מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התיישנות תביעה לתשלום קצבת נכות רטרואקטיבית

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2016 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

כל שנטען הוא שאין מקום להבחין בעיניין זה בין הרשמים ובין הבכירים ב"חוזה בכירים", ולכן בוצע שינוי המדיניות החל משנת 2003, שלא הוחל באופן רטרואקטיבי.
מאחר שאי תשלום מענק יובל למשיב אינו פרי "טעות" של הממונה על הגימלאות, על מנת להיות זכאי למענק יובל בגימלאות היה על המשיב לפתוח בהליך מול המדינה, כמעסיקה, ובמסגרתו לעתור להכרה בזכאותו למענק יובל "ערב פרישתו". תביעת המשיב כאמור הוגשה למעלה מ- 15 שנה לאחר סיום העבודה, ולכן ניתן לקבל את טענת היתיישנות כנגדה.
...
כך או כך, גם ללא טענה זו – דין תביעת המשיב בנוגע למענק היובל להידחות.
סוף דבר לאור המקובץ, ערעור המדינה מתקבל.
שוכנענו כי המשיב לא הוכיח זכאות משפטית לשכר קובע שונה מזה לפיו משולמת גמלתו, או למענק יובל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 9.2.18 הגיש התובע תביעה כנגד החלטה זו. דיון מקדמי היתקיים ביום 28.10.18 בפני כב' השופטת שרה מאירי, ובמהלכו הוגדרו הפלוגתות הבאות: האם התביעה היתיישנה, והאם בדין הופסק תשלום קצבת הנכות הכללית לתקופה אוקטובר 2015- ינואר 2016 בגין שהות התובע בחו"ל (לטענתו אוסטרליה, קפריסין, יוון).
התובע צרף את מכתב הדחייה (נספח 6 לתצהירו), אולם לא צרף מכתב המאשר את זכאותו המחודשת, וכל שצירף הנו פלט חשבון בנק, שאינו מעיד כי הסכום המופיע בו מהוה את קצבת הנכות שלו לחודשים שנשללו ושולמו רטרואקטיבית (נספח 7 לתצהירו).
...
לטענת הנתבע, דין התביעה להידחות על הסף נוכח התיישנותה, שכן טענת התובע שקיבל את מכתב הנתבע רק במאי 2017 אינה עולה בקנה אחד עם מכתבים ששלח במועדים קודמים לתאריך זה, שמהם עלה בבירור כי התובע היה מודע להפסקת תשלום הגמלה.
דיון והכרעה לאחר שבחנו את העדויות, המסמכים ואת טענות הצדדים, הגענו לכלל מסקנה כי דין התביעה להידחות, וננמק: ראשית, התביעה שבפנינו הוגשה בחלוף שנתיים וארבעה חודשים לאחר החלטת הנתבע בדבר שלילת הקצבה, ומכאן שהתיישנה.
מדובר בנוהל שנועד ליצור אמות מידה ברורות ושוויוניות לתשלום הקצבה לשוהים מחוץ לישראל מעל שלושה חודשים, ולא מצאנו כי נפל בו פגם כלשהו.
אם לא די בכך, אזי שבהתאם לנוהל שצרף הנתבע, רומניה הינה אחת מבין המדינות מולם חתומה ישראל על אמנה הנוגעת לביטחון סוציאלי, המסדירה בין היתר את המשך תשלום קצבת הנכות לתושבי ישראל שעברו להתגורר ברומניה, ובתנאי שהיו תושבים שנה טרם קרות הנכות; שלישית, התובע בתצהירו ציין כי גם בשנים 2005-2006 קיבל קצבת נכות כששהה ביוון, אלא שלא מצאנו באסמכתאות שצירף התובע הוכחה לכך, ומכל מקום מקובלת עלינו טענת הנתבע לפיה ככל שאכן קיבל קצבה שמקורה בטעות, ודאי שאין מקום להנציחה; רביעית, התובע ואחותו טענו שהאחות הייתה בקשר עם פקידת הנתבע בשם שרה, וכי זו הבטיחה להם כי הקצבה תשולם.
סוף דבר התביעה לקבלת קצבת הנכות לחודשים אוקטובר 2015- ינואר 2016 נדחית בזאת.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעה לתשלום קצבת נכות מעבודה באופן רטרואקטיבי.
בע"ע (ארצי) 48273-04-13 יוספה יניב נ' המוסד לביטוח לאומי (22.9.14) הכיר בית הדין הארצי בתחולתו של סעיף 8 לחוק ההתיישנות לצד תחולת סעיף 296 לחוק הביטוח הלאומי כאשר תתכן זכאות לרטרואקטיבית לגימלה, החל מיום התגבשות העילה, בנסיבות בהן העובדות המהוות את עילת התביעה לא היו בידיעת המבוטח, מסיבות שלא היו תלויות בו, ושאף בזהירות סבירה לא יכול היה למנוע אותן.
...
סוף דבר – מהטעמים השונים שפורטו לעיל תביעת התובע מתקבלת.
הנתבע ישלם לתובע את התשלומים בגין גמלת הפגיעה מהעבודה החל ממועד קביעת הנכות, קרי 1.1.2009.
הנתבע ישלם לתובע הוצאות משפט בסך 8,000 ₪, בתוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

עוד הוסיפה הנתבעת וטענה כי גם אילו תידחה טענת ההתיישנות, הרי שלאור הילכת חקנזרי [בג"צ 227/18 קיבאן חקנזרי נ' הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר ואח' (מיום 26.3.19)] משחל הארוע הבטוחי בשנת 2010, אין אפשרות להורות על שינוי בדיעבד של המסלול הבטוחי, וכי משכך דין התביעה להדחות גם לגופה.
מעיון במסמכים ובכלל טענות הצדדים, ובעיקר לאור טענת התובעת עצמה, עולה כי העילה שבעטיה הוגשה התביעה נוצרה בשנת 2004 או לכל המאוחר בשנת 2007, שכן לטענת התובעת באותן שנים קמה זכאותה לתשלום קצבת הנכות בהתאם לפוליסות הביטוח עד הגיעה לגיל 67 ולמצער עד הגיעה לגיל 64.
בכל הנוגע להתקיימות דרישות סעיף 8 לחוק ההתיישנות - בהתאם למבחנים שנקבעו בפסיקה, כפי שאף הובאו לעיל, גם אם הייתי מקבל את הטענה שעד לשנת 2017 התובעת לא היתה מודעת בפועל לעובדה שבגיל 60 יופסק תשלום קצבת הנכות, הרי שלא ניתן לומר זאת לגבי האדם הסביר, ולכן מצאתי לדחות טענה זו. כפי שהובהר לעיל, התובעת קיבלה עותק מפוליסות הביטוח שרכשה ושבהן נכתב כי תקופת הביטוח תימשך עד הגיעה לגיל 60, עוד בשנת 1985.
...
הנתבעת טענה כי יש לדחות את התביעה נגדה על הסף, הן בשל התיישנות בהגשתה והן לגופו של עניין.
טענות הצדדים טענות הנתבעת לטענת הנתבעת, יש לדחות את התביעה, הן מחמת התיישנות והן לגופה, בין היתר מן הנימוקים שלהלן – האירוע הביטוחי שזיכה את התובעת בתשלום חודשי בגין אובדן כושר עבודה ארע ביום 1.3.10, ומשכך התביעה התיישנה.
בנסיבות אלה, לאור העובדה שמדובר על תקופה שחלה 13 שנים טרם הגשת התביעה לבית הדין, מצאתי כי מתקיימים כל הטעמים העומדים בבסיס מוסד ההתיישנות, כפי שפורטו בהרחבה לעיל.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, התביעה נגד הנתבעת נדחית בשל התיישנות בהגשתה, ובכל הנוגע לתביעה בסך של 52,099 ₪ בגין ההפרשות הפנסיונית, היא נדחית גם לגופה.
חרף התוצאה אליה הגעתי, נוכח העובדה שהתרשמתי שמצבה של התובעת אינו מן המשופרים, החלטתי שלא לחייבה בהוצאות וכל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

באשר לקיצבת שירותים מיוחדים – טען הנתבע כי מאחר שהתובע לא נבדק לקיצבת שר"מ לפני חודש יולי 2015, לא ניתן להעריך את מצבו התיפקודי בדיעבד לשנים קודמות ולפיכך, לא חל שינוי בהחלטה לגבי הזכאות לתשלום קצבת השר"מ. עוד במהלך הדיון בתובענה הסכימו הצדדים לאפשר לתובע להגיש ערר על החלטת הוועדה הרפואית בדרג ראשון לגבי שיעור הנכות הכללית ושיעור קצבת השר"מ. הסכמת הצדדים קיבלה תוקף של פסק דין ביום 29.9.2016.
יצוין כי התובע לא ציין קיומו של הליך מקביל וגם הנתבע שהגיש בקשה לדחיית התביעה על הסף מחמת היתיישנות לא הביא לידיעתנו קיומו של ההליך המקביל שהתנהל בפני כב' השופטת פריימן.
...
אמנם, חלף זמן רב ממועד פסק הדין שניתן בב"ל 25690-09-11 ולפיו התובע נדרש להמציא לנתבע אישור מנוירולוג בדבר ריתוקו לבית ועד להגשת חוות דעתו של פרופ' מאירסדורף בחודש מאי 2015 ואולם אנו מקבלים את הסבר התובע ולפיו בהתחשב בהעדר הכנסות ותלותו בקצבת הזקנה של אביו, לקח לו הרבה זמן לצבור כסף למימון ביקור בית לצורך קבלת חוות הדעת הנוירולוגית.
על יסוד כל האמור לעיל, לנוכח הנסיבות המיוחדות המתוארות לעיל, אנו מקבלות את התביעה וקובעות כי יש לראות בתביעה מיום 30.11.2010 כמועד הגשת התביעה לשירותים מיוחדים וכפועל יוצא על הנתבע לשלם לתובע קצבת שירותים מיוחדים 6 חודשים רטרואקטיבית ממועד הגשת התביעה המקורית מתאריך 30.11.2010 בהתאם לשיעור הקצבה המשולם לו מאז חודש דצמבר 2014.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו