יחד עם זאת, בענין "פגיעה תכנונית" נאמר על ידי כבוד הנשיא גרוניס כי:
"שיקול נוסף העומד ביסוד עמדתי לפיה תקופת ההתיישנות בתביעות לפצויי הפקעה מתחילה להימנות, לכל המאוחר, במועד תפיסת החזקה במקרקעין על ידי הרשות, הוא היחס בין תביעה לפצויי הפקעה לתביעת פיצויים בגין פגיעה תכנונית לפי סעיף 197 לחוק התיכנון והבניה. סוג זה של תביעות הוא קרוב מאוד במהותו לתביעות לפצויי הפקעה, שהרי שני סוגי התביעות נועדו לאפשר לפרט לקבל פיצוי בגין פגיעת הרשות בקניינו. התביעה לפי סעיף 197 לחוק התיכנון והבניה מאפשרת לפרט לקבל פיצוי בגין הפגיעה בערך מקרקעיו כתוצאה משינוי תיכנוני (לדוגמה שינוי ייעוד המקרקעין מייעוד פרטי לייעוד צבורי הדורש הפקעה), ואילו התביעה לפצויי הפקעה נועדה לפצות את הפרט על עצם נטילת המקרקעין. בנסיבות אלה, במקרים רבים עיקר הפצוי שמקבל בעל המקרקעין מקורו בירידת ערך המקרקעין בעקבות אישור התכנית הפוגעת ולא במעשה ההפקעה (ראו ע"א 511/88 מנדלבאום נ' הועדה המקומית לתיכנון ולבנייה, ראשון-לציון, פ"ד מד(3) 522, 526-525 (1990)). זאת, שכן פצויי ההפקעה מחושבים, כאמור לעיל, בהתאם לשווי המקרקעין במועד פירסום ההודעה על ההפקעה לפי סעיף 5(1) לפקודת הקרקעות. במועד זה מיועדים כבר, בדרך כלל, המקרקעין לייעוד צבורי. עסקינן, איפוא, בשני סוגי תביעות שנועדו להגן על אותו אינטרס – זכויותיו הקנייניות של בעל המקרקעין במקרקעיו. כידוע, תקופת ההתיישנות לגבי תביעות בגין פגיעה תכנונית קבועה בסעיף 197(ב) לחוק התיכנון והבנייה ועומדת על שלוש שנים. על כן, ובמיוחד נוכח הקרבה העניינית הרבה הקיימת בין שני סוגי התביעות, איני רואה הצדקה מהותית להארכת תקופת ההתיישנות לתביעות בגין פצויי הפקעה לתקופה ארוכה ובלתי ידועה, כפי שהציעו המישנה לנשיא חשין והשופטת ארבל בפסק הדין נשוא ההליך דנא, בעוד התביעה לפי סעיף 197 לחוק התיכנון והבניה מוגבלת בזמן אף יותר מתביעה כספית רגילה. קל וחומר שאיני רואה מקום לקבל את עמדת העותר, לפיה תביעות לפצויי הפקעה לעולם אינן מתיישנות. עוד יצוין, כי שיקול חשוב שהוכר בפסיקתנו, בכל הנוגע לתביעות לפי סעיף 197 לחוק התיכנון והבניה ולסמכותו של שר הפנים להאריך את המועד להגשת תביעות אלה, הוא שיקול הוודאות התקציבית של הרשות. בהקשר זה הכיר בית משפט זה בכך שהרשות נידרשת אמנם להקצות מראש בתקציבה סכום כסף מסוים המיועד לתשלום פיצויים בגין פגיעה תכנונית, אך אין מדובר בחובה בלתי מוגבלת לתקופה ארוכת טווח (ראו: בג"ץ 7250/97 סולימאני נ' שר הפנים, פ"ד נד(3) 783, 792-791 (2000); בג"ץ 156/01 מושב נווה ימין, ארגון פועלים להתיישבות שיתופית נ' שר הפנים, פ"ד נז(5) 289, 295 (2003)). כאמור לעיל, איני רואה מקום ליצירת הבחנה מהותית בין היתיישנות תביעות בגין פגיעה תכנונית לבין היתיישנות תביעות לפצויי הפקעה. שיקול הודאות התקציבית, והאנטרס הצבורי בכך שהרשות תוכל לתכנן מראש את תקציבה, רלוואנטיים ביחס לשני סוגי התביעות. לפיכך, יש להמנע מתוצאה לפיה תקופת ההתיישנות של תביעות לפצויי הפקעה תהיה ארוכה מאוד ובלתי ודאית, ואילו תקופת ההתיישנות של תביעות לפי סעיף 197 לחוק התיכנון והבניה תהיה קצרה הרבה יותר".
לשאלה זו חשיבות מאחר ובשתי הבקשות המבקשים טוענים כי יש להחיל את הוראות סעיף 190(א)(1) לחוק התו"כ, ובהתאם הם מבקשים כי יפסק להם פיצוי בגין מלוא שווי החלקה (שהמשיבות יחוייבו להפקיע) ולא רק פיצוי בגין ירידת ערך אותה להגנת "יתרת החלקה", כפי שהיו זכאים לפצוי על פי הפקודה.
...
לפיכך, בשקלול כל הנסיבות, ומשיקולי "צדק חלוקתי" אני סבורה כי יש לקבוע את גובה הפיצוי בהתאם לקביעת השמאי ליום הקובע, בצירוף הפרשי הצמדה בלבד עד היום.
המשיבות ישלמו למבקשים בשתי הבקשות את הסכומים האמורים לעיל תוך 30 יום, אחרת ישאו סכומים אלה הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד מועד התשלום בפועל.
כן ישלמו המשיבות למבקשים בכל אחת מהבקשות (כל המבקשים בענין קייס ביחד) – שכ"ט עו"ד בסך 30,000 ₪ ומע"מ וכן החזר הוצאות השמאים ששילמו המבקשים בהתאם לקבלות שימציאו המבקשים.