מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התיישנות תביעה לפי חוק הגנת עובדים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

היתיישנות התביעה לפי חוק הגנה על עובדים תקופת ההתיישנות הקבועה בסעיף 5 לחוק הגנה על עובדים היא שנה ממועד הווצרות העילה.
...
אי לכך, דין טענת הנתבעת לסילוק התביעה על הסף מחמת שיהוי – להידחות.
אשר לטענת הנתבעת לפיה, בהתאם לסעיף 45ג לחוק מבקר המדינה, אין בידי התובע זכות תביעה נוספת בבית הדין לאחר שבחר בחלופה של פנייה למבקר המדינה - מצאנו לדחות טענה זו על הסף משהאמור בה, כנטען על ידי הנתבעת אינו מובא בלשון סעיף 45ג לחוק מבקר המדינה.
סוף דבר לאור האמור לעיל , הבקשה מתקבלת בחלקה.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

ובלשונו של בית הדין הארצי בעיניין רותם: "יש להבחין בין טענה בדבר חשיפת שחיתות וההגנות שבחוק מפני היתנכלות לעובד ופגיעה בו ובתנאי עבודתו בשל חשיפת שחיתויות, לבין החלטות ענייניות של המעביד במסגרת הפררוגטיבה הניהולית הנתונה לו. חוק הגנה על עובדים לא נועד למנוע בירור עינייני של טענות בדבר ליקויים בתפקודו של עובד, לרבות יחסי אנוש גרועים. בה במידה, טענה שמעלה עובד בדבר חשיפת שחיתויות במקום העבודה, אין די בה, כשלעצמה, כדי לשמש לו חליפת מגן מפני בירור טענות המעסיק על תיפקודו בעבודה, בהנתן וקבלת ההחלטה נידרשת בנסיבות המקרה. כך, גם בפסק הדין בעיניין פלצמן בל, עמד בית המשפט העליון על כך שיש להמנע '... ממתן 'חסינות' מפיטורין למועסק שהתלונן על הממונה עליו, מקום שקיימים שיקולים אובייקטיביים מוצדקים להפסקת עבודתו, או מקום שתלונתו הוגשה בחוסר תום לב, או לא היתה תלונת אמת. יש להישמר מהפיכת מכשיר התלונה לאמצעי שנועד למנוע פיטורים מוצדקים וכפיית מעסיקים להמשיך ולהעסיק מועסקים חרף אי התאמתם לתפקידם'". סעיף 5 לחוק קובע כי תקופת ההתיישנות לתביעות על פי חוק הגנה על עובדים היא שנה מיום יצירת העילה, בזו הלשון: "לא יזדקק בית-הדין האיזורי לעבודה לתובענה בשל הפרת הוראות חוק זה שהוגשה לאחר שחלפו שנים עשר חודשים מיום שנוצרה עילת התובענה". בסעיף 3 לחוק נקבעו הסעדים שיינתנו לעובד שהתנכלו אליו בשל הגשת תלונה.
...
יתר רכיבי התביעה – דינם להידחות.
התביעה שכנגד שהגישה החברה – נדחית.
נוכח התוצאה אליה הגענו, תשלם הנתבעת לתובע בגין הוצאות משפט סך של 25,000 ₪ בתוך 30 יום ממועד המצאת פסק הדין.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סעיף 5 לחוק הגנה על עובדים (חשיפת עבירות ופגיעה בטוהר המידות או במינהל התקין), התשנ"ז-1997 קובע כי תקופת היתיישנות להגשת תביעה לפי חוק זה עומדת על 12 חודשים מיום הווצרות העילה.
...
הנתבעת טוענת כי יש לדחות את התביעה בראש ובראשונה לאור חוסר תום הלב של התובע לאורך תקופת העסקתו.
שוכנענו, כי מצידה של הנתבעת, החתימה על הסכמים אישיים, שעליהם לא חלים ההסכמים הקיבוציים, לא נועדה בעיקרה כדי לחמוק מההגנה הקיבוצית הניתנת לעובדי הדירוגים, אלא כדי להצליח לגייס אנשים איכותיים שבהעדר תמורה ראויה היו מצביעים ברגליים.
סוף דבר הגענו לכלל מסקנה כי התקיימו בין הצדדים יחסי עבודה, אולם כי התמורה המגיעה לתובע בגין זכויותיו הסוציאליות נבלעת בתמורה העודפת שקיבל במסגרת ההתקשרות הקבלנית.
יתר רכיבי תביעתו – נדחו אף הם. לאור התוצאה אליה הגענו, ישלם התובע לנתבעת הוצאות משפט בסך 20,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

משכך, ניתן לקבוע כבר בשלב זה כי עילת התביעה מכוח חוק ההגנה על עובדים, היתיישנה ומשזוהי עילת התביעה היחידה בה אוחזת המשיבה די היה בכך כדי להביא לסילוקה על הסף (ר' לעניין הצורך בקיום בירור בשאלת ההתיישנות בשים לב לטענות המועלות בר"ע (ארצי) 3337-02-19 מדינת ישראל – משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים נ' ורד רוטפוגל, ניתן ביום 10.2.2019).
" מדברים אלו עולה כי מעבר לכך כי לשונית אין בפנינו עילת תביעה לפי חוק ההגנה על עובדים כפי שהובא בראש ובראשונה לעיל, הרי שאף פרשנית, לא ניתן לנתק את תכליתו של החוק מהזיקה למקום העבודה הספציפי שבו העובד מועסק והצורך להגן עליו מפני אותם גורמים העלולים לפגוע באופן ישיר בהעסקתו.
...
אמנם, נכון הוא כי הפרקליטות אף היא אחת מזרועות המדינה, אולם אין בכך כדי להביא למסקנה כי היא "המעסיק" של המשיבה לצורך תחולת החוק או "ממונה מטעם המעסיק", המוגדר בחוק ההגנה כ"מי שממונה מטעם המעסיק על ענייני עבודה של עובד מסוים או של כלל העובדים".
עיון בסעיף המקנה לבית הדין סמכות להעניק צווים מכוח החוק מחזק מסקנה זו, לפיה החוק מכיר בזיקה בלתי ניתנת להפרדה בין פעילותו של העובד לחשיפת שחיתות ואי סדרים, לבין ההגנה הניתנת לעבודתו בפועל.
מתן אפשרות כזו תפתח את הפתח לכל עובד מדינה אשר נתבע בנזיקין והמדינה החליטה שלא לייצגו או לא להעניק לו חסינות לפתוח ב'מסלול עוקף' מכוח חוק ההגנה על עובדים על מנת לזכות בצווים אותם הוא מעניק, באופן שלטעמנו אינו מתיישב עם לשון ותכלית החוק עליהן עמדנו לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לטענתו, חל סעיף 70 לחוק חוזה הביטוח, תשמ"א-1981 (להלן: "חוק חוזה ביטוח") שכותרו סייג להתיישנות, ולפיו התביעה לתגמולי ביטוח אינה מתיישנת כל עוד לא היתיישנה תביעת הצד השלישי נגד המבוטח (עמ' 13 עד 15 לסיכומי התובע).
תקופת ההתיישנות בתביעה המוגשת לפי חוק חוזה הביטוח הנה 3 שנים.
ובסעיף 8 לתצהיר עדותו הראשית העיד התובע, כי : "אני פניתי לסוכן הביטוח מטעם הנתבעת מס' 1, מר אכרם בסול, בהיותו השלוח מטעם הנתבעת מס' 1 בכדי שיגיש בשמי כתב הגנה..." עדות זו של התובע עמדה בסתירה חזיתית לעדותו של סוכן הביטוח, עד מטעם התביעה, אשר העיד: "ש: כן. עכשיו אומרים שאומר פה התובע בתצהיר שלו, וגם בכתב התביעה שהוא פנה אליך ואתה לא שיתפת פעולה, והוא ביקש שתגיע לדיון ושתיתן תצהיר ואתה לא הסכמת ולכן הוא ביקש לזמן אותך היום.
...
טענות הנתבעת 1 בתמצית דין התביעה להידחות מחמת התיישנות.
על-כן, דין התביעה לפיצויי בגין לשון הרע להידחות.
סוף דבר סיכומו של דבר, התביעה נגד הנתבעת 1 נדחית.
הנני מחייב את הנתבעת 2 לשלם לתובע סך של -.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו