מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התיישנות תביעה לביצוע פסק דין שאינו מזונות

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

פסק הדין קמא בפסק הדין דחה כאמור בית משפט קמא את תביעת המערער, תוך שהוא קובע כי: התביעה היתיישנה, באשר היא מתייחסת להליכים שהתנהלו בין המערער לגרושתו בין השנים 2003 ל-2009, ואין מקום לקבל את טענות המערער כי יש מקום להאריך את תקופת ההתיישנות בשל היתיישנות לא מדעת, כאמור בסעיף 8 לחוק ההתיישנות, התשי"ח-1958 (להלן: "חוק ההתיישנות").
משלא עשה כן המערער, לא פעל לא לביטול חיובו במזונות ולא דאג להשיג מסמכים רלוואנטיים בנוגע לזכויותיו בדירת המגורים, אין לו אלא להלין על עצמו, ואין הוא יכול להסיר את האחריות מעל כתפיו ולהטילה על כתפי המשיבה.
המשיבה שבה והבהירה כי היא נתנה שירות טוב וסביר למערער, תוך שהיא מתחשבת בקשייו הכלכליים וגובה שכר טירחה מינימאלי בגין כך. המשיבה הבהירה עוד כי המערער מרבה להגיש נגדה הליכים בשל רצונו להיתחמק מחובתו לשלם את הנידרש ממנו בגין מזונות ילדיו, ומתוך רצון לחבל בהליכי הוצאה לפועל שמנוהלים נגדו בגין הפרת חובותיו לשלם את שחויב לשלם בפסקי דין.
גם אם הייתי מוצאת ממש בטענות ב"כ המערער באשר לטיב השרות המשפטי שנתנה המשיבה למערער, ואין זה המצב, וגם אם הייתה נקבעת כקביעה עובדתית שהמשיבה התרשלה משום שלא הגישה סיכומים במועד או לא ביצעה פעולות נוספות נידרשות לאתר את המערער ולהביאו לידי כך שישתף פעולה עימה, ואיני קובעת כך גם כאן, פסק הדין של בית המשפט קמא נכון וסביר.
...
אני סבורה כי בנסיבות העניין, בהתחשב בטיב ההליך שנוהל כנגד המשיבה, בטיב הטענות שנטענו נגדה ואופן הטיעון, ובהתחשב בפגיעה האפשרית למשיבה עצמה ולמשלח ידה, ובהתחשב בצורך לנהל את ההליך עד תומו, להגיש סיכומים ולקבל פסק דין, סכום ההוצאות שנפסק על ידי בית המשפט קמא הינו סביר ונכון ואין מקום להתערב בו. מה גם שלאור הכרעתי כי דין טענותיו של המערער בערעור להידחות, וכי פסק הדין של בית משפט קמא סביר, נכון, מנומק ומוצדק, אין מקום לשנות את סכום ההוצאות שנקבע.
לאור כל האמור לעיל אני סבורה שפסק הדין של בית המשפט קמא סביר, נכון ומנומק ואין להתערב בו. בשולי הדברים אעיר כי ב"כ המערער הרבה לטעון בפניי כי דין הערעור להתקבל משום שזוהי האפשרות היחידה של מרשו לקבל צדק במערכת המשפט.
סיכום לאור כל האמור לעיל, דין הערעור להידחות, וכך אני מורה.

בהליך ע"ר (ע"ר) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

הוראת סעיף 21 לחוק ההתיישנות, תשי"ח-1958, קובעת: "פסק דין בתובענה שעברו עליו עשרים וחמש שנה בלי שהזכאי לפיו עשה פעולה כל שהיא כדי לבצעו, רשאי החייב לטעון טענת היתיישנות; ואולם פסק דין בתובענה שלפי תכנו אינו טעון ביצוע אינו נתון להתיישנות". פסק דין למזונות הוא פסק דין הטעון ביצוע ובקשר אליו קבע המחוקק הוראה ספציפית בסעיף 11(ב) בחוק לתיקון דיני המשפחה (מזונות), התשי"ט-1959, (להלן: "חוק המזונות") כדלקמן: "מזונות שלא התחילו לפעול לגביתם תוך שנתים לאחר התקופה שבעדה הם נפסקו, אין לגבותם אלא ברשות בית המשפט". המדובר בהוראת חוק ספציפית הגוברת על הוראת חוק כללית בדבר התישנות פסק דין הטעון ביצוע לאחר 25 שנים.
...
לטענת המשיבה דין הערעור להידחות.
בית המשפט מקיים דיון בטענות הצדדים טרם הכרעה אם להיעתר לבקשה לבצע את פסק הדין לתקופה הארוכה משנתיים.
לפיכך, ובהעדר הוראת דין הקובעת מועד תפוגה לטענת פרעתי מתחייבת המסקנה שלא ניתן להגביל את החייב מלטעון שפרע את החוב ולהשתיק אותו על הסף מבלי לדון בגופן של טענות.
סוגיה זו תתברר לגופה ובמקומה בפני כב' הרשם, אך אין לחסום את דרכו של המערער על הסף כבר בשלב זה. לאור האמור, דין הערעור להתקבל וההחלטה מיום 31.1.22 מבוטלת.

בהליך ת"ע (ת"ע) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

מחד – הצדדים לפסק הדין בעיניין חיובי מזונות אינם זרים זה לזה, אלא בני מישפחה לשעבר, שיחסי אמון (אף אם חלקי ומוגבל) ביניהם ומטבע הדברים לא נשמר תעוד ביחס לסכומים ששולמו עבור חיובי המזונות או עבור חיובים אחרים, בין על פי פסק הדין ובין בנוסף להם או על פי סיכום בין הצדדים שהתגבש בין הצדדים לאחר פסיקת המזונות.
ונזכור, פסק הדין למזונות התיישן בשנת 2012 ומשעה שהחוק לעניין זה קובע היתיישנות מנדטורית, אין די בכך שהתובעת פתחה תיק הוצאה לפועל בשנת 1993 וחדלה מלעקוב אחר הנעשה בו עד אשר ניסגר התיק, גם היתיישנה התובענה.
לשם כך קובע המחוקק סייגים הנוגעים הן לאפשרות הגשת תביעות בגין מזונות העבר (סעיף 11 (א) לחוק המזונות) והן לבצוע פסקי דין הנוגעים למזונות, שנתיים לאחר הינתנם (סעיף 11 (ב) לחוק המזונות).
...
ועוד לגופו של עניין גם אם לא אקבל (ואני דווקא מקבל) את גישת כבוד השופט זגורי לעניין קיצור תקופת ההתיישנות, עדיין סבור אני כי בכאן התיישנה התובענה.
בנסיבות העניין סבור אני כי אין ליתן הרשות המבוקשת.
סוף דבר התובענה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התובע הסכים לוותר רק על הטענות שעלו בדיון במפורש - שהנתבעת לא מסרה לו טופס בל/250 ושהוא הוחתם במירמה על שטר החוב בגין העבודות שביצע הנתבע בביתו.
התובע לא היתייחס לטענת ההתיישנות והסתפק בטענה כללית ולפיה הוא אינו מוותר על פצויי הלנת פצויי פיטורים ואולם הוא מבקש לחייב את הנתבעים רק בזכויות המגיעות לו על פי הדין ולא מעבר לכך.
ביום 22.11.2018 הגישה התובעת תביעה לבית דין זה (סע"ש 52741-11-18) בגין חוב הלוואה על סך 60,000 ₪ שניתנה לתובע במהלך תקופת העבודה לצורך סילוק חוב מזונות (להלן –ההליך הקודם).
לאחר שניתנה לתובע רשות להגיש כתב הגנה מותנה עד להכרעה בבקשה לביטול פסק הדין, טען התובע כי בכוונתו להגיש תביעה כנגד הנתבעת בגין כל רכיבי השכר וזכויותיו הסוציאליות המגיעות לו מכח ההסכם הקבוצי בענף הבניה וצוי ההרחבה מכוחו ואולם לנוכח דוחק הזמנים, התביעה לא הוגשה כתביעה שכנגד והיא תוגש כתביעה נפרדת (ס' 15 לכתב ההגנה).
...
באשר לטענות החלופיות ולפיהן דין התביעה האישית כנגד הנתבע להידחות מחמת חוסר יריבות והעדר עילה – המדובר בטענות עובדתיות הטעונות בירור עובדתי.
       עם זאת, בענייננו, לנוכח קיומו של מעשה בית דין מכח פסק הדין שניתן על ידי כב' השופט הראל (כתוארו אז) מיום 2.12.2019, דין הבקשה לסילוק התביעה על הסף להתקבל.
       על יסוד כל האמור, התביעה נדחית על הסף.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

דברי ההסבר תומכים בטענת התובעת שמטרת ההוראה הייתה לדרבן את הזוכה במזונות להגיש את התביעה למוסד בסמוך למועד מתן פסק הדין ולא להשתהות עם ההגשה של פסק הדין לבצוע (ובדומה להוראות סעיף 296 לחוק הביטוח הלאומי שאליהן הפנה המוסד בסיכומיו).
ואולם, לאחר פסק הדין ועל אף שהתובעת מהרה לממש את זכותה על פיו טוען המוסד כי התובעת הגיעה מאוחר מדי ובשלב זה התביעה כבר היתיישנה.
...
כלומר, כי היא לא 'ישנה' על זכותה ולכן יש לקבל את תביעתה.
כך שבענייננו אני סבורה שמתקיימות שתי התכליות שלשמן נחקק חוק המזונות: הן של גמלת קיום, והן של מניעת הצורך בהתדיינות נוספת וממושכת.
סוף דבר – על יסוד כל האמור, התביעה מתקבלת והריני מורה למוסד לשלם לתובעת מזונות לכל התקופה שנקבעה בפסק דינו של בית הדין השרעי (שניתן ביום 11.12.2019).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו