לגירסת העובד בסיכומיו – הוא זכאי לתשלום מלא של פידיון ימי חופשה, וזאת בהתאם לתלושי השכר אשר הונפקו על ידי המעסיקים, כאשר בסיכומי המעסיקים נטען, כי העובד קיבל את מלוא ימי החופשה להם היה זכאי ואף הוכח כי הוא קיבל משכורת מלאה כאשר הדוכן היה סגור בפסח ואף כשיצא לחופשה משפחתית עם משפחתו בחודש יולי באילת.
דיון והכרעה
העובד סיים עבודתו ביולי 2016 ועל כן, על פי דיני ההתיישנות הוא יכול לתבוע פדיון חופשה בהתייחס לתקופה מינואר 2013 ועד מועד סיום עבודתו.
נקדים ונציין כבר עתה, כי אין לנו תשובה לשאלה זו.
בכתב התביעה שכנגד, המעסיקים תבעו סכום של 250,000 ₪ בגין הגניבה, עוגמת הנפש שנגרמה להם כתוצאה מכך וההוצאות שהיו להם בקשר לגניבה, מבלי לפרט מהו הסכום שנגנב על ידי העובד.
בסיכומי המעסיקים נטען, כי העובד בסיכומיו זנח את תביעתו בגין שימוע שלא כדין ו"המיר" אותו לפצוי בגין סחיטה, כאשר מדובר במקצה שיפורים שפסול ואסור ועל כן דין תביעתו ברכיב זה – להדחות.
...
נציין, כי בענין עאמר שמא שהוזכר לעיל, קבע בית הדין הארצי כי "אף אם המעסיק הוא זה שהיה מפטר את העובד בעקבות המעשים שיוחסו לו, על פני הדברים מעשיו החמורים של העובד היו מצדיקים את אי חיוב המעסיק בהשלמת פיצויי פיטורים".
אנו סבורים, שבנסיבות מקרה זה, ומשקבענו שהעובד מעל בכספי המעסיקים, הרי שהוא אינו זכאי לפיצויי פיטורים מעבר לסכומים שנצברו בקרן ושוחררו לו וכן אינו זכאי לקבל תשלום בגין הודעה מוקדמת.
סוף דבר
מכל המפורט לעיל, העובד זכאי לתשלומים הבאים:
תשלום בגין שעות נוספות בסך 13,728 ₪.
באשר להוצאות, לאור מסקנתנו כי העובד מעל בכספי המעסיק, אנו סבורים שיש מקום להשית עליו הוצאות בגין ההליך, ועל כן, העובד ישא בהוצאות המשפט של המעסיקים וכן בשכר טרחת עורך דין בסך 10,000 ₪.
נציין, כי במסגרת פסיקת סכום ההוצאות לקחנו בחשבון שקיבלנו חלק מתביעות העובד, ואולם אנו סבורים, כי על העובד לשאת בהוצאות המעסיקים בשל ניהול תיק זה.
הצדדים רשאים לפנות בערעור לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים תוך 30 יום מקבלת פסק דין זה.
ניתן היום, א' אדר א' תשפ"ב, (02 פברואר 2022), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.