מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התיישנות פוליסת ביטוח עקב קביעת נכות ע"י הביטוח הלאומי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לטענתו, רק ביום 22.4.2013 הוכרה התאונה כתאונת עבודה ולאחר מתן פסק דינו של בית הדין לעבודה, החל התובע בהליכים למול המוסד לביטוח לאומי לצורך קביעת נכותו.
בית המשפט העליון בטל את החלטת בית המשפט המחוזי וקבע, כי המועד הקובע לתחילת מרוץ ההתיישנות בתביעה לתגמולי ביטוח הוא מועד קרות התאונה - כאשר עסקינן בפוליסה לביטוח תאונות אישיות, וכשמדובר במחלה או נכות - המועד הראשון שבו יכלו לעמוד על קיומן - קבלת טפול רפואי.
לפיכך, לא קיימת זיקה בין מועד תחילת מרוץ ההתיישנות לבין קביעת הנכות על ידי המוסד לביטוח לאומי (ראה בעיניין זה ע"א (חיפה) 603/08 גיא גודס נגד כלל חברה לביטוח בע"מ (10.1.2010, ע"א 3238/06 (חיפה) מסלח נגד שילוח חברה לביטוח בע"מ (3.6.2007), ע"א (מחוזי-ת"א) 2332/04 הראל חברה לביטוח בע"מ נגד סטרוגו (9.11.2006) ורע"א 10237/06 סטרוגנו נגד הראל חברה לביטוח בע"מ (11.4.2007)).
...
סיכומו של דבר, התביעה נשוא תיק זה התיישנה.
לפיכך, אני מקבל את הבקשה ובהתאם לכך, אני מורה על דחיית התביעה.
התובע ישלם לנתבעת את הוצאות המשפט בסך של 3,000 ₪ ומע"מ. הסכום הנ"ל ישולם על ידי התובע בתוך 30 ימים, שאחרת ישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק, מהיום ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2015 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

לטענת התובע, המוסד לביטוח לאומי קבע את דרגת הנכות הצמיתה של התובע רק ביום 27.08.12, כך שרק ממועד זה התגבשה נכותו ויכולתו לתבוע.
סעיף 12 לפרק "תנאים כלליים לכיסויים ביטוחים" בפוליסה הנדונה (נספח א לבקשת הרשות להיתגונן), קובע כי "תקופת ההתיישנות של תביעה לתגמולי ביטוח היא שלוש שנים ממועד קרות מקרה הביטוח". סעיף 3 לפרק "ביטוח למקרה נכות עקב תאונה" בפוליסה הנדונה (נספח א לבקשת הרשות להיתגונן), קובע כי "שיעור הנכות הרפואית תקבע ע"י רופא החברה...". יוצא שלכאורה גם לאחר התיקון לסעיף 31 לחוק, במקרה שבפניי נותרה תקופת ההתיישנות 3 שנים, ממועד קרות מקרה הביטוח, והתביעה הוגשה לאחריה ולכן היתיישנה.
...
התובע טוען, כי יש לדחות את הבקשה ואין מקום לדחיית התביעה בטרם נשמעו ראיותיו וטענותיו.
למעשה, נוכח מכתבו של ד"ר קלגנוב מיום 22.08.11 (נספח 2 לכתב התביעה) ,בו הוערכה נכותו הצמיתה של התובע עוד בטרם קביעת המל"ל - מוטב היה לתובע לולא היה מעלה טענה זו. התוצאנ היא שאני מורה על דחיית התביעה מחמת התיישנות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע נפגע בתאונת דרכים ביום 9.12.2010, ונקבעה לו נכות צמיתה בשיעור 25% על ידי המוסד לביטוח לאומי (להלן: "המל"ל"), דבר המקנה לו לטענתו תגמולים עפ"י הפוליסה.
טענות המשיב: לגבי טענת ההתיישנות, טען ב"כ המשיב המלומד שהמל"ל קבע כי לתובע נותרה נכות צמיתה בשיעור 25% רק ביום 3.12.13 ורק ביום זה התגבשה העילה להגשת התביעה על פי הפוליסה ומשכך מירוץ ההתיישנות מתחיל ממועד קביעת הנכות ע"י המל"ל ומכאן שיש לדחות את בקשת הנתבעת לסילוק התביעה על הסף.
...
טענות המשיב: לגבי טענת ההתיישנות, טען ב"כ המשיב המלומד שהמל"ל קבע כי לתובע נותרה נכות צמיתה בשיעור 25% רק ביום 3.12.13 ורק ביום זה התגבשה העילה להגשת התביעה על פי הפוליסה ומשכך מרוץ ההתיישנות מתחיל ממועד קביעת הנכות ע"י המל"ל ומכאן שיש לדחות את בקשת הנתבעת לסילוק התביעה על הסף.
משכך ולאור כל האמור לעיל הנני קובע שתיק זה יידון לפי כללי "סדר הדין המהיר" ומשכך חלות תקנות 214 י"ד (א)-(ג) ולכן הנני קובע ש: תצהירי עדות ראשית מטעם הצדדים יוגשו במקביל וזאת עד לתאריך 1.6.17.
הנני קובע את התיק להוכחות ליום 2.7.017 שעה 13:00 עד סוף היום.
הנני מחייב את המבקשת בהוצאות הבקשה בסך 1,800 ₪, ללא קשר לתוצאות המשפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

כן טענה כי היה על התובע לתמוך את תביעתו בחו"ד רפואית וכי אין בקביעת המוסד לביטוח לאומי בדבר שיעור נכותו הרפואית כדי להוות תחליף להגשת חו"ד. התובע, אשר עד אותו מועד לא טען ולא אזכר בתביעתו את דבר הנכות שנקבעה לו ע"י המוסד לביטוח לאומי, הגיב לבקשה וטען בעיקר לתחולתו של סעיף 8 לחוק ההתיישנות, תשי"ח -1958 העוסק בהתיישנות שלא מדעת, כשהוא למעשה מבקש לראות במועד קביעת דרגת הנכות ע"י המוסד לביטוח לאומי, לאמור יום 2.5.13, כמועד תחילת תקופת ההתיישנות זאת בנימוק כי רק באותו מועד נודע לו על חומרת הפגיעה.
ביהמ"ש העליון קבע ברוב דיעות כי מועד ארוע התאונה, הוא ככלל המועד הרלוואנטי למניין מירוץ תקופת ההתיישנות עת מדובר בפוליסה לביטוח תאונות אישיות, כאשר למעשה קביעה זו מתייחסת גם לפוליסות ביטוח נכות מתאונה, הכל כאשר הגדרת "מקרה ביטוח" בפוליסה לא מסייעת לנו בעיניין ולא עולה ממנה פרשנות ברורה אחרת.
...
הואיל וברור בענייננו כי ממועד התאונה ועד מועד התיקון לחוק, לא חלפו 3 שנים, יוצא אפוא כי התובע נהנה מהוראת התיקון.
התובע לא טען מאום בתביעתו לעניין זה, שכן כאמור הוא לא צירף לתביעתו חו"ד רפואית ואף לא ציין את דבר קביעת הנכות ע"י המל"ל. הנתבעת מנגד עדיין לא הגישה כתב הגנה והעלתה את טענת ההתיישנות כטענת סף בגדרי בקשה לדחיית התביעה ומכאן ברי שלא ניתן להכריע במסגרת זו בשאלת מועד התגבשותה של הנכות (שאלה שהינה למעשה שאלה עובדתית רפואית) בייחוד כאשר אין בהכרח זהות בין מועד זה לבין מועד קביעת הנכות ע"י המל"ל. למעשה די בכך כדי להורות על דחיית הבקשה וכך אני מורה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לטענת התובע, היתנהלותה של הנתבעת עת ביקשה ממנו כי ימתין לתוצאות ההליך במוסד לביטוח לאומי ולאחר שקבלה את התוצאות מהמוסד לביטוח לאומי היא דחתה את דרישתו בשל היתיישנות מהוה משום הטעה ומצג שוא ומגיעה לכדי חוסר תום לב. עוד טוען התובע כי בהתאם לתנאי הפוליסה שרכש מהנתבעת, נרשם בבירור כי רופא מטעם החברה (הכוונה לנתבעת), הוא זה אשר יקבע את שיעור הנכות הצמיתה שבגינה יקבל התובע פיצוי, ומשלא עשתה כן הנתבעת, הרי שהנתבעת התרשלה כלפיו באי הפנייתו לבדיקת רופא החברה ובמקום זאת ביקשה ממנו פרוטוקול הועדה של המל"ל. בנוסף, טוען התובע כי הפוליסה מיועדת לפצות אותו בגין נכות מוחלטת תמידית או בגין נכות חלקית תמידית עקב תאונה, כך שלטעמו, גם בהתאם לתנאי הפוליסה מירוץ ההתיישנות מתחיל מיום קביעת הנכות התמידית ולא מיום התאונה.
מכאן, ולשיטת התובע, נכותו התגבשה לכל המוקדם ביום 16/12/2013 – המועד שבו נקבעה נכותו הצמיתה ע"י המל"ל. הנתבעת מנגד, מפנה להוראות סעיף 31 לחוק חוזה ביטוח, גם לפני תיקון 6 לחוק חוזה ביטוח וגם אחרי התיקון, ומציינת כי תיקון 6 הנ"ל אינו חל על התובע, שכן הוא ניכנס לתוקפו רק ביום 18/3/2014 לאחר שכבר היתיישנה תביעת התובע.
...
בנקודה זו, סבורני כי אין לקבל את טענות התובע, שכן בכל פניותיה של הנתבעת, היא עמדה בחובת הגילוי לעניין מועד התיישנות התביעה.
אשר על כן, אני דוחה את טענות התובע שלפיהן התנהלות הנתבעת מלמדת על הסכמתה להארכת תקופת ההתיישנות.
סוף דבר אשר על כן, התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו