יצוין, כי דרישה לתשלום היטל ביוב התקבלה אף היא, אך היא לא מענייננו, משהוגש בגינה ערר לוועדת הערר בהיטל ביוב, תל-אביב, לפי חוק הרשויות המקומיות (ביוב), תשכ"ב-1962.
בעתירה הראשונה טענה העותרת גם ביחס להיטלים ולאגרות באופן פרטני, כאשר הטענה המרכזית שהייתה שזורה כחוט השני לאורך כל עתירתה הייתה, כי עבודות הסלילה, התעול והנחת הצנרת שבגינן הוצאו דרישות התשלום בוצעו עוד בשנות השבעים של המאה הקודמת ואולי עוד קודם לכן, וכי בגינם כבר שילמו בעליו המקוריים של המקרקעין, מר גולדברג, וכן בעלי נכסים נוספים, "דמי הישתתפות". לעניין זה העותרת הפניתה, בין היתר, לשתי דרישות תשלום אותן שילם מר גולדברג, בגין "כביש/מדרכה", בסמוך לפני העברת הבעלות במקרקעין אליה, וכן ל'תעודה על תשלום חובות לעירייה' (אישור לטאבו), אותו נתנה הערייה למר גולדברג ביום 14.3.91.
המשיבה מוסיפה וטוענת, לחילופין, כי על פי חוקי העזר הרלוואנטיים, על בעל הנכס לשלם את ההיטל/אגרה בתוך שלושה חודשים מיום שנמסרה לו הודעה על הסכום המגיע ממנו, וכי לפיכך עילת התביעה כמשמעותה בחוק ההתיישנות מתגבשת רק בתום התקופה הקבועה לתשלום ההיטל/אגרה קרי, בחלוף שלושה חודשים.
...
ב. מן הכלל אל הפרט
כמדומני, כי התוצאה שאליה הגיע בית המשפט העליון בעניין אשבד יפה במיוחד לענייננו, וכי לאורה יש לדחות את העתירה שלפני;
לאור ממצאי פסק הדין בעתירה הראשונה, אין חולק עוד, כי העותרת בנתה את המבנה ללא היתר, וכי העדר החיוב של הנכס בהיטלי פיתוח הוא פועל יוצא של האמור.
לאור כל האמור, אני דוחה את טענת העותרת, שלפיה חוב היטלי הפיתוח נשוא הליכי הגבייה המינהליים הינו חוב שהתיישן זה מכבר ומשכך מנועה העירייה מלנקוט בהליכי גבייה מינהליים בגינו.
סוף דבר
העתירה נדחית.