לכל אלה יש להוסיף כי ביום 6.8.14 פורסם תיקון 159 לחוק שקבע היתיישנות על גביית חובות על המוסד לביטוח לאומי, כאשר בתיקון זה נקבע כי על הנתבע לשלוח לחייב דרישה לתשלום חוב בתוך 7 שנים, לכל
היותר, מהמועד לתשלום דמי ביטוח, ואם לא נשלחה דרישה לתשלום החוב בתקופה האמורה, או אם נשלחה דרישה, אך לא ננקטו הליכי גבייה לפי פקודת המיסים(גבייה) או לא בוצע קזוז בתוך 7 שנים ממועד הדרישה - לא יגבו דמי ביטוח וכל חוב שיצמח מהם מחייב בתשלומם, ואי תשלומם לא יפגע בזכויות לקיצבה או לגימלה, על אף הוראות אלו.
...
תביעתה הנ"ל של התובעת, התבררה בתיק בל. 29972-08-11 (להלן:"התביעה הקודמת"), כאשר בדיון שהתקיים בתאריך 10/9/12, היא נדחתה ללא צו להוצאות וזאת בהתאם להסכמות הצדדים וכפי שנרשם, מפי התובעת וב"כ הנתבע:"אנו מקבלים את המלצת בית הדין לפיה התביעה תידחה ללא צו להוצאות כאשר במקביל יבדוק הנתבע האם המסמכים החדשים שהגישה התובעת, יכולים להוביל להחלטה שונה וזאת אם ביחס לסעיפים 336 (א) לחוק או ביחס לאפשרות קביעת זכאות להענקה מטעמי צדק. ככל שהתובעת תקבל מהנתבע החלטה אשר לא תישא חן בעיניה, היא תהיה רשאית להגיש תביעה חדשה".
התובעת פנתה, לנתבע, עם מסמכים שונים, שכללו טפסי 106 של המנוח ביחס לתקופה שמתאריך 1/6/00 ועד ליום 31/7/05, מחברת אלקטרוסוידאן בע"מ (תיק ניכויים מספר 905184289) וכן טופס 106 בגין התקופה שמיום 1/8/05 ועד ליום 31/12/10 אשר הונפקו על ידי חברת אלקטרוסוידאן (2005) בע"מ, חברה הרשומה על שם בנה של התובעת - יוסף.
על כן, החלטת הנתבע , לראות בתובע עצמאי החל מ-1/04 תוך חיובו בדמי ביטוח באופן שחיוב זה צריך לבוא על חשבון זיכוי חוב החברה ביחס לתקופה זו.
סוף דבר, התביעה נדחית, ללא צו להוצאות.
ראוי לציין כי פסק הדין הנ"ל הונח לפתחו של בית הדין הארצי במסגרת עב"ל 41787-10-10 (פסק דין מיום 15/8/10), אלא שבסופו של יום לא שונה פסק הדין של האיזורי ובית הדין הארצי נתן תוקף של פסק דין להמלצתו, לאחר שהצדדים הודיעו כי היא מקובלת עליה וכך קבע:"פסק הדין יישאר על כנו. ייערך הסדר תשלומים בין המוסד לביטוח לאומי ובין מר מזוז. במסגרת זו, יחושב החוב בשלב ראשון ללא קנסות ועל המערער יהא לעמוד בהסדר התשלומים בדייקנות וללא סטייה ממנו. אם מר מזוז יעמוד בהסדר התשלומים, יבוטלו הקנסות. אם לא יעמוד בהסדר התשלומים, יעמוד סכום החוב לרבות הקנסות.
"
לסיכום
לנוכח כל האמור לעיל ובשים לב לטעם שמצאנו בטענות רחבות ההיקף והיריעה של הנתבע וחרף טענותיה רחבות ההיקף והיריעה של התובעת, הגענו למסקנה כי בדין נדחתה תביעתה לקבלת קצבת שאירים וזאת בהתאם להוראות סעיף 366 (א)(3) לחוק הביטוח הלאומי.