התביעה היתיישנה בחלקה.
טוען התובע בסיכומיו כי לא שימש בתפקיד בכיר (ולטענות בהקשר זה נתייחס גופא ברכיב ש"נ), כי בוזה והושפל ברבים, כי הרעו תנאיו באופן הדרגתי ומתמשך, ע"מ להשפיל ולגמד התובע בעיני כל.
כך קיצצה הנתבעת 50% מכח האדם שניהל, כך, כשהתובע גילה כי הנתבעת הִנחיתה מנהלת אחרת תחתיו, כשקיבל הבשורה מעובדים שהיה אחראי עליהם; כך, המשיכה וגימדה תפקידו ולשנות מהותו, תוך שדרשה ממנו בפומביות מכוונת לבצע עבודות זוטרות – הנתבעת לא הסתפקה בזאת וכאקט של הקטנה והשפלה, שינתה מקום חנייתו.
השהוי בתביעה לא נגרם בשל חות"ל מצידו, אלא בשל נסיבות אישיות וטעמים טובים ומוצדקים (סמוך לסיום העסקתו נתגלתה מחלה בבתו והוא השקיע מזמנו בטיפול בה, וכרו"ח שמו הטוב הוא חלק משמעותי מהמוניטין שלו ומשהתחיל עבודה חדשה, ניסה במהלך השנים ליישב הסיכסוך מחוץ לכותלי ביהמ"ש, בקשות שנדחו); מה גם שהנפקות היחידה היא נזק ראייתי וכזה לא נגרם לנתבעת, שהרי העידה את סאיג, מנהלו הראשון.
הפעולה הראשונה שבה נקט התובע אח"כ, היא פנייה לנתבעת, ע"ג נייר סמליל של כלל (?!), מ- 6.5.13 (אגב, אין כל אינדיקאציה כי הועבר לנתבעת, הגם שרשום עליו, בכתב יד אחר: "דואר רשום 03-6921852"), כשהנדון: כספי פיצויים, שיחרור ביטוח מנהלים, תשלום שכר ש.נ. – בו התובע, חשב בקבוצה (לענייננו) מוצא להורות להעביר הבעלות (בפוליסות הביטוח) לאלתר לבעלותו, תוך שהוסיף "יש לציין כי אישור לכך קיים ביד והחתום ע"י מנהלו הישיר בקל אוטו".
בעותק צויינו מזכיר אגוד מקצועי ועו"ד דוד אור-חן.
כן צורף דו"ח זכויות שנצברו בתוכנית פנסיה מקיפה – "עבור חברה" (?) מ- 6.3.13, שם מצוין כי המעסיק האחרון הוא "היפרטוי בע"מ".
התובע לא מסביר כלל אם/איך/מתי שלח מכתב זה; התובע אף לא מסביר מהן ה"פוליסות" אליהן היתייחס (הגם שהמספר המופיע על מכתב כלל לתובע מ- 9.10.11, זהה לזה המופיע בדו"ח הזכויות האמור).
...
ובאשר לשעות הנוספות – בצדק נטען ע"י הנתבעת כי דין התביעה ברכיב זה להדחות, הן משהתובע אינו מוכיח (603) שעות נוספות שעבד, גם אינו מוכיח כי לא יצא להפסקות במהלך היום (כטענת הנתבעת והמותרות בנכוי), ודאי כשאינו מוכיח פנייה כלשהי שלו במהלך תקופת עבודתו בנדון, כשמעניין לציין כי בתלוש פברואר צויינה הערה "אין אישור לשעות נוספות ללא אישור מראש ובכתב".
במכלול כל הראיות האמורות מול הוראות ההסכם, לפיהן יועסק במשרה מלאה, כחשב, שתפקידו הוחרג – במפורש ובהסכמה – בהסכם מחוק ש"ע, כשאין חולק שהם חלק מתנאי עבודתו (נכון לינואר 2009) כי עסקינן בתנאים "עודפים" על הדין הכללי ברכיבים השונים (חופשה/הודעה מוקדמת/רכב וכיוצ"ב) – לאחר ששקלנו כל אלה וכל שתואר לעיל מהראיות – לא מצאנו להעתר לתביעה ברכיב זה.
מצאנו עם זאת, בשים לב לכך כי אכן עסקינן בתפקיד המוחרג (ולא רק כי כך הוסכם) מהוראות חוק ש"ע – להורות כי הנתבעת תשיב לתובע את התשלום בגין "שעות החוסר" שנוכו מתלושיו כאמור, ובמדויק – שנוכו בתלוש 9.10, התלוש היחיד בו נוכו 14.6 שעות חוסר! (הגם שכך לא עתר, ולו לחלופין) – משבתפקידו, ומשנקבע כי יעבוד במשרה מלאה (לא משרה שעתית/יומית) – אין ראוי כי תִוותר על כנה הפחתה כאמור.
סיכום כללי
לאור כל האמור – נדחית התביעה (למעט, כאמור לעיל, הגם שלא נתבקש) ונדחית טענת הקיזוז.
מנגד, ראוי היה כי הנתבעת לא תחזור על טענת הקיזוז, לאור הצרופות לתשובת התובע לטענה זו.
בנסיבות האמורות, לאחר ששקלנו כל אלה – ישא התובע בהוצאות הנתבעת בסך 2,000 ₪, סכום שישולם בתוך 30 יום, אחרת ישא ה"ה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום בפועל.