מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התיישנות זכויות פנסיה בחופשת לידה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

זכאות התובעת להפרשות לפנסיה בגין תקופות בהן שהתה בחופשות הלידה (בין היתר לאור הקף עבודתה ושאלת ההתיישנות).
הפרשות לפנסיה בזמן חופשת לידה – התובעת תבעה תשלום של 2,500 ₪ בגין אי תשלום הפרשות לפנסיה בזמן שתי חופשות לידה.
...
עקב כך, הגענו לכלל מסקנה, כי יהיה זה צודק לפצות את התובעת בסך של 20,000 ₪ בגין עוגמת נפש.
למעלה מן הצורך יוער, כי מכתב התלמידות שהוצג על ידי הנתבעת, אינו מעלה ואינו מוריד לעניין פסק דין זה. סוף דבר: לאור כל האמור ובהתחשב במכלול טענות הצדדים, החלטנו לקבל את תביעתה של התובעת באופן חלקי.
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 48,488 ש"ח. בנסיבות העניין תשלם הנתבעת לתובעת סך נוסף של 2,500 ₪ כהוצאות.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

פנסיה בזמן חופשת לידה בית הדין האיזורי דחה את התביעה לתשלום הפקדות לפנסיה בזמן חופשות הלידה משנת 2008 – 2009 מחמת היתיישנות.
עיון בתחשיב המערערת שתואם את הוראות תקנות עבודת נשים (מועדים וכללים לתשלומים לקופת גמל), התשס"ח – 2008, מעלה כי האמור בו לא נסתר וכי היא זכאית בגין הפקדות לפנסיה בחופשת הלידה משנת 2012 לסכום נוסף של 606 ₪ (וזאת מעבר לסכום שנפסק על ידי בית הדין האיזורי).
...
פיצויי הלנת פיצויי פיטורים – נוכח המחלוקת על הזכאות לפיצויי פיטורים לא מצאנו לנכון לחייב את המשיבה בפיצויי הלנת פיצויי פיטורים שמעבר להפרשי הצמדה וריבית כחוק.
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים הגענו לכלל מסקנה כי בנסיבותיו המיוחדות של המקרה ולאור קביעותיו העובדתיות של בית הדין האזורי בנוגע ליחסי הצדדים בתקופת מחלת בתה של המערערת, ומטעם זה בלבד, אין מקום להתערב בעצם ההחלטה לחייב את המשיבה לשלם למערערת פיצוי בגין עגמת נפש או בסכום שנפסק המסור לשיקול דעתה של הערכאה הדיונית.
סוף דבר ערעור המערערת מתקבל כמפורט בסעיפים 4, 5 ו- 6 ויתרת ערעורה נדחה.
לאור התוצאה, המשיבה תשלם למערערת הוצאות משפט בסך של 4,000 ₪, וזאת תוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר לידת בנה השני המליץ המומחה על הגדלת ההכרה בנכות ואישור חופשת לידה לבעלה של התובעת.
"בחישוב תקופת ההתיישנות לא יבוא במנין הזמן שבו התובע לא היה מסוגל לדאוג לעניניו מחמת ליקוי נפשי או שיכלי, זמני או קבוע, ולא היה עליו אפוטרופוס; היה עליו אפוטרופוס, לא יבוא במנין הזמן שבו טרם נודעו לאפוטרופוס העובדות המהוות את עילת התובענה." התובעת טוענת כי אינה מסוגלת לדאוג לעניינה וכי נימנעה ממנה האפשרות להגיש את התביעה לקרן הפנסיה עקב מצבה הרפואי והנפשי הקשה ולכן יש להכיר בה כמצויה באבדן כושר עבודה מלא ולשלם לה את תגמולי הביטוח בגין אבדן כושר עבודה.
נוסף על כך, בעלה של התובעת ידע על זכאותה להגשת תביעה לביטוח הלאומי, אך הוא איננו עמית בקרן הפנסיה של הנתבעת ולא ידע כיצד למצות את זכויותיה של התובעת בקרן הפנסיה של הנתבעת.
...
לאחר שעיינו בכתב התביעה, בבקשה לסילוק על הסף, בתגובות שהוגשו וכן בכתב ההגנה הגענו לכלל מסקנה כי אין לסלק את התביעה כנגד הנתבעת על הסף.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 22.3.21 היתקיים בפני דיון, במסגרתו ביקשה התובעת להפחית את הסכומים הנתבעים בגין חלק מרכיבי התביעה בהתאם לתקופת ההתיישנות בתיק (עמ' 4, ש' 1-4 בעיניין דמי הבראה; שם, בש' 18-22 בעיניין פדיון חופשה שנתית, עמ' 5, ש' 4-12 בעיניין הפקדות פנסיוניות חסרות); כמו-כן, ניתנה לתובעת שהות להודיע האם היא עומדת על התביעה לתשלום פיצוי בגין אי קבלת תלושי שכר ובהסכמת הצדדים – הופנה ההליך לגישור בתוך כתלי בי-הדין.
עקב יציאתי לחופשת לידה, דיון בבקשה לתיקון כתב התביעה היתקיים בפני ביום 24.3.22.
התובעת ציינה, כי בקשת התיקון השנייה שהוגשה לאחר הדיון הנוסף מיום 24.3.22 כוללת הפנייה לפסיקה ולמקור הנורמאטיבי לתביעה בעיניין חיוב הנתבעים בפצוי בגין אובדן הזכויות הפנסיוניות על סך 859,033 ₪ - זאת בתשובה לשאלת בית הדין על איזה מקור נורמאטיבי מושתתת התביעה ברכיב זה. עוד ביקשה התובעת לאפשר לה להגיש חוות דעת פנסיונית אשר תעריך לדבריה בבירור את הנזקים שנגרמו לה עקב אובדן זכויותיה הפנסיוניות.
...
אשר לתיקונים המתייחסים לרכיב דמי המחלה – הנתבעים כאמור אינם מתנגדים להוספת המסמך מסוג "תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה" מיום 5.12.16, אשר לטענת התובעת הושמט בשגגה מכתב התביעה המקורי ומהווה המשך לסיכום הביקור מאותו היום.
אכן מדובר בטיעון עובדתי חדש שלא בא זכרו במסגרת כתב התביעה המקורי, עת לכאורה כל העובדות היו בידיעת התובעת עובר להגשת כתב התביעה המקורי לתיק; עם זאת, בשים לב לכך שמטרת ההליך היא להגיע לחקר האמת ועת טרם החל שלב הבאת הראיות ומששוכנעתי, כי ניתן לרפא את הנזק שייגרם לנתבעים באמצעות פסיקת הוצאות, מצאתי כי גם תיקון זה המתייחס לדמי מחלה דינו להתקבל.
סוף דבר הבקשה לתיקון כתב התביעה – מתקבלת.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 20.8.199, שבה התובעת לעבוד בנתבעת ולאחר מס' חודשים יצאה לחופשת לידה.
לטענתה, התביעה בגין זכויותיה הפנסיוניות לא היתיישנה ואף טרם נולדה, ולכן דחיית התביעה במועד הדיון שגויה.
...
(להלן- "פסק הדין") ביום 20.10.16, הגישה התובעת באמצעות ב"כ בתיק זה - עו"ד ורד שדות, "הודעה על ייצוג ובקשה לביטול פסק דין שניתן בהעדר הגנה". (להלן- "בקשה לביטול פסק דין") ביום 26.10.16, בית הדין דחה את הבקשה ונימק את החלטתו כך; "הבקשה נדחית. המדובר בהסכמה אליה הגיעו באי כוח הצדדים, ואשר קבלה תוקף של פסק דין, וזאת בדיון שהתקיים ביום 18.9.16.
בנוסף לאמור עד כה, מצאנו גם כי סיכויי התביעה גם כן אינו מקים טעם מיוחד.
לאור כל האמור לעיל התביעה נדחית- משלא מצאנו טעם כבד משקל אשר בעטיו ניתן לבטל את הסכם הפשרה בשל פגמים בכריתתו.
התביעה נדחית- התובעת תשלם לנתבעת הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסך 7,500 ש"ח בצירוף מע"מ. וזאת תוך 30 ימים, שאם לא כן, יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק, מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו