מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התיישנות זכויות ביטוח פנסיוני

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2015 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

המערער טען כי שגה בית הדין האיזורי עת למרות הנטען בכתב התביעה בעיניין הרמת מסך ההיתאגדות וחיובו של גיאורה בכל רכיבי התביעה, לא פסק כי המערער זכאי לפצוי בגין אי הפרשה לקרן פנסיה גם עבור התקופה מחודש ינואר 2004 עד חודש אוגוסט 2007 בה עבד בחברת קרן אור, בסך של 8,238 ₪; לפי צו ההרחבה בענף המתכת, החשמל והאלקטרוניקה, המערער היה זכאי לביטוח פנסיוני מיום כניסתו לעבודה; גיאורה אשר היה הבעלים והמנהל היחיד של כל החברות שנתבעו, נתבע אישית על כל תקופת העבודה בעד כל רכיבי התביעה, ויש לבצע הרמת מסך בין החברות לבין גיאורה, שבחר שלא להיתגונן נגד התביעה, לרבות נגד הטענה שהוא היה הבעלים של כל החברות הנתבעות; גם אם התביעה נגד קרן אור, גולד וסרגיי נמחקה, אין במחיקתה כדי להיתעלם מהתביעה האישית נגד גיאורה בגין רכיבים שונים להם זכאי המערער עקב עבודתו לפני חודש ספטמבר 2007; בסיכומיו, טען המערער כי כתב התביעה הוגש ביום 22.3.2011, ובהתאם לתקופת ההתיישנות, הוא זכאי לפצוי על העדר ביטוח פנסיוני בעד התקופה החל מחודש אפריל 2004, ולכן הפצוי שיש לפסוק בעד תקופה זו הוא 7,708 ₪.
...
דין הערעור להתקבל, מאותם טעמים כמפורט בסעיף 26 לעיל, ויש לחייב את המשיבים, יחד ולחוד, בתשלום תוספת ותק בעד עבודתו של המערער בקרן אור.
לאור האמור, אנו סבורים כי בנסיבותיו של המקרה הנדון יש מקום לחרוג מהכלל ולהתערב בשיעור ההוצאות ושכ"ט עו"ד שנפסק על ידי בית הדין האזורי.
סוף דבר: הערעור מתקבל, ואנו מחייבים את כל המשיבים, יחד ולחוד, לשלם למערער כמפורט להלן.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

ככל הנראה באותה עת לא סברה התובעת ש"כדאי לה", שאילמלא כן היה פונה בכתב או בתביעה כבר אז. מכל מקום, כבר מנספח 4 מיום 28.11.02 מבוססת טענת ההתיישנות כלפי שתי העילות, האחת של הביטוח במבטחים והשניה של הפנסיה התקציבית.
זאת ועוד, במכתב ב"כ התובעת מיום 14.2.08 בסעיף 5 נאמר כי "לאחרונה נודע למרשינו כי מספר עובדים שיעבדו בסוכנות היהודית ועברו לעבוד במשרד החינוך... ביטחו את זכויותיהם הפנסיוניות בביטוח מנהלים... אפשרות זו לא הייתה ידועה למרשתנו..." ובסעיף 6 נרשם: "והפלה אותה לרעה ביחס לעובדים אחרים". טענת האפליה בהליך שלפנינו והפיצוי הנתבע הנם מכוח חוק שויון ההזדמנויות בעבודה, תשמ"ח-1988.
...
בנסיבות אלה מצאנו כי לתובעת לא נגרמה עגמת נפש .ככל שנגרמה עגמת נפש היה זה לנתבעת ולעובדיה.
התביעה לפיצוי בגין עגמת נפש נדחית אף היא .
סוף דבר התביעה נדחית גם מחמת התיישנות על פי חוק ההתיישנות ועל פי חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, וכן נדחית התביעה לגופה על כל רכיביה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנגוד לארבעת רכיבי התביעה אותם פירטתי לעיל אשר דינם להדחות מחמת היתיישנות, מצאתי כי ביחס לתביעתה של התובעת לאובדן זכויות פנסיוניות וקיצבת שארים, לא חלה היתיישנות.
בדומה, לא היה גם בעדות התובעת כדי לרפא פגם זה. אף בחוות הדעת מטעם מר וייסברג, לא הובהר עניין זה. מר וייסברג אף הודה בחקירתו כי חוות דעתו לפיה זכאית התובעת לקיצבת שארים, מבוססת על ההנחה כי התובעת הייתה אישתו של המנוח וניהלה עמו חיים משותפים מאחר ואלו הדברים אשר נימסרו לו: "ש. האם נכון שחוק שרות המדינה גמלאות קובע שצריכים להתקיים התנאי של חיים משותפים של עובד או גימלאי לבין אישתו בסמוך למות המבוטח?
...
לאור האמור לעיל, התביעה לקבלת קצבת שארים נדחית.
אין בידי לקבל את טענתו הנתבע 1 בדבר היעדר מעמד התובעת לעניין תביעת הגמל.
סוף דבר- התביעה כנגד הנתבע 2, נדחית.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

עוד נטען כי עילת התביעה של העותר לא היתיישנה, שכן זכאותו להיות מבוטח בפנסיה תקציבית היא זכות מתמשכת, והמועד הקובע לעניין זה הוא מועד היציאה לגימלאות וממילא מכלול העובדות הרלוואנטיות להגשת תביעתו נודעו לו רק בשנת 2005 עת ניתן פסק הדין בהליך הקבוצי.
...
דין העתירה להידחות על הסף.
לפיכך, לא מצאנו כי העתירה דנא באה בגדר המקרים יוצאי הדופן שמצדיקים את התערבותו של בית משפט זה בפסק דינו של בית הדין הארצי לעבודה (בג"ץ 5393/12 ביטון נ' בית הדין האזורי לעבודה חיפה, פסקאות 5-4 (5.8.2012)).
העתירה נדחית אפוא על הסף.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דין טענות התובעת להיתקבל, בכפוף לטענת ההתיישנות, כך שהתובעת זכאית לפצוי בעד אי הפקדות לביטוח פנסיוני החל מיום 1.4.2015 ואילך.
...
ביום 2.6.2022 הגישה התובעת בקשה לצרף את בעלה של המנוחה, מר צבי לוריא, כנתבע נוסף בתיק, וביום 14.6.2022 נעתר בית הדין לבקשתו.
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים, הגענו לכלל מסקנה כי אין לקזז מהסכומים שהנתבעים חייבים לתובעת, למעט סכום של 10,000 ₪ ששולם לתובעת בגמר חשבון.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעים ישלמו לתובעת, תוך 30 יום מהיום, את הסכומים כדלקמן: שכר עבודה בסך של 47,391 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו