מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התיישנות דו"חות על נסיעה באור אדום

בהליך רע"פ (רע"פ) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

לגבי הדו"ח המקורי, חזר המשיב 1 וטען כי לא קיבלו, ולדבריו "בדואר יש בעיות והרבה מכתבים לא מגיעים". עוד נטען, כי אשת המשיב 1 מאשרת כי היא נהגה ברכב במועד שבו נרשם הדו"ח, אך מכחישה כי נסעה באור אדום.
הטענה המרכזית שבפי המשיב 2 היא, כי במועד ביצוע העבירה (נהיגה במהירות העולה על המותר), היה הרכב ברשותה של חברת המשפחה, ומתצהיר שצורף לבקשת הביטול עולה כי היא מודה בבצוע העבירה ומוותרת על טענת היתיישנות.
...
יצוין, כי בדיון שהתקיים ביום 7.3.2018 בבקשות רשות הערעור, החלטנו ליתן למבקשת רשות ערעור ולפיכך היא תקרא, מכאן ואילך, "המערערת". רקע והליכים קודמים בעניינו של המשיב 1 מדו"ח תנועה שנרשם על שמו של המשיב 1, עולה כי ביום 24.5.2016, בצומת הרחובות אורן ושור בפתח תקווה, נהג המשיב 1 ברכב תוך חציית הצומת באור אדום.
לסיכום, על כל הטוען לקיומה של עילה זו, במסגרת בקשה לביטול פסק דין שניתן בהיעדר, להציג טעמים של ממש לביסוס טענתו, טעמים הנתמכים במסמכים ובראיות שיש בהם פוטנציאל של ממש לשינוי התוצאה.
חרף זאת קבע בית המשפט המחוזי בפסק דינו, כי "אני סבור כי כאשר מדובר במקרה בו אדם טוען שלא קיבל את דבר הדואר והוא מבקש להישפט, יש לאפשר לו את יומו בבית המשפט". בהתאם לכך, נקבע כי המשיב 1 יזומן לדיון "החל משלב הקראת כתב האישום". לשיטתי, פסק דינו של בית המשפט המחוזי אינו יכול לעמוד מהטעמים הבאים: בהינתן העובדה כי הודעת הקנס נשלחה אל המשיב 1 בדואר רשום, לכתובת המדווחת במשרד הפנים, חלה לגביו "חזקת המסירה", ולפיכך היה על בית המשפט לקבוע כי לא הוצגה בפניו סיבה מוצדקת לאי הגשת בקשה להישפט, גם אם המשיב 1 מבקש לטעון לחפותו.
סוף דבר אציע לחבריי לקבל את הערעורים בעניינם של המשיבים 1 ו-3, ולדחות את הערעור בעניינו של המשיב 2, כפי שפורט לעיל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

אשר לעבירת נסיעה באור אדום, טוענת המאשימה כי מדובר בעבירת הזמנה לדין, אשר תקופת ההתיישנות לגביה הנה ככלל אכן שנה אחת, ברם על פי סעיף 239א לחסד"פ, לא תחול תקופת ההתיישנות האמורה מקום שבתוך אותה תקופה הוזמן החשוד בבצוע העבירה לחקירה, או נשלחה לו הודעה על ביצוע העבירה.
הנוסח הנוכחי בסעיף 3 לכתב האישום לפיו: "בעת שהגיע הנאשם למחסום המשטרתי, הורה השוטר יורי לנאשם לעצור בצד אך הנאשם נימלט מהמקום והמשיך בנסיעה מהירה לכיוון גילה, תוך שהוא גורם לרכבים אחרים שנסעו באותה עת בכביש לזוז מדרכם ולבלום בעוד השוטרים בניידת המשטרתית דלקו אחריו וכרזו לו לעצור באמצעות הסירנה." המאשימה מבקשת לשנות את נוסח סעיף 3 כדלקמן: "בעת שהגיע הנאשם למחסום המשטרתי, הורה השוטר יורי לנאשם לעצור בצד אך הנאשם סטה בחדות ובמהירות שמאלה, עקף את המחסום, נימלט מהמקום והמשיך בנסיעה מהירה לכיוון גילה, תוך שהוא עוקף באופן מסוכן רכבים שנסעו באותה עת בכביש וגורם להם לזוז מדרכם ולבלום באופן פיתאומי בעוד השוטרים בניידת המשטרתית דלקו אחריו וכרזו לו לעצור באמצעות הסירנה." (ההדגשות הן התוספות לכתב האישום המקורי, ב.ג.) המאשימה טוענת בבקשתה לתיקון, אשר נטענה במסגרת תגובתה לטענות המקדמיות מטעם הנאשם, כי התיקון מבוקש על מנת לשקף באופן מדויק את השתלשלות האירועים שבכתב האישום כעולה מהראיות, כאשר מובהר כי התיקון המבוקש אינו אלא הוספת מספר מילים המופיעות ממילא בדו"ח הפעולה ובעדויותיהם של השוטרים המצויות בתיק החקירה, ונשמטו בשגגה מכתב האישום.
...
לא שוכנעתי כי במקרה דנן יש בקבלתה משום פגיעה בזכויות הנאשם או במתן אפשרות להתגונן, כאשר השינוי אינו משמעותי דיו, וממילא היה עולה מעדויות השוטרים כפי שיעידו בתיק, או אז תינתן לנאשם הזדמנות מלאה להתגונן במהלך הליך ההוכחות (ראו למשל, ע"פ 4668/14 אפללו נ' מדינת ישראל (18.2.15) פיסקה 17; רע"פ 2744/13 אברמוב נ' מדינת ישראל (30.4.13), פיסקה 10).
לפיכך אני מקבל את הבקשה.
סוף דבר טענת הנאשם להגנה מן הצדק, נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בין הטענות שנטענו הייתה טענה של הגנה מן הצדק בשל אכיפה בררנית, לצד טענה נוספת הנוגעת להתיישנות עבירות התעבורה שיוחסו לו בכתב האישום, שהיו לטענת הנאשם עבירות קנס.
הדבר מקבל משנה תוקף בהיתחשב בכך שהתיאור של נסיעתו המסוכנת של הנאשם וחציית רמזור באור אדום קודם במיקום למקומות אשר שם אין ספק מההודעה ומהדו"ח כי היה מצוי בקשר עין עם רכבו של הנאשם.
מדובר בנסיעה על ציר אחד בו רמזורים רבים, ולא מן הנמנע כי הנאשם עבר במספר צמתים באור אדום, כפי שאף עולה מעדותו של המיתנדב אלחנן.
...
כפי שכבר ביארתי בהחלטה המקדמית, סבורני כי המדינה לא סטתה ממדיניותה כאשר הגישה כתב אישום בעבירה זו בנסיבות אלו ואין מקום להרשיע את הנאשם בעבירות פחותות מזו שיוחסה לו. כאמור, מדובר בתופעה חמורה הנדונה בבתי המשפט המחוזיים, ועליה החווה בית המשפט העליון את דעתו מספר פעמים (ראו למשל: ע"פ 3641/14 מדינת ישראל נ' חסונה (2.7.14); ע"פ 4277/14 אלזבידי נ' מדינת ישראל (28.5.15), והאסמכתאות המוזכרות בהם).
לאחר שבחנתי את הראיות ושמעתי את העדים קבעתי כי הוכח מעל לספק סביר כי העובדות המתוארות בכתב האישום מתקיימות.
אשר על כן, אני מרשיע את הנאשם בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום המתוקן, הפרעה לשוטר, עבירה לפי סעיף 275 לחוק וסיכון אדם בנתיב תחבורה, עבירה לפי סעיף 332 (2) לחוק.

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

הבקשה להשפט באיחור ביום 13.8.2018 הגיש המערער לבית המשפט קמא בקשה להשפט באיחור בגין דו"ח מס' 90509485828 שעניינו עבירה של נסיעה באור אדום שבוצעה ביום 25.7.2017 (המ"ש 4175-08-18).
כן צורפה לבקשה הפנייה למרכז פניות נהגים מיום 16.1.2018, ובה בקשה להסבת הדו"ח על-שם האדם האחר.
אולם, צירוף הנסיבות הבא הביאני לכלל מסקנה כי ראוי שהדברים ישובו ייבחנו בפני בית המשפט קמא, אשר יחליט כחוכמתו: פניית המערער ואחיו אל המרכז לפניות נהגים בבקשה להסבת הדו"ח נעשתה מספר חודשים לפני שקבל המערער את הודעת משרד התחבורה בעקבות צבירת הנקודות; הן המערער הן אחיו התייצבו לדיון בפניי ונשמעו דבריהם, כמפורט לעיל; טענות המערער, לפיהן אחיו הוא שנוהג ברכב בפועל מאז נישואיו ובמועד ביצוע העבירה, נתמכו בראיות לכאורה ממקורות חצוניים; נרשמה ההצהרה כי בכוונת האח להודות בבצוע העבירה ולא להעלות טענת היתיישנות.
...
אולם, צירוף הנסיבות הבא הביאני לכלל מסקנה כי ראוי שהדברים ישובו ייבחנו בפני בית המשפט קמא, אשר יחליט כחוכמתו: פניית המערער ואחיו אל המרכז לפניות נהגים בבקשה להסבת הדו"ח נעשתה מספר חודשים לפני שקיבל המערער את הודעת משרד התחבורה בעקבות צבירת הנקודות; הן המערער הן אחיו התייצבו לדיון בפניי ונשמעו דבריהם, כמפורט לעיל; טענות המערער, לפיהן אחיו הוא שנוהג ברכב בפועל מאז נישואיו ובמועד ביצוע העבירה, נתמכו בראיות לכאורה ממקורות חיצוניים; נרשמה ההצהרה כי בכוונת האח להודות בביצוע העבירה ולא להעלות טענת התיישנות.
כאמור, צירוף הנסיבות הללו מוביל למסקנה כי נכון יהיה לקבל את הערעור ולהשיב את התיק לבית המשפט קמא, שיוכל לבחון את הדברים ואת הראיות, ולהכריע על בסיסן בבקשת המערער להארכת מועד להישפט.
אשר על כן, דין הערעור להתקבל.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2024 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

יתרה מכך, מעיון בנסיבות המקרה בדו"ח (ת/3) עולה כי השוטרת ציינה "...הבחנתי ברכב הנ"ל חונה על המדרכה, בעת בדיקת הרכב הבחנתי בנהג מגיע לרכב בריצה, באמצעות הכריזה הורתי לנהג לעמוד במקום ולהמתין מאחר והוא מקבל דוח. הנהג שמע את דבריי סירב להמתין שאחצה את הכביש ניכנס לרכב והחל בנסיעה על הלל יפה לדרום כשהנהגת שותפה שאיתי מפרססת אחר הרכב ומבחינה בו ברמזור של הלל יפה ביאליק כשאנחנו אחריו חוצה את הרמזור באור אדום מלא ופונה ימינה למערב, שוב קראתי בכריזה הפעלתי סירנה נסענו אחריו עד שנעצר בביטחה", וצוין "נשמר קשר עין, אור יום ראות טובה", וכי הנהג זוהה על פי רישיון נהיגה + תמונה.
וראו רע"פ 1773/04 אלעוברה אסמעיל נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 23.02.2004): "העובדה שהמבקש כפר בפני השוטר שרשם את הדו"ח ובפני בית המשפט אין משמעותה שיש לבטל את פסק הדין כדי למנוע עוות דין. לשיטה זו - כל מי שכופר ולא התייצב זכאי לביטול פסק-דין, ולא היא." גם טענת ההתיישנות דינה להדחות.
...
וראו רע"פ 1773/04 אלעוברה אסמעיל נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 23.02.2004): "העובדה שהמבקש כפר בפני השוטר שרשם את הדו"ח ובפני בית המשפט אין משמעותה שיש לבטל את פסק הדין כדי למנוע עיוות דין. לשיטה זו - כל מי שכופר ולא התייצב זכאי לביטול פסק-דין, ולא היא." גם טענת ההתיישנות דינה להידחות.
אין גם בטענה, כי המבקש הגיש בקשה להישפט ויש לתת לו את יומו בבית המשפט, כדי להצדיק להיעתר לבקשה.
" לפיכך, הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו