טרם סיום נפנה לפסיקת בית הדין הארצי בעיניין עבל (ארצי) 1000-10-12 טירן זנו נ' המוסד לביטוח לאומי [פורסם בנבו] (12.4.2016), שם נדונה סוגיה דומה לעניינינו וכך נפסק :"אכן, צודק המערער בטענתו שלפיה, לא מן הנמנע שתוגש תביעה לעידכון בסיס שכר גם שנים לאחר קבלת ההודעה על בסיס השכר ועובדה היא כי המשיב נעתר בחיוב לעיתים לבקשות שכאלה, בכל מקרה על פי נסיבותיו. אולם, אין בכך כדי לאיין את חובתו של מבוטח לטעון לעניין השגגה שנפלה לטענתו בבסיס החישוב וזאת בהזדמנות הראשונה שבה נודע לו הדבר. המערער בעניינינו, לא עשה כן. אין חולק, כי כבר בשנת 2008 ידע המערער מהו בסיס השכר שעל פיו מחושבת גימלתו. מיד בסמוך לאחר קבלת מידע זה, ובתוך 12 חודשים, היה על המערער להשיג (בכתב ובמפורש) על קביעת פקיד התביעות. ...".
ובהמשך נקבע:" משבחר המערער להגיש תביעתו על בסיס נתונים אחרים מאלה שהיו ידועים לו (לטענתו), ועל יסוד תביעתו ניתנה החלטת פקיד התביעות, יש לראותו כמי שנתפס בתביעתו, ומשבחר שלא להשיג עליה בפני בית הדין במסגרת המועדים הקבועים בחוק (תקנה 1(ב) לתקנות הביטוח הלאומי (מועדים להגשת תובענות) התש"ל-1969), יש לראות את הקביעה בעיניין בסיס שכרו כחלוטה ואין להתיר דיון בה מחדש".
סוף דבר
לאור האמור לעיל, באנו לכלל מסקנה כי תביעת התובעת כנגד החלטת המוסד, מיום 28.5.2013, היתיישנה ואין בית הדין מוסמך לידון בה.
לאור התוצאה אליה הגענו וסוג ההליך הנידון, לא ניתן צו להוצאות.
...
בעניינים המתייחסים לאירועים לאחר עצם ההכרה באירוע כמקים זכות למבוטח, אין לאפשר באי פניה למוסד תוך שנה עילה לטענת התיישנות מהותית ולכל היותר יש להתייחס לדבר כאל שיהוי בפניית המבוטח.
עוד נוסיף כי אף לא מצאנו כי התקיימו טעמים מיוחדים המאפשרים הארכת המועד להגשת התביעה שכן התובעת לא ספקה כל הסבר אובייקטיבי או טענת נבצרות , או חוסר יכולת לערער על ההחלטה במועד הקבוע על פי הדין בפרט שעה שמדובר בנתונים אשר היו בידיעתה .
טרם סיום נפנה לפסיקת בית הדין הארצי בעניין עבל (ארצי) 1000-10-12 טירן זנו נ' המוסד לביטוח לאומי [פורסם בנבו] (12.4.2016), שם נדונה סוגיה דומה לעניינינו וכך נפסק :"אכן, צודק המערער בטענתו שלפיה, לא מן הנמנע שתוגש תביעה לעדכון בסיס שכר גם שנים לאחר קבלת ההודעה על בסיס השכר ועובדה היא כי המשיב נעתר בחיוב לעיתים לבקשות שכאלה, בכל מקרה על פי נסיבותיו. אולם, אין בכך כדי לאיין את חובתו של מבוטח לטעון לעניין השגגה שנפלה לטענתו בבסיס החישוב וזאת בהזדמנות הראשונה שבה נודע לו הדבר. המערער בענייננו, לא עשה כן. אין חולק, כי כבר בשנת 2008 ידע המערער מהו בסיס השכר שעל פיו מחושבת גמלתו. מיד בסמוך לאחר קבלת מידע זה, ובתוך 12 חודשים, היה על המערער להשיג (בכתב ובמפורש) על קביעת פקיד התביעות. ...".
ובהמשך נקבע:" משבחר המערער להגיש תביעתו על בסיס נתונים אחרים מאלה שהיו ידועים לו (לטענתו), ועל יסוד תביעתו ניתנה החלטת פקיד התביעות, יש לראותו כמי שנתפס בתביעתו, ומשבחר שלא להשיג עליה בפני בית הדין במסגרת המועדים הקבועים בחוק (תקנה 1(ב) לתקנות הביטוח הלאומי (מועדים להגשת תובענות) התש"ל-1969), יש לראות את הקביעה בעניין בסיס שכרו כחלוטה ואין להתיר דיון בה מחדש".
סוף דבר
לאור האמור לעיל, באנו לכלל מסקנה כי תביעת התובעת כנגד החלטת המוסד, מיום 28.5.2013, התיישנה ואין בית הדין מוסמך לדון בה.
לאור התוצאה אליה הגענו וסוג ההליך הנדון, לא ניתן צו להוצאות.