הגם שבן ברוך היה אחראי על העובדים במפעל הפלדה – הוא מכיר היטב את המפעל הצמוד, "שובלית", כדבריו "שני המפעלים סמוכים האחד לשני, נמצאים במיתחם אחד".
את העובדה שהתובע טיפס על עמוד המנוף – ראה בן ברוך בחומרה, משחזר והסביר כי חל איסור מוחלט לטפס על העמודים הללו, בשל סכנת התחשמלות, דבר הידוע היטב לעובדים, כדבריו (בעמ' 14):
"הוא נפל מסולם שהוא בעצם לא סולם, אלא קונסטרוקציה של מנוף. זה נראה כמו עמוד חשמל. יש עליו ברזלים באלכסון שמצטלבים ואפשר לעלות עליהם כאילו שזה סולם.
מר בן ברוך הדגיש בעדותו כי במפעל הפלדה קיים איסור מוחלט לטפס על עמודי המנוף, בשל סכנת ההתחשמלות, כאמור לעיל, ועל כן, לדבריו "אצלנו רק חשמלאי יכול לעלות ולתקן תקלה כזאת".
הגם שבן ברוך ציין כי אינו מכיר במדוייק את הוראות הבטיחות במפעל "שובלית"-אין ספק כי גם שם-קיים איסור לטפס על עמוד המנוף, כפי שהעיד גם פדידה, שהרי מדובר באותם עמודים ובאותה סכנת היתחשמלות.
אולם שעה שאותה פעולה נעשית תוך טיפוס לגג בגובה של 12 מטרים, באמצעים בלתי שגרתיים, היא חורגת מתחום הסבירות, וזרה לחלוטין לעבודתו, ולכן לא תיחשב כתאונה בעבודה".
(ראה גם דיון מס' לא/22-0 פד"ע ב' 207; ודיון מס' לב/27-0 פד"ע ג' 350 שאוזכרו שם) בענייננו, כמו בעיניין חיראללה הנ"ל, בבואנו לבחון את סבירות מעשהו של התובע, שעה שטיפס על עמוד המנוף, כדי לחפש חברת פועלים דוברי ערבית, שאולי נמצאים על הגג, ובכך סיכן עצמו ביודעין, כלשון בן ברוך "מי שעולה על הסולם הזה-מחפש את המוות שלו"-לא ניתן לומר, לפי כל קנה מידה, כי המעשה שעשה היה סביר בנסיבות העניין.
...
לאחר ששקלנו את העדויות והתרשמנו מהעדים, משנתנו דעתנו לגרסה המפורטת שמסר התובע בהודעתו לחוקר, הסותרת, מניה וביה, את גרסתו בתביעה שלפנינו, לטענות התובע לגבי היתנהגות החוקר בשעת גביית העדות ולעדות החוקר בתגובה להאשמות שהטיח בו התובע, ולאחר ששקלנו טענות הצדדים בסיכומיהם והוראות הדין והפסיקה – הגענו למסקנה כי הפעולה שביצע התובע, בעת שטיפס על עמוד המנוף ("סולם" כפי שהוא מכונה בכתב התביעה) – לא רק זאת שלא היתה במסגרת עבודתו ותפקידו במפעל, אלא שהיא היתה זרה לחלוטין לעבודתו וחרגה במידה ניכרת מתחום הסבירות-ועל כן אין להכיר בתאונה כ"תאונת עבודה", כפי שנפרט להלן, בהתייחס לגרסאות השונות של התובע ולעדויות האחרות:
אירוע התאונה-האם אירעה התאונה "תוך כדי ועקב העבודה"? בטופס "הודעה על פגיעה בעבודה" שהגיש התובע לנתבע (מוצג נ/1), במקום המיועד לתאור הפגיעה, נרשם:
"על פי העובד: טיפס על סולם ונפל.
על העדפת הגרסה שמסר התובע לחוקר, על פני עדותו בבית הדין, נאמר בדב"ע נז/37-0 חיים אוחנה נ. המוסד לביטוח לאומי, עבודה ארצי לא(3) 66:
"צדק בית הדין קמא בקביעתו כי קיימת סתירה מהותית בין גרסאות המערער וכי יש להעדיף את גרסת המערער בהודעה בפני חוקר המשיב על פני גרסתו בפני בית הדין. מסקנה זו נשענת על פסיקתו של בית הדין הארצי לעבודה. לעניין זה ראה: דב"ע נב/13-0 מירון-המוסד לביטוח לאומי פד"ע כד 82, 87:
(2) גירסת התובע אינה מקובלת עלינו, גם משום שעדותו הופרכה בעדות המעביד, יורם פדידה והממונה על הבטיחות במפעלי פלדה, הנרי בן-ברוך.
בהיתחשב בעובדות ובנימוקים שהובאו לעיל, הגם שהתאונה ארעה לתובע במקום העבודה-הגענו למסקנה כי אין לראותה כתאונה שנגרמה עקב העבודה, וגם לא בעת פעולה הנלווית באופן סביר לעבודה.
אשר על כן-התביעה נדחית.