לאחר מכן נבחן את טענתה של התובעת לזכאותה לפצויי פיטורים מכוח התחייבות או הבטחה, אשר על פי טענתה ניתנה לה.
זכאות לפצויי פיטורים עקב הצטרפות לשליחות לחו"ל של בן הזוג
בסעיף 8 לחוק פצויי פיטורים ובתקנות מכוחו נקבעו המקרים בהם עובד שמתפטר לרגל העתקת מקום מגוריו זכאי לפצויי פיטורים –
"לענין חוק זה יראו כפיטורים התפטרות של עובד עקב העתקת מקום מגוריו -
מכל מקום, אף לגירסת התובעת היא לא מצאה לנכון לבקש חל"ת טרם התפטרותה, ולכן ממילא לא מיתקיים בעניינינו התנאי השני לזכאות לפצויי פיטורים לפי תקנה 12(ו) לפיו נידרש כי המעסיק סרב לאשר לעובד חל"ת.
שנית, הן מר חרל"פ, מנהלה של התובעת בחברה, והן גב' שלומית שניר, מנהלת משאבי אנוש בחברה (להלן – גב' שניר) העידו כי טרם התפטרות התובעת הוצע לה לצאת לחל"ת לתקופת השליחות, אך התובעת סירבה.
בחקירתה הנגדית במענה לשאלה האם יש לה תעוד לשיחה זו השיבה גב' שניר: "לא. יש לי שיחה איתה, שוחחנו יחד עם יובל אלון וקיימנו פגישה עם אילנית במשרדי עומר כדי לשמוע אותה ולהבהיר לה את המצב ואמרנו לה שהיא לא זכאית ושוב נבחן מה ניתן לעשות ובאותה שיחה ציינתי בפניה שהציעו לה פעם אחת לקחת חל"ת לפני שהיא הגישה את המכתב והיא סירבה וגם אני אמרתי לה שמתוך מה שאני מבינה גם מרגב שיש לה מקום שאפשר לדאוג לה לתפקיד אחר והיא במעמד הזה אמרה שאינה מעוניינת ושהיא מעוניינת לפנות לאפיקים אחרים ולא לשוב לנתבעת, דיברה על קורס שעשתה ולקחה חלק בהעצמת נשים". אמנם, כעולה מעדותה של גב' שניר, שיחה זו נערכה עם התובעת לאחר סיום יחסי העבודה בעקבות דרישתה לתשלום פצויי פיטורים, אך יש בדברים שנאמרו לתובעת בשיחה זו כדי לתמוך בעדותו של מר חרל"פ כי קודם להתפטרותה של התובעת הוצע לה לצאת לחל"ת לתקופת השליחות והתובעת סירבה.
...
משכך, לא מצאנו במסמך האמור כדי לתמוך בטענתה של התובעת להבטחה שניתנה לה לתשלום פיצויי פיטורים, ללא קשר לנסיבות סיום עבודתה.
סוף דבר
לאור כל המפורט לעיל, התביעה נדחית.
לאור תוצאת פסק הדין, התובעת תשלם לנתבעת הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪, אשר ישולמו בתוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין בידי הצדדים, אחרת יישאו הפרשי ריבית והצמדה כדין.