אציין, במאמר מוסגר, כי יש לתמוה על כך שאישור פיקוד העורף מחודש דצמבר 2011 צורף לאישור האדריכל יוסף מיום 30 בנובמבר 2011, אולם (כפי שיובהר להלן) נוכח קביעתי לפיה קראוס לא הרסו את כל אשר נדרשו להרוס על פי היתר 08, כך שקיימות חריגות בנייה בקומה השלישית, שלא קיבלו היתר, אין לכך חשיבות של ממש, לעניין הפרת ההסכם על ידי קראוס ואף לא לעניין ההצהרה הכוזבת, לפיה התקבלו היתר וטופס 4, לבניית שתי יחידות דיור בקומה השלישית, ממנה נגזרת גם אחריותו של עו"ד סלומון, ברשלנות.
בסיכומיו טען עו"ד סלומון כי גב' רז לא טעתה באישור הפיצול וכי תשריט הפיצול תואם את היתר הבנייה, אך לא הראה כיצד ואף הוסיף וטען, טענה סותרת, לפיה, גם אם חלה טעות אצל "אנשי המיקצוע בערייה, על אף שהם בדקו את העניין היטב", המסקנה המתחייבת מכך היא שגם עו"ד סלומון יכול היה לטעות אותה טעות, מבלי שהדבר ייחשב לרשלנות.
לא הוכח שגב' רז בדקה את העניין היטב (שהרי הנתבעים בחרו שלא להביאה להעיד) ואף אין צורך לבחון, במסגרת פסק דין זה, מדוע וכיצד טעתה גב' רז לחשוב שתשריט הפיצול תואם את היתר 08, שהרי ברור לחלוטין, גם לכל הדיוט, אשר מעיין בבקשה 08 ובהיתר שניתן על פיה ומשווה אותם לתשריט הפיצול (ובודאי שצריך להיות ברור לעורך דין העוסק בתחום המקרקעין, כעו"ד סלומון) שתשריט הפיצול אינו תואם את בקשה 08 ואת היתר הלגליזציה שניתן לבקשה זו, הן בשל הבנייה החורגת הקיימת בקומה השלישית והן מאחר שהבקשה והיתר הלגליזציה כוללים דירה אחת בלבד בכל קומה.
בנוסף, גם על פי שטח הבנייה שהותר במסגרת בקשות 05 ו- 08, היה צריך עו"ד סלמון לדעת, שעל פי הדין, כלל לא ניתן לקבל היתר לשתי יחידות בקומה זו.
ההבדל בין פסק הדין שניתן בבית המשפט המחוזי בענין עיני - ת"א (מחוזי ת"א) 2635/06 אורה שיפריס נ' אורי עיני (07.09.2011) אשר גם אליו הפנה עו"ד סלומון בסיכומיו (אשר בעירעור עליו, שדן באחריות המוכרים בלבד, ניתן פסה"ד בעיניין שיפריס, שנזכר לעיל) לבין ענייננו הוא, ששם היה מדובר בשאלה אם היה על עוה"ד לבדוק את שטח הבית שניבנה ולראות אם הוא תואם את היתר הבניה שניתן, בעוד שבעניינינו, היה ידוע לעו"ד סלומון שהתובעים חרגו מההיתר שניתן להם (היתר 05) שכן בשל חריגה זו הוגשה הבקשה ללגליזציה (כפי שאף נכתב בהסכם המכר).
...
לפיכך, אני דוחה את הדרישה לסעד זה.
הסעדים להם זכאים התובעים מעו"ד סלומון
כאמור לעיל, השתכנעתי שאילו התובעים היו יודעים שקיימות חריגות בנייה בקומה השלישית, שלא קיים טופס 4 לבנייה במצבה בעת עריכת הסכם המכר, ושלא ניתן לפצל את הקומה השלישית לשתי יחידות דיור נפרדות, הם לא היו רוכשים אותה.
לפיכך, על עו"ד סלמון לשאת בנזק שנגרם בגין רכישת קומה זו.
אני דוחה את טענת עו"ד סלומון, בסיכומיו, לפיה התביעה לא הוגשה בעילה נזיקית; בסוף סעיף 36 לכתב התביעה נכתב, כי עילות התביעה נגד עו"ד סלומון הן הפרת חובות נאמנות, הפרת חובות חקוקות, הטעייה ורשלנות, שהן עילות נזיקיות, אשר מפורטות בסעיפים 46-37 לכתב התביעה {וראו סעיף 40 לכתב התביעה, שם מצוינים, במפורש, סעיפים מפקודת הנזיקין [נוסח חדש]}.
התוצאה
התביעה מתקבלת חלקית, לגבי הקומה השלישית בלבד, הן נגד קראוס והן נגד עו"ד סלמון והם מחויבים בזה לשלם לתובעים את הסכומים כדלקמן:
חיוביהם של קראוס -
להשיב לקניג את התמורה ששילמו בסך של 1,125,000 ₪, באופן שכל תשלום אשר שולם עבור הקומה השלישית, יהא צמוד למדד תשומות הבנייה, מהיום בו שולם ועד להחזר המלא בפועל.