על כגון דא נקבע בתא"מ (נתניה) 269-06-12 רויטמן נ' מדינה, (9.11.13), (תוך הפנייה למספר מקורות כתמך לקביעה), כי:
"לפי ההלכה הפסוקה, לא כל התבטאות של בעל דין לחובת עצמו, בענין השנוי במחלוקת במשפט, היא בבחינת הודאה שבעל הדין נתפס עליה. לעיתים, עשויה להישמע טענה כי ההודאה ניתנה מתוך טעות, או מתוך תרמית או שלא מרצון חופשי או לא מדעת, או שתוכנה אינו אמת. התבטאות הנוגדת את האנטרס של בעל הדין, אינה נתפסת כהודיה פורמלית, שברגיל בית המשפט לא יאפשר לבעל הדין לחזור בו ממנה, אלא כראיה כשאר הראיות במשפט. ראייה כזו, אין בה לחרוץ את גורלו של בעל הדין, משום שיש לשקול אותה כפי ששוקלים כל ראייה, ויש ליתן לה את המשקל ההולם, במסגרת בחינת כלל הראיות שהובאו".
שעה שנהגת ההונדה שכבה על אי תנועה סמוך לרכבה שרוסק, הייתה נסערת והעלתה אפשרות שמא נפגעה פיסית מן ההיתנגשות, קשה להסיק מנתונים אלו, בסיס להודיה פורמאלית שנהגה באור אדום, מה גם שנהגת זו חזרה בה. ייתכן גם שסברה בטעות שהיא נהגה באור אדום לנוכח ההיתנגשות ואין לסמוך על סברה סובייקטיבית זו בדמות היתנצלות כחזות הכל ובעניינינו- כהודאה ברשלנות שהביאה לתאונה.
...
חברה לביטוח בע"מ נ' זיקו (17.7.14), נקבע לעניין זה, כי : "מאחר ומדובר בתביעה אזרחית בה רמת ההוכחה הנדרשת עומדת על 51% - הרי שדי בכך שגרסה אחת תהא מסתברת באחוז אחד בלבד יותר מרעותה, על מנת להעדיפה על הגרסה אחרת, כאשר בית המשפט מכריע בין הגרסאות על סמך כל הראיות שהובאו בפניו ועל בסיס הערכת מהימנותן של הראיות, בחינת הגיונן של הגרסאות, העקביות שבן וקביעת משקלן הראייתי".
לאחר חשיבה ושקילה, הגעתי לכלל מסקנה ששני הצדדים אינם עומדים בנטל הדרוש לשם הוכחת תביעתם.
דין שתי התביעות אפוא להידחות.
שוכנעתי שאכן נהגת זו התנצלה לאחר התאונה.
לכן, שתי התביעות נדחות וכל צד יישא בהוצאותיו ולרבות בשכר טרחת עדיו כפי שנקבע.