לאור חשיבות הדברים, להלן נפרט את תוכן פנייתה בהרחבה:
"...1. שוחחתי עם מר אלי שוורצברג, מנהל חוף הים ואגמים, ונימסר לי מפיו שבעקבות היתנהגותו של אלעד [התובע], אלי נאלץ להרחיק אותו מפעילות רעם הגלים בים; 2. כפי שידוע לך, תנועת הצופים במשך שנתיים סבלו קשות מהתבטאויות פוגעניות והתנהגות שאינה הולמת כלפי הסובבים, כולל כלפי חניכים ואנשים צוות של הצופים; 3. פנתה אלי... אימא... והלינה בפני על היתנהגות של אלעד, שדיבר באופן בוטה הכולל גידופים כלפי ילדיה וכלפי ילדים נוספים שמגיעים למרכז הנוער וביקשה שאמסור לה את פרטי מנהלו הישיר של אלעד על מנת להתלונן בפניו על המקרה; 4. חזי מליחי, מפקח תברואה ואיכות הסביבה בנווה חוף, פנה לאלעד בבקשה לנקות את הזבל שהוציא בעת ניקיון מרכז הנוער לפני השקת מרכז הנוער. אלעד התבטא באופן מיתלהם כלפי חזי הכולל גידופים וחמור מכך, התנהג באופן אלים הכולל דחיפות עם בטנו כלפי חזי. אציין כי בעת המקרה נכחו ילדים אשר סיימו יום לימודים. לאחר [כך במקור] כי חזי הרגיש מאוים ומפוחד יצר קשר טלפוני עם הפיקוח העירוני ולצערי, גם ברגע שהגיעו שני הפקחים אלעד דיבר באופן קולני ולא מכבד ומתלהם. לאחר מכן ערן חיים מסר הודעה לחזי כי הוא ימשיך את הטיפול מול אלעד; 5. ברוך קלבו, אחראי שירות לתושב בנווה חוף ניסה לעבוד איתו בשיתוף פעולה, אך לאור היתנהגות שאינה הולמת, הכוללת הרמת קול, ולפיכך ברוך נאלץ לנתק איתו קשר; 6. רחלי אורן, מנהל בית הספר, התלוננה בפני כי אינה מעוניינת לקיים שיתופי פעולה עם אלעד מאחר והוא מיתנהג באופן 'חלטוריסטי'. לטענתה אלעד הבטיח לה מספר דברים והוא לא קיים; 7. כפי שידוע לי גם מול קלרה, מנהל בית הספר 'נווה חוף', אלעד התנהג באופן שאינו הולם ואינו מכבד כלפיה; 8. מחוץ למרכז קהילה נווה חוף אלעד פנה ליוסף, העובד ניקיון, ושאל אותו 'מי אתה?' בנוכחות שאר צוות עובדי המרכז קהילה ולאחר שיוסף השיב לו שהוא מנקה של המתנ"ס אלעד השפיל אותו ואמר 'אתה נראה כמו מנקה'; 9. מוניקה, הרכזת חוגים, פנתה לאלעד בבקשה להחליש את הרעש אופנוע ואלעד השיב לה 'מי יתחיל עם זקנה כמוך'; 10. אלעד ניתק שיחה בפנים בעת שמנהלת אדף מרכזי קהילה, מירי בוכריס, פנתה אליו; 11. אלעד דיבר בטון תקיף כלפי חני ציביון, מנהל תחום שילת. ולסיכום, לאור כל המקרים המפורטים לעיל, לדעתי לא ראוי שאדם שמנהל מרכז נוער ובעל אחריות וסמכות כלפי ילדים ונוער יתנהג באופן תקיף ופוגעני. אדם זה אינו ראוי לעבוד עם ילדים ונוער.... כפי שידוע לי, גם ברמב"ם היו איתו בעיות רציניות. אודה לטיפולכם...".
ביום 15.6.20 קיבל התובע זימון נוסף לשימוע "לבחינת המשך העסקתך בערייה". השימוע היתקיים בנוכחות מר דוד גיל, מנכ"ל הערייה; נתי לרנר, ראש מינהל משאבי אנוש ורכש; עו"ד אוראל נדב, ממונה תחום בכיר דיני עבודה ומשמעת; דקלה ביסמוט, מנהלת מחלקת יחסי עבודה ומשמעת; רוני כהן, יו"ר ועד העובדים; דוד בן שושן, מנהל הרשות העירונית למלחמה בסמים, אגף רשות לסמים; ועו"ד ליאל פייגל שייצגה את התובע.
מר לרנר ניכנס לדבריו ושאל אותו – "רק שאלה יחידה, תכוון אותנו בחלק השני, למה היית צריך לומר לו שאתה עובד ערייה אם אתה אומר שזה לא...". תחילה, התובע הכחיש שהוא כלל אמר לו דבר כזה – "לא אמרתי לו...", אך כשמר לרנר שאלה "מאיפה הוא הקיש?" הודה התובע – "כי הוא זה שבא ודיבר לא יפה... ואני אמרתי לו, אחי אתה מדבר לא במקום וגם אני עובד ערייה, אני אגיע עם זה אם צריך לממונים עליך....".
לאחר השימועים שנערכו, ביום 14.9.20 קיבל התובע הודעה על סיום עבודה (נספח 13 לתביעה).
טענה ש"תופרים לו תיק" נבחנת מהטענה שמתעמרים בו.
מר בן שושן, בכובעו כמנהלו של התובע, העיר אף הוא לתובע על מה שלדעתו היוה היתנהגות לא ראויה מצד התובע כלפי עובד אחר בערייה (מר שוורצברג).
...
אשר לדעתנו, אף כי מסכימים אנו לכך שהעירייה היא בגדר "רשות מוסמכת", אין בידינו לקבל את טענת העירייה.
אם כן, אנו סבורים כי התובע זכאי לפיצוי בגין הוצאת לשון הרע.
סוף דבר
על העירייה לשלם לתובע סכום בסך 20,000 ₪ בגין הפגם שנפל בהליך הפיטורים.