אסופה חלקית של עניינים אלה ניתן למצוא בעקרי הטיעון שהגישו העותרים, שם נטען כי העמותה מחזיקה במיתחם בית הספר שלא כדין; כי השמוש שהיא עושה במיתחם בית הספר נוגד את תכניות המתאר החלות על המקרקעין; כי המשיבים אפשרו לעמותה לבצע במיתחם בית הספר עבודות טעונות היתר אף מבלי שניתן היתר כזה; כי הם לא אכפו צוי הפסקת עבודה שהם עצמם הוציאו לעמותה; וכי המשיבים לא נקטו בצעד כלשהוא כדי לסלק את ידה של העמותה ממיתחם בית הספר, וזאת אף שהיא מחזיקה בו ללא שנעשתה פעולת הקצאה כמתחייב מנוהלי משרד הפנים.
עוד צוין כי קיימת תכנית מתאר שהומלצה להפקדה ואשר נועדה להתאים את ייעוד מיתחם בית הספר לשימוש כפנימייה, וכי כאשר תחליט הועדה המחוזית על הפקדת התכנית יוכלו העותרים להיתנגד לה כפי זכותם לפי סעיף 100 לחוק התיכנון והבנייה, תשכ"ה–1965 ("חוק התיכנון").
העמותה טענה שהשימוש שהיא עושה במיתחם בית הספר איננו בבחינת שימוש חורג, שכן הוראות תכנית המתאר ת/1/18/1 – תכנית מתאר לעיר כרמיאל (נספח ה לתשובת העמותה) ותכנית רישום שיכונים צבוריים (תרש"צ) 1/18/1 לעיר כרמיאל (נספח ה1 לתשובתה של העמותה) מאפשרות את השמוש שהעמותה עושה במיתחם בית הספר.
...
לדעתי, לא ניתן להסיק מהוראות התכניות את המסקנה שמבקשת העמותה להסיק, ואני סבור שכאשר התכניות מייעדות שטח לשימוש כמרכז אזרחי-מסחרי, יש להוסיף ולבחון את הוראות התכניות ביחס לכל אחד ואחד מתאי השטח הכלולים בתכנית.
מתשובה זו של המשיבים לא ניתן להבין אם הם נתנו את הדעת לשימוש החורג שלכאורה עושה העמותה, ואם כן – מה הייתה החלטתם בעניין זה ומה הם השיקולים שביסוד החלטה זו. משום כך הגעתי למסקנה שיש לקבל את העתירה בחלקה, בנוגע לשימוש החורג שמיוחס לעמותה, ולהורות כי המשיבים ידונו בעניין ויחליטו בדבר הצעדים שבהם יש לנקוט כדי למנוע שימוש כזה, שלעת הזו נראה שלכאורה הוא אינו חוקי.
לכשתינתן החלטתם יוכלו העותרים להעמידה למבחן, ככל שתהיה בידם עילה לעשות כן.
בכפוף לאמור לעיל, נדחית העתירה.