סעיף 11(א) לחוק החברות מגדיר מהי תכלית החברה וקובע מסגרת נורמטיבית, בזו הלשון:
"תכלית חברה היא לפעול על פי שיקולים עיסקיים להשאת רווחיה, וניתן להביא בחשבון במסגרת שיקולים אלה, בין השאר, את ענייניהם של נושיה, עובדיה ואת ענינו של הציבור; כמו כן רשאית חברה לתרום סכום סביר למטרה ראויה, אף אם התרומה אינה במסגרת שיקולים עיסקיים כאמור, אם נקבעה לכך הוראה בתקנון." מלשון החוק עולה כי יצירתן של חברות נועדה למטרות עסקיות.
לשון אחר, התנהלות במסגרת של חברה מטרתה קידום ומימוש של תשואה כלכלית על השקעה, וזאת לשם השאת רווחיה של החברה (ראו א' חביב-סגל, דיני חברות לאחר חוק החברות החדש, (2004) כרך ב', עמ' 70 – 71 (להלן: "חביב-סגל"); ראו גם י' צ' שטרן, "תכלית החברה העסקית – פרשנות והשפעות מעשיות", משפטים לב תשס"ב 327 (להלן: "שטרן").
לעניין טענת חוסר החשאיות בהצבעה, טוענים המשיבים כי רק אם תבוצע פעולת חיקור והתאמת מספרים לנתונים המצויים במחשב החברה, ניתן יהיה לדעת כיצד הצביעו מיופי הכוח ומייפי הכוח.
...
התוצאה היא בעלי המניות אשר יבחרו למכור את מניותיהם לחברת מישור הולדינג יקבלו תמורה מלאה למניותיהם, בטרם תוחזר ההלואה, ואילו בעלי המניות הנותרים לא יחששו עוד מאיומי הבנק.
איתות מעין זה גורם להורדת שווי השוק של החברה, ופוגע בבעלי המניות עצמם בסופו של דבר.
אחרית דבר מראשיתו הרשב"א גורס לעניין העיקרון המשפטי של "רובו מתוך כולו", כדלקמן:
"אין הרוב יכול להסכים על דבר, עד שהיו כולם במעמד אחד, ומתוך מעמדם יסכים הרוב, דומיא דבית דין. דאפילו סנהדרי גדולה, אם ישבו שבעים מהם לעצמם, וחייבו או זיכו, אין דיניהן דין, אלא אם כן היו שבעים ואחד במעמד אחד, ונושאין ונותנין בדבר. כי שמא האחד יראה ראיה או יטעון טענה חזקה שיקבלו חביריו וישובו לדעת אחרת, אבל כל שהיו במעמד נשאו ונתנו בדבר, הלכה כדברי הרוב." (שו"ת הרשב"א, חלק ה, סימן קכו) התוצאה לאור כל האמור העתירה נדחית, בכפוף לעניין התמורה השווה הצריכה להנתן לכל בעלי המניות המחליטים למכור את מניותיהם לחברת מישור הולדינג.