המחלוקת בתיק זה נוגעת בעיקר לשעור הפגיעה התפקודית והפגיעה בכושר הישתכרותו של כל אחד מהתובעים וכפועל יוצא, לאופן חישוב הנזקים וסכום הפצוי המגיע לו/לה.
הרקע העובדתי
ביום 29.06.18, בעת נהיגה ברכב בו נסעו התובעים, נפגעו שניהם בתאונת דרכים.
הבן טען כי נגרמו לו בתקופה זו נזקים (סעיף 25 לתצהירו) בגין "הפסדי שכר, שכר דירה, דחיית תוכניות והוצאות נוספות". הבן לא צירף חוזה שכירות לדירה אותה שכר (ואשר לא מן הנמנע כי השכיר בשכירות משנה כאשר לא התגורר בה, וממילא נהנה מדיור "חינם" בבית ההורים) או תלושי שכר, לא ציין היכן עבד ובאיזה תפקיד, אם היה שכיר או עצמאי, אם יכול היה לעבוד "מרחוק" או באופן חלקי בעת מגוריו בבית הוריו, ולא צירף אסמכתא לבקשת חופשה (בתשלום או ללא תשלום) או כל אסמכתא אחרת, למעט אישורי מחלה בשל פציעת ההורים.
בעניינינו, הבן חסך את הוצאות השכירות ואחזקת הדירה בתל אביב במשך התקופה בה שהה בבית הוריו, ונמנע מלהציג בפני בית המשפט את המידע המלא שנידרש לשם קביעת החסכון המדויק של הוצאות אלה.
קשה לקבל טענה כזו כשהיא מתייחסת לתקופה ממושכת, בה התובעים מיוצגים ויודעים כי עליהם לשמור קבלות ולתעד את הוצאותיהם (התובע אף צירף מאות קבלות ששמר, בגין נסיעות, הישתתפות בעלויות רפואיות, תקופות ואביזרים, עמודים 162-371 לנספחי תצהירו).
...
אני מצטרפת, בכבוד רב, לדעה שהובאה בע"א (מחוזי חי') 62416-10-17 פלוני נ' אליהו חברה לביטוח בע"מ (22.03.2018): "אמנם שבר בחוליה שהתאחה, ואשר אינו מותיר הגבלה, אין בו כדי להגביל תנועות עמוד השדרה לעת עתה, אולם נכות זו, שמקורה בשבר בחוליה, היא בעלת השלכה תפקודית מאחר ואין יודעים מה יוליד יום. נראה, כי המחוקק קבע נכות בגין שבר בחוליה שלא הותיר מגבלה בתנועות, מתוך הנחה ששבר בחוליה עלול להשפיע בעתיד על מצבו התפקודי של הנפגע...".
התובע 1
הנכות הרפואית
בהתאם למפורט לעיל, אני קובעת כי עקב התאונה נותרה לתובע נכות בגין הפגיעה בגבו, בשיעור כולל של 14.5%.הנכות התפקודית
התובע טען כי נכותו התפקודית הינה בשיעור מלוא הנכות ומנגד, סבורה הנתבעת כי אין משמעות תפקודית ממשית לנכות, והיא לא גורמת להנמכה תפקודית תעסוקתית.
אני קובעת כי שיעור הפגיעה בכושר ההשתכרות של התובעת בעקבות התאונה בשיעור הנכות התפקודית, קרי, 50%.
אינני מקבלת טענה זו: אין חולק כי התובעת לא פנתה למל"ל ולא שולמו לה כספים.
אינני סבורה שהתובעת עומדת בקריטריון זה, ואילו סברתי כך, היה הפיצוי שנקבע לה בגין עזרה גבוה משמעותית מזה שנפסק במסגרת פסק דין זה.
ריכוז סכומי הפיצויים
הפסדי שכר עבר ועתיד (כולל פנסיה)
246,000
₪
שווי והוצאות עזרה – עבר ועתיד
355,000
₪
הוצאות – עבר ועתיד
15,000
₪
כאב וסבל
93,000
₪
סה"כ
709,000
₪
ניכוי תשלום תכוף
17,000
₪
יתרה לתשלום
692,000
₪
סוף דבר
אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי בסך כולל של 92,000 ₪ ולתובעת פיצוי בסך כולל של 679,000 ₪, בתוספת שכ"ט עו"ד בשיעור של 15.21% ואגרת בית משפט ששולמה (כשהיא משוערכת להיום).