בהיותה של התאונה "תאונת עבודה" כהגדרתה בחוק הביטוח הלאומי, התובע טען כי הנכות שנקבעה לו על ידי המוסד לביטוח לאומי היא המחייבת לפי סע' 6(ב) לחוק הפיצויים.
עדותו של מ.ס מתארת את נסיבות נפילתו של התובע באופן דומה ותומכת בגירסתו (כך בעמוד 12 ש' 2 ואילך):
" [...] המנוף לפני שהתובע עלה, כבר היה מעל הציוד, שהתובע צריך לבוא ולשים את האביזר, לא להסתובב ואז לשים. המנוף היה מוכן. התובע היה צריך רק לירתום את הציוד, לרדת ואז יש פעולה של המשאית, מה שהיה צריך להיות כביכול, אבל בפועל זה לא היה, בפועל שיחררו את הרצ'טים, אביזר מתיחה, לפני הזמן. בזמן שהוא טיפס שיחררו."
ובהמשך (עמ' 13 ש' 11 ואילך):
"ש: [...] התחלת להזיז את המנוף מעל הסחורה, בנתיים התובע עלה על הסחורה כדי לקשור רצועות למנוף?
יתרה על כן, עיון בתעוד הרפואי שהוגש על ידי התובע מלמד על כי גירסתו הבסיסית באה לביטוי כבר בסמוך לאחר התאונה - כך למשל במסמכי השיחרור מבית החולים (ראו עמוד 7 לתיק המוצגים של התובע), וכך גם במסמכי המוסד לביטוח לאומי (עמוד 9 לתיק המוצגים).
...
אין, איפוא, מנוס מלהגיע למסקנה כי אין בנפילה של מטען – במהלך טעינה או פריקה – שאינם מוכרים כשימוש על-פי חוק הפיצויים – כדי לשמש עוגן נפרד להכרה בתחולת החוק".
לסיכום
לאור כל המפורט לעיל, ולאור הפסיקה שנסקרה, ומגמת הצמצום העולה ממנה, המסקנה המתבקשת היא כי אין לראות בתאונה בה נפגע התובע "תאונת דרכים" ואין להחיל עליה את הוראות חוק הפיצויים.
בנסיבות אלו, התביעה נגד הנתבעת 1 נדחית.