] לרוב יהא השינוי באותם נושאים שביסוד קביעתו של גובה המזונות מעיקרא, קרי, הישתכרות הצדדים, המצב הכלכלי, הבריאותי והמשפחתי, צרכי הקטין, שינוי במתוה האחריות ההורית וחלוקת זמני השהות" (בע"מ 3984/15 פלונית נ' פלוני, פורסם במאגרים משפטיים, מיום 13.9.16).
בעיניין זה נקבע בפסק הדין בעיניין "שטיין", מפי כבוד הנשיא מ' שמגר כי- "אולם, כאשר מדובר על סכום מזונות שנקבע בהסכם בין ההורים, אין לשנות את המזונות כפי שנקבעו על נקלה אלא אך ורק במקרים בולטים. הסכם גירושין הוא בדרך כלל בגדר הסדר כולל של נקודות רבות שבמחלוקת ויש לבחון אותו כשלמות אחת; יש לנסות ולהקנות לו יציבות ואמינות כדי לטפח הסדרים מוסכמים בין בני זוג שנפלה ביניהם מחלוקת שאינה ניתנת ליי[ש]וב, אחרת לא יהיה ערך להסכם גירושין" (ע"א 4515/92 סילביה מרתה שטיין קומרוב נ' לדיסלאו שטיין, פורסם במאגרים משפטיים, מיום 13.6.94, פס' 3).
מחד גיסא, בפסק הדין בבע"מ 7670/18 פלונית נ' פלוני לעיל, פסק בית המשפט העליון באופן שאין מפורש ממנו, שההלכה בבע"מ 919/15 - שהיה בה לשנות סדרי עולם בכל הנוגע לפסיקת מזונות קטינים בגילים 6 – 15 בהתאם לדין האישי היהודי - אינה מהוה כשלעצמה "שינוי נסיבות מהותי" לשם הפחתת מזונות ואף אין בה "כדי לשנות, לרכך או להשפיע על מבחן שינוי הנסיבות המהותי בתביעות להפחתת מזונות שנקבעו – בין בפסק דין חלוט שאישר הסכם כולל או הסכם קונקריטי, ובין בפסק דין חלוט שניתן לאחר הליך משפטי – טרם שנפסקה הלכה זו" (שם).
אך מאידך גיסא, וכשם שצוין באריכות בפרק המשפטי לפסק דיני, "ראוי לבחון באופן מתוחם את הרכיב הספציפי שבו חל שינוי הנסיבות המהותי, וביחס אליו בלבד להחיל את העקרונות שנקבעו בהילכת בע"מ 919/15 [...] תוך חתירה, ככל הניתן, וככל שקיימת הצדקה, לצימצום הקף ההיתדיינות. ככל שמדובר בשינוי באחד מרכיבי המזונות, אין מקום להחיל את הילכת 919/15 ביחס לכלל סכום המזונות, ולשנות באופן דרמאטי את שיעור המזונות שהיה נהוג לאורך זמן, אלא יש לבחון רק את השינוי שחל בפרמטר הספציפי בהתאם להילכת בע"מ 919/15" (שם, פסקה 15, הדגשות אינן במקור).
...
לאחר ששקלתי את הדברים, אני דוחה את המבוקש.
סבורני כי הגם שככלל, הוצאות רפואיות חריגות אינן הוצאות מהסוג עליו עמד התובע (דוגמת ויטמינים, תוספי מזון וכיו"ב), הרי שכל מקרה לנסיבותיו, בהתאם להמלצות רפואיות מתאימות ולנסיבות הרפואיות הרלוונטיות, ואין מקום במסגרת פסק דין זה לקבוע כללים נוקשים ללא שמיעת המסד העובדתי; ואעיר, כי מקומן של מחלוקת אלו להתברר ברשות האכיפה והגבייה.
סוף דבר
על בסיס הנקוב בפסק הדין אני קובעת כדלקמן:
התובע יישא במזונות הקטינות בשיעור 1,000 ₪ לכל אחת וסה"כ 2,000 ₪ לחודש, וזאת החל ממועד פסק הדין.