במסמך רפואי מיום 12/5/15 ממרפאת עומר בעפולה, נרשם:"..לפני יומיים לחץ בחזה וקושי הנשימה שנמשכו מספר שעות שעבר לאחר ISOKET..מאז יש חולשה כללית וקושי בנשימה וללא כאבים".
במסמך רפואי מיום 25/8/15 שכותרתו "שיחרור סוצאלי" (נ/5) כתבה העובדת הסוציאלית:"...אושפז במחלקה הנוירולוגית לאחר שב – 18/5 בעת שהיה בדירה שכורה ביהוד נפל...אובחן עם ארוע מוחי..עבד כנהג מונית בשמונה השנים האחרונות, מתגורר עם משפחתו בעפולה, אך במשך השבוע מתגורר במרכז בחדש שכור ועובד באיזור ת"א. האירוע קרה לו בעת שהיה בחדרו ביהוד....אתי מעידה וכך גם מאיר שיש לו "פתיל קצר", "נוטה להתרגז ולקחת ללב, כך היה לפני ולדבריה החמיר מאז הארוע. הודה שהרבה נוטה להתרגז בעבודה. במהלך אשפוזו במחלקה היו כמה אפיזודות בהן היתרגז והתפרץ על אנשי צוות ואף התפרצות כלפי אישתו.."
המסגרת המשפטית
בנסיבות העניין שלפנינו, משמדובר בתאונה שאינה תוצאה של גורמים חצוניים הנראים לעין (ארוע מוחי), הרי שבשאלת הוכחת קיומה של תאונת עבודה, חלה הסיפא של סעיף 83 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה - 1995, (להלן:"החוק") שקובע כדלקמן:
"תאונה שארעה לעובד תוך כדי עבודה רואים אותה כתאונה שארעה גם עקב העבודה, אם לא הוכח ההיפך; ואולם תאונה שאינה תוצאה של גורמים חצוניים הנראים לעין, בין שארעה לעובד ובין לעובד עצמאי, אין רואים אותה כתאונת עבודה אם הוכח כי השפעת העבודה על ארוע התאונה היתה פחותה הרבה מהשפעת גורמים אחרים".
אמות המידה להכרה "בארוע מוחי" כתאונת עבודה, דומות לאלו שבאוטם שריר הלב.
כאמור לעיל במסמכים הסמוכים מאוד למועד היתרחשות הארוע הנטען (קרי מסמכים מיום 10/5/15), מסמכים שבין מועד זה לבין מועד התפרצות הארוע המוחי (18/5/15), ואף במסמכים מאוחרים יותר, אשר בהם מצאנו פירוט רב ומקיף של "ההסטוריה" של התובע, של אופיו, של מצבו המשפחתי, של ילדיו ועיסוקיהם, של היתנהגותו בזמן האישפוז (הכוונה למשל לנ/5), לא היתה שום היתייחסות לארוע הנטען עם הלקוח וזאת למרות שכאמור לעיל, נ/5, הנו במסמך אשר נכתבו בו הרבה דברים אחרים, משמע לעובדת הסוציאלית שכתבה אותו, לא אצה הדרך והיא הקשיבה לדברי התובע ואישתו ומכאן שמקום שהם לא מצאו לנכון לספר לו על הארוע הנטען, מצביע הדבר על כך שגם התובע לא ראה בארוע זה משום ארוע חריג לעבודתו.
...
בנקודה זו נציין כי מצאנו חיזוק למסקנתנו, דוקא בפסיקתו של ביה"ד הארצי מיום 28/11/16 - עב"ל 8522-04-15 חן מירבי-המוסד לביטוח לאומי, שעניינו, אמנם אינו באירוע מוחי או אוטם שריר הלב, אלא בנהג מונית שטען לליקוי בעמוד שדרתו כתוצאה מאירוע שארע לו בעבודתו.
שם נתן ביה"ד הארצי, כפי שאנו מצאנו לנכון לעשות בעניינו של התובע שלפנינו, משקל מהותי להעדר תיעוד האירוע במסמכים הרפואיים הסמוכים למועד התרחשותו הנטען וכן לריבוי גרסאותיו של התובע ביחס לאופן התרחשותו.
לסיכום
לנוכח כל האמור לעיל ובשים לב לטעם שמצאנו בסיכומי הנתבע וחרף האמור בסיכומי התובע, הרינו קובעים כי הוא לא הצליח להוכיח כי בתאריך 10/5/15 או בסמוך לכך ארע לו אירוע חריג בעבודתו ולכן הרינו קובעים כי בדין דחה הנתבע את תביעת התובע ובהתאם לכך מורים על דחיית תביעתו לפנינו.