מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

השמעה פומבית של מוזיקה באולם אירועים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בת.א 14226-09/09 צ'רלטון בע"מ נ' פצוציית לב הרצל (ניתן ביום 5.2.12) נקבע ששידור פומבי דומה במהותו להשמעה פומבית של יצירות מוזיקליות וכי בכל המקרים שמדובר בבתי עסק שמבחינת אופי הקהל מדובר בקהל אקראי שיכול לבוא בשערי המקום ללא הבחנה, מדובר במקומות צבוריים.
וראו גם ת.א (תל אביב) 2378/07 הפדרציה הישראלית לתקליטים וקלטות נ' החלל המופלא שם נקבע כי : "בתי המשפט בארץ פסקו לא אחת כי השמעת מוסיקה באולמות אירועים נחשבת כהשמעה פומבית. הילכות אלו חלות במידה שווה על השמעת מוסיקה בכל מקום פומבי אחר, כמו למשל בית קפה, מלון, חנות, מרכז מסחרי וכד'" ומשם לכאן ולענייננו, בשאלה אם הקרנת המשחק ביום 14.6.12 ששודר בערוץ 9 מהוה יצירה מקורית/דרמאטית של התובעת, נחה דעתי כי התובעת הרימה את הנטל.
...
סופו של דבר, ההסכם בין התובעת לUEFA אמנם לא רלבנטי לעילת התביעה כאן, שכן התביעה פה היא מכוח היותו של השידור הפקה עצמאית והפרת זכותה של התובעת באותה יצירה שיצרה, ברם ההסכם חשוב במובן זה שהוא מראה שלא מדובר בתובעת פירטית שניכסה לעצמה זכויות שלא כדין וגובה עליהן כספים, אלא שקיבלה היתר מUEFA לקבל את חומרי הגלם וליצור יצירה עצמאית משלה, תוך שזכויות היוצרים ביצירה העצמאית תוקננה לתובעת.
בענייננו, יש לקחת בחשבון לא רק את המסר למעוולים פוטנציאליים, אלא כאמור את התנהלות הנתבעים שהייתה חסרת תום לב, את העובדה כי הכחשתם העובדתית בעצם שידור המשחק הוזמה, את המסקנה ההגיונית שהיא בגדר ידיעה שיפוטית שלא זקוקה להוכחה והיא כי הקרנת השידור נועדה למשוך ציבור להיכנס למסעדה, ולהפיק רווחים שלא כדין על חשבון התובעת.
אשר על כן אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעים יחד ולחוד לשלם לתובעת סך 45,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2007 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עוד אציין כי בתצהירו של מר חסון, אין הכחשה מפורשת של הטענה בדבר השמעת היצירות סביב הבריכה ואפנה לסעיף 7 בתצהירו לאמור – "אינני יודע איזה שירים הושמעו בקאנטרי ביום 14/10/2002, אולם בכל מקרה גם אם הושמעו ע"י הקאנטרי ולא ע"י אולם האירועים הם נוגנו דרך מערכת המוזיקה של האתר ואלו היו שירים מקלטות...
נתון רלבנטי נוסף הינו כי בידי המועדון קיים רשיון להשמעה פומבית של מוסיקה מוקלטת שניתן לו מאת הפדרציה הישראלית לתקליטים ולקלטות בע"מ (להלן – "הפדרציה") אשר מתייחס לתקופה שבין 1/1/02 ועד 31/12/02 (וראו את נספח ב' לתצהירו של מר חסון – נ/2).
...
לפיכך, שוכנעתי כי יש לקבל את הדרישה במלואה ולהעניק לאקו"ם את הסעד המבוקש.
לאור כל האמור לעיל, על כל הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת פיצוי בסך של 100,000 ₪, בתוספת הפרישי הצמדה וריבית מיום 23/12/2003 ועד היום.
בנוסף, ישלמו הנתבעים, ביחד ולחוד, את הוצאותיה של התובעת בסך 20,000 ₪ בתוספת מע"מ (לרבות בגין עלויות החוקר ושכ"ט עו"ד), וכן את החזר אגרת בהמ"ש ששולמה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2013 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

התובעת בסיכומיה טוענת כי ההפרות תועדו (סע' 12), כי הפרו את צו המניעה (סע' 18), כי ההשמעה הפומבית של מוסיקה מהוה חלק בלתי נפרד של הפעלת אולם אירועים (סע' 30) וכי אין שום ספק כי באולם האירועים מבוצעת השמעה פומבית באופן שוטף .
...
לאור כל האמור לעיל אני דוחה את התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו