אחר הדברים האלה, ביום 28.4.2019 ניתן פסק הדין של בית המשפט לעינייני מישפחה; בכל הנוגע לענייננו נקבע, כי "על מנת לבדוק ביצוע איזון מדויק, מוזמנת חוות דעת עדכנית של השמאי אגסי לגבי שווי הדירה". הן המבקשת, הן המשיב, ערערו על פסק הדין, אך איש מהם לא היתנגד להחלטה המורה על הגשת חוות דעת עדכנית מטעם השמאי אגסי, כך שההחלטה בעיניין זה – הפכה חלוטה.
...
ביום 8.11.2021 ניתן פסק הדין של בית המשפט המחוזי, תוך שניתנה בו רשות ערעור לגבי נקודה זו. תחילה נקבע, כי "בפסק הדין מיום 28.4.19 קיבל בית משפט קמא את חוות הדעת של השמאי אגסי ממאי 2015 'על קרבה ועל כרעיה' – לא רק את השווי אלא גם את המתודה שעמדה בבסיסה. בית משפט קמא ביקש מאותו שמאי לעדכן חוות דעת זו משום פער הזמנים בין המועד בו ניתנה לבין מועד פסק הדין ומועד ביצוע האיזון. בהכרח תאמר – על השמאי היה לעדכן את נתוני הבסיס ששימשו אותו בקביעת השווי למועד החדש, הא ותו לא, ולתת שווי מעודכן לדירת המגורים על פי אותה מתודה ששימשה אותו בחוות הדעת ממאי 2015. בית משפט קמא מציין בפסק הדין מיום 28.4.19 כי עניינו בהגשת חוות דעת עדכנית של הדירה 'על ידי השמאי אגסי (שכבר הגיש את חוות דעתו לגביה)' [...]. משכך לא היה זה מסמכותו של השמאי להעריך את שווי דירת המגורים על בסיס מתודה שונה לחלוטין, ואין מחלוקת שכך עשה. חוות הדעת ממאי 2015 הפכה לחלק מפסק הדין שקבע את האיזון בין הצדדים. הצדדים לא התנגדו לה, לא לשווי שנקבע, אף לא למתודה שבבסיסה. לצדדים נוצר אינטרס הסתמכות שחוות הדעת המעודכנת שהתבקשה תינתן על פי אותה מתודה, בעדכון נתוני הבסיס. ייתכן שאם חוות הדעת ממאי 2015 הייתה על בסיס מתודה שונה היה מי מהם מתנגד לה ולשווי שנקבע על פיה". עוד נקבע, כי "איננו סבורים כי יש צורך להכריע בין שתי המתודות. השמאי אגסי לא התבקש לתת חוות דעת חדשה בדבר שווי דירת המגורים. הוא התבקש לעדכן חוות דעת קיימת שניתנה על בסיס שיטת חישוב שטחים מסוימת ושיטת חישוב שווי מ"ר מסוימת. במקום לעשות מלאכתו בדרך זו הוא שינה את שיטת חישוב השווי ושיטת חישוב השטחים ואף לא ציין עובדה זו בחוות הדעת. בחקירתו הוא אף טען שאין הבדל בין שתי השיטות וכי בסה"כ נתן לנתוני הבסיס 'ביטוי בדרך אחרת' וכי 'אפשר גם ככה וגם ככה... אפשר לעשות את זה בשתי הדרכים, אין לזה שום הבדל' ולמרות שהוצג לו פער של 8% בין שתי השיטות, על בסיס אותם נתוני יסוד, עמד על דעתו עד שנאלץ להסכים 'בסדר, זה לא... אותו דבר' [...]. השמאי גם התקשה להסביר את השיטות בהן נקט והסברו מדוע לא נקט בשיטה שבה נקט בחוות הדעת המעדכנת גם בחוות הדעת ממאי 2015 לא היה מספק. יהא ההסבר אשר יהא – העדכון היה צריך להתבצע עם נתוני בסיס מעודכנים ובאותה מתודה של חוות הדעת ממאי 2015". בשלב זה, בעקבות האמור עד כה, פנה בית המשפט המחוזי לערוך בעצמו את החישובים השמאיים הנדרשים, והגיע לכלל מסקנה כי חוות דעת שמאית שהיתה מוגשת בהתאם למתודה הקודמת, היתה מעמידה את ערך הדירה על סך של 3,000,380 ₪, כטענת המשיב.
בהתאם לסמכותי שלפי תקנה 149(2)(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (להלן: תקנות סדר הדין האזרחי), אשר חלה על ההליך שלפנַי מכוח תקנה 44 לתקנות בית משפט לענייני משפחה (סדרי דין), התשפ"א-2020, החלטתי לדון בבקשת הרשות לערער כאילו ניתנה רשות, והוגש ערעור על-פי הרשות שניתנה.
לאחר עיון בטענות הצדדים מזה ומזה, באתי לכלל מסקנה כי דין הערעור – להתקבל.
אשר על כן, אציע לחברַי להעתר לערעור, במובן זה שפסק הדין של בית המשפט המחוזי – יבוטל.