לטענת המבקש ,המשיבות לא נעתרו לבקשותיו להמנע מכל עסקה למכירת הזכויות בחלקה ולביטול רישום צו הירושה על מנת לאפשר לו השלמת רישום הזכויות על שמו.
בבקשתן לביטול העיקול טענו המשיבות כי התביעה שבנדון חסרת סיכוי שכן המבקש טוען לזכויות מכוח עסקה שנערכה בינו לבין חברת אדמה במועד שהחברה כבר הייתה מחוקה.
...
כן אפנה לדברי כבוד הנשיאה חיות (עוד בטרם מונתה כנשיאה), ברע"א 2854/16 שיל"ת תמ"א 38 בע"מ נ' חברת זערורה קסדר נדל"ן בע"מ חאדר זערורה (ניתן ביום 7.6.16, פורסם בנבו):
"יוצא, אפוא, שבעוד שהפקדת ערבות היא הכלל ואי הפקדתה היא החריג לכלל, השאלה האם יש לחייב בהפקדת עירבון נתונה באופן מלא לשיקול דעתו של בית המשפט (אלא אם מדובר במתן סעד זמני במעמד צד אחד, תקנה 364(ב) לתקנות) ו"נקודת המוצא היא כי לא יהיה חיוב בערבון, אלא כאשר הדבר נדרש" (ראו: ע"א 954/15 י.ע. דן סנטר ב.ב. שותפות מוגבלת נ' עלרונט דן בע"מ, [פורסם בנבו] פסקה 8 (30.3.2016) (להלן: עניין דן סנטר).
לאור כל האמור, לאחר ששקלתי את הסיכויים הלכאוריים של עילת התביעה והקשיים הניצבים בפני המבקש להוכחתה מחד גיסה, אל מול החשש וההכבדה שתיווצר למבקש, מאידך גיסה, אם בסופו של דבר תתקבל התביעה ואולם יסתבר כי זכויות המשיבות כבר נמכרו, או מומשו, אני מורה כי סכום העירבון יוגדל ויעמוד על סך של 30,000 ₪.לפיכך,מאחר שהמבקש כבר הפקיד סך של 10,000 ₪,עליו להוסיף (על ערבות צד ג' שהופקדה ועירבון שהופקד) תוך 14 יום מהיום, סך נוסף של 20,000 ₪ כתנאי להותרת העיקול על כנו, וזאת לפיצוי בגין כל נזק שייגרם ממתן הצו, אם תיפסק התובענה או אם יפקע הצו מסיבה אחרת ,שאם לא כן, העיקול יפקע.
בהתאם שוכנעתי כי עירבון בסך של 30,000 ש"ח יאזן כדבעי בין הצורך למניעת הכבדה על המבקש ככל שיוכיח שרכש את המקרקעין כדין, לבין זכויותהן של המשיבות במקרקעין והמשוכה הגבוהה העומדת בפני המבקש להוכחת תביעתו.