מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

השלמת טיעון בעניין תשתית עובדתית לפרויקט הרכבל

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2018 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

התשתית העובדתית: התשתית העובדתית שנקבעה על ידי בית דין האיזורי בהחלטת מינוי המומחה הרפואי מיום 9.7.2015 היא כמפורט להלן: "א. התובע, יליד 1944, הנו הבעלים והמנכ"ל של חברת ריינבא- שיווק, פירסום ומיתוג בע"מ, העוסקת בייעוץ וניהול פרויקטים בתחום הפירסום והשיווק.
בהחלטה מיום 8.3.2016 התבקש המומחה הרפואי להשלים את חוות דעתו ולהתייחס לחוות הדעת של ד"ר אייכנבלט ולנמק - האם יש בה כדי לשנות מסקנתו בעיניין הקשר הסיבתי בין התאונה לפגיעה בכתף שמאל של המערער.
לעניין זה צירף המערער להשלמת הטיעון מטעמו מאמר מאת ד"ר יצחק בכר, שלפיו פגיעה בכתף יכולה לבוא לידי ביטוי בהקרנת כאבים לשכמות; עצם שליחת המערער לבדיקת אולטרה סאונד של הכתפיים מעידה כי סבל מכאבים בכתפיים, והמומחה הרפואי אף מאשר עובדה זו בתשובתו לשאלת הבהרה ז', אך טען כי הבדיקה נעשתה עקב חשד ללימפומה.
...
המוסד חלק בבית הדין האזורי גם על כך שיש להכיר בתאונת הדרכים כאירוע תאונתי הקשור לעבודה, וטען כי דין התביעה להידחות ללא מינוי מומחה רפואי הן מחמת השיהוי בהגשתה והן מחמת כך שהמערער לא נפגע עקב העבודה, ואף לא נפגע בדרכו לעבודה, שכן מקום עבודתו היה ביתו.
כאשר יש לכאורה סתירה בין הנתונים המופיעים ברישומים הרפואיים לגבי תחושות המערער קודם להופעת האוטם, ובין הנתונים שקבע בית הדין לגבי תחושות אלה, אין פסול בכך, שהמומחה יבחן את הדברים מנקודת מבט רפואית ויסביר, מדוע הם יכולים לדור בכפיפה אחת ולהוביל למסקנה אליה הגיע".
סוף דבר: משלא מצאנו טעם המצדיק שלא לקבל את חוות דעתו של המומחה הרפואי ד"ר בלנקשטיין – דין הערעור להידחות.
בנסיבות העניין, לא מצאנו מקום לחייב את המערער בהוצאות.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אשר לעתירה גופה טענה, כי אין כל היתיישנות של החיוב בהיטל באשר היה על העותרת להעלות הטיעון בהזדמנות הראשונה ולא כך נהגה, מה גם שעסקינן בטענת "מגן" ולא "חרב" וכי אין עוד צורך בחלוף זמן סביר בין מועד הסלילה למועד דרישת התשלום מה גם שחוק העזר מאפשר לעירייה בהוראת מעבר לגבות חובות מהעבר, ואף לידרוש התשלום בעת בקשת תעודת העברה בשלכת רושם המקרקעין (סעיף 9 לחוק העזר).
מעבר לאמור הוסיפה המשיבה, כי היא ביצעה עבודות תשתית נוספות ברחוב הגובל במהלך השנים וממשיכה לבצע מה שמקים את התשתית העובדתית לחיוב הנכס בהיטל סלילת כביש.
ביחס לנושא זה המשיבה הרחיבה הטיעון בתצהיר משלים והשלמת תשובה לעתירה המנהלית מתאריך 23.3.2015 בו הציגה גם מסמכים בכתב לרבות מיכרז לבניה בסמוך לנכס וכן תצ"אות המלמדות על מצב הרחובות הגובלים בנכס בשנת 1988 לעומת 1992 לאחר הסלילה באופן המלמד על סלילת כביש גובל באופן המאשר את עצם הטלת היטל הסלילה והיות ההיטל מוטל כדין.
מכל מקום, טענה זו מועלה לראשונה בתצהירה המשלים ולא לאורך השנים או בתגובתה המקדימה לעתירה מה שאומר דרשני לטענה הכבושה ביחס לעובדה ולפיה גם המשיבה מודעת לכך שהרחוב הגובל-רחוב הגנה- היה כבר סלול בשנת 1990 ולא ניתן היה לידרוש לגביו תשלום היטל.
המשיבה, כטענתה שלה, נאלצה ליטול הלוואות לצורך השלמת הפרויקט שאין חולק בין הצדדים הביא לפיתוחו של איזור תעשייה זה מחד, אך לא עשתה די על מנת לגבות את שלכאורה מגיע לה בדין מאידך.
...
לטעמי, רק תכניות מוכנות לסלילת רחוב וכן השגחה ופיקוח על הבניה (כלשון סעיף 7 להגדרת סלילת רחובות), הן אלה שניתן בעטיין להכריז על הטלת ההיטל, בעוד שבפועל למרות שנעשו מהלכים על ידי המשיבה כבר בשנת 1983, עדיין מהלכים אלה נזנחו ורק בשנת 1990נחתם חוזה פיקוח על עבודות הסלילה, כאשר התכניות משנת 83' אושרו רק בשנת 1990 (ר' מסמכים 6-8 לתצהיר המשלים), מכאן, שגם טענה זו של העותרת דינה להידחות.
סוף דבר לא מצאתי להתייחס לטענת המשיבה בדבר התנהלות שלא כדין של העותרת בביצוע עבודות בניה ללא היתר וכי מטעם זה יש לדחות העתירה בשל חוסר ניקיון כפיים, באשר על פניו מדובר בניסיון לא ראוי להשחיר בפניה של העותרת עם טענות שאינן ממין העניין לנסיבות העתירה, מה גם שלא נמסרו ראיות מתאימות לטענה זו. למרות האמור, מצאתי כי העתירה לוקה בשיהוי לפחות משנת 2009 ועד למועד הגשתה.
מכאן שדין העתירה להידחות.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

לאחר הדיון הראשון בעתירות, הוגשו השלמות טיעון מטעם הצדדים והתייחסויות להן, וביום 23.2.2021 ניתן צו על תנאי המופנה נגד המדינה ומורה לה ליתן טעם: ״1.
מדוע לא ייקבע כי נפלו פגמים בהליך אישור התוכנית מאחר שלא עמדה בפני הות"ל מלוא התשתית העובדתית הנדרשת, לרבות חוות דעת מקצועיות ועדכניות, להיותו של פרויקט הרכבל "תשתית תחבורה שיש בה כדי לשמש גורם משיכה תיירותי" וזאת לצד יכולתו "לתרום תרומה של ממש לתיירות באיזור", כדרישת סעיף 76ב1(ב)(4) לחוק התיכנון והבניה, התשכ"ה-1965.
" ניכר איפוא, כי טיעון העותרים מתכנס לשאלת עמידתה של התוכנית בהגדרה זו. משאין חולק כי שר התיירות הכריז על מיזם הרכבל, לאחר היתייעצות עם מנכ"ל משרדו, כ"תשתית תיירות", את עיקר טענותיהם העותרים מפנים לתשתית העובדתית שבבסיס הכרזתו.
על אודות חובתה של רשות מנהלית לערוך בירור עובדתי ולגבש תשתית עובדתית רלוואנטית ומספקת, אין חולק: "אל"ף בי"ת הם בתורת המינהל הצבורי, שעד אשר תהא רשות בת-סמך רשאית ומוסמכת להחליט, חייבת היא להניח תשתית ראויה להחלטה, תשתית המיוסדת על נתונים בדוקים הראויים לשמש יסוד סביר להחלטה" (בג"ץ 8569/96 הסתדרות הנוער העובד והלומד נ' שר החינוך התרבות והספורט ו-14 אח', נב(1) 597, 620 (1998)‏‏; ראו גם: בג"ץ 36/18 ארגון מגדלי הפירות בישראל נ' שר החקלאות ופיתוח הכפר, פסקה 12 (27.11.2018)).
...
בשקלול כלל היבטים אלו, הגעתי לכלל מסקנה כי האיזון שבוצע על ידי הות"ל, ואומץ בהחלטת הממשלה, הוא ראוי ומידתי בנסיבות שפורטו לעיל.
סוף דבר דומה כי לב ליבו של הטיעון שבפיהם של מרבית העותרים נוגע ל"אי התאמתו" של הרכבל לסביבת העיר העתיקה, והפגיעה הנופית שהוא יסב לשיטתם.
סיכומו של דבר – אציע לחבריי לדחות את ארבע העתירות שלפנינו, וכי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

][]לאחר שעיינו בכתובים ושמענו את טיעוני הצדדים, נתקבלו השלמות טיעון והודעות עידכון – ניתן בזה צו על תנאי המופנה נגד מי שהם משיבים 5-1 בבג"ץ 7841/19 (להלן: המשיבים) והמורה להם ליתן טעם: מדוע לא ייקבע כי משיבה 2 (להלן: הות"ל) הייתה מנועה בהעדר סמכות כחוק, מלדון ולהעביר לאישור הממשלה את תוכנית תשתית לאומית 86 (להלן: התוכנית) שעניינה הקמת רכבל בעיר העתיקה בירושלים.
מדוע לא ייקבע כי נפלו פגמים בהליך אישור התוכנית מאחר שלא עמדה בפני הות"ל מלוא התשתית העובדתית הנדרשת, לרבות חוות דעת מקצועיות ועדכניות, להיותו של פרויקט הרכבל "תשתית תחבורה שיש בה כדי לשמש גורם משיכה תיירותי" וזאת לצד יכולתו "לתרום תרומה של ממש לתיירות באיזור", כדרישת סעיף 76ב1(ב)(4) לחוק התיכנון והבניה, התשכ"ה-1965.
...
][]לאחר שעיינו בכתובים ושמענו את טיעוני הצדדים, נתקבלו השלמות טיעון והודעות עדכון – ניתן בזה צו על תנאי המופנה נגד מי שהם משיבים 5-1 בבג"ץ 7841/19 (להלן: המשיבים) והמורה להם ליתן טעם: מדוע לא ייקבע כי משיבה 2 (להלן: הות"ל) הייתה מנועה בהיעדר סמכות כחוק, מלדון ולהעביר לאישור הממשלה את תוכנית תשתית לאומית 86 (להלן: התוכנית) שעניינה הקמת רכבל בעיר העתיקה בירושלים.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

פסק הדין בעיניין סובל: בית הדין האיזורי סקר את גרסאות הצדדים וטענותיהם, וקבע כי סובל לא הוכיח את התשתית העובדתית עליה הוא ביקש לסמוך את טענתו בדבר קיומם של יחסי עבודה, ועל כן אינו זכאי לפצויי פיטורים או לזכויות סוציאליות, כמפורט להלן.
דינור נתן למערערים הוראות פרטניות באשר לאופן ביצוע העבודה, והם קיבלו הוראות באשר לטיסות, טריטוריות ולקוחות שעליהם ליפגוש, מיזמים (פרויקטים) שתחת אחריותם והכוונה לאופן ביצוע העבודה.
השלמת טיעון בעקבות פסק הדין בעיניין כותה: לאחר שניתן פסק הדין בעיניין כותה, ניתנה לצדדים אפשרות להגיש השלמת טיעון בנוגע להשלכותיו על עניינם של המערערים.
...
כללו של דבר: בנסיבות המקרה, אין מקום לבחון אם יש לשלול את ההכרה במערערים כעובדי החברה בשל התנהלות הנגועה בחוסר תום לב. זכויות המערערים: לנוכח המסקנה אליה הגיע, בית הדין האזורי לא דן ולא הכריע בשאלות הטעונות הכרעה ובכלל זאת נסיבות סיום ההתקשרות בין המערערים לבין החברה, מהן נגזרות זכויותיהם לפיצויי פיטורים וזכויות נוספות; מהות התשלום בסך של $15,000 ששולם לסובל עם סיום ההתקשרות והאם קיימת לו מניעה מהעלאת תביעות נוספות.
לפיכך, אין מנוס מלהחזיר את עניינם של המערערים לבית הדין האזורי לבחינת זכויותיהם של המערערים.
סוף דבר: הערעור מתקבל ואנו קובעים כי התקיימו יחסי עבודה בין המערערים לבין החברה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו