מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

השלמת הכנסה מביטוח לאומי לאישה גרושה

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2017 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בהצהרתה לפקיד התביעות מיום 6.4.14 ציינה המערערת כך: "אני מצהירה בזאת בשכ. 5 בית 51 ובניסיון לטשטוש זהות מעסיקו [כך במקור ר.ר.], אני גרושה מהבעל כבר 20 שנה כבר. כל הזמן הזה אני חיה מאימא שלי נותנת לי 100 שח ואני חיה.לפני הגירושין הייתי גרה באותו בית בדיוק באותו מקום. אני התגרשתי כי בעלי לקח עוד אשה. הוא הפסיק לבוא אליי 20 שנה כבר, לא מדברים ולא כלום. בעלי גר בשכ. 5 בית 50 ליד הבית שלי, הוא גר שם 20 שנה מאז שהתחתן הוא גר שם עם האשה השנייה. הבית 51 הוא של אימא של בעלי לא שלי. העברתי אותו לבעלי לא יודעת למה, לא היה שלי. לא עזבתי להורים שלי כי אבא שלי לא רצה לקבל אותי. בעלי עובד כל הזמן הוא שוטר. כל הזמן בעלי משלם את ההוצאות אבל אימא שלו נותנת לו כסף מזומן והוא משלם. עד היום הוא משלם ואימא שלו נותנת לו את הכסף, אותו דבר לא השתנה כלום. בעלי לא משלם לי מזונות, לא נותן לי כסף, לא נותנת לי כלום. הבת שלי הייתה עובדת ומזה הייתי חיה ועכשיו היא לא עובדת אז באתי לביטוח [לאומי] לשלם לי. הוא לא משלם לי כלום 20 שנה." בהודעתה לחוקר המוסד לביטוח לאומי, שנגבתה במשרדי המוסד, ציינה המערערת כך: "אני הגשתי תביעה לביטוח לאומי, ... אני רוצה קצבה כי אני רוצה לחיות. אף אחד לא נותן לי כסף. לשאלתך אם אני נשואה, אני גרושה כבר 20 שנה. אני גרושה. לשאלתך איך התקיימתי 20 שנה ומדוע באתי עכשיו אבא שלי לא רצה שאני אקבל גמלה ואני לא יודעת עברית. לשאלתך מדוע אבא שלי לא רצה שאני אגיש תביעה, אני לא יודעת, הוא היה נותן לי 50 ש"ח פעם בחודש, הוא מת לפני 11 שנה. אח"כ אימא שלי גם הייתה נותנת לי 50 ש"ח או 100 ש"ח. עגבניות. לשאלתך ממה היתקיימו הילדים וכמה ילדים היו לי כשהתגרשתי היו לי 3 ילדים. ... גם הם היו מתקיימים מה 100 ש"ח 150 ש"ח וקיצבת ילדים. לשאלתך אם אביהם לא פרנס אותם לא הוא לא פרנס אותם (בוכה). לשאלתך מה הסיבה לגירושין, אני עד היום לא יודעת מה הסיבה לגירושין, הוא החתים אותי ואני לא יודעת לקרוא או לכתוב. לשאלתך ממה חשבתי להתקיים ומה ביקשתי ממנו אני ביקשתי את הילדים לא ידעתי ממה לקיים אותם. אם אתה אומר לי שהוא היה כאן קודם, והוא אמר לך שהוא פרנס את הילדים עד גיל 18, אני לא יודעת אם הוא פרנס או לא פרנס, אני גרה בבית של אימא שלו. לשאלתך אם יש לי מיגרש או אני רשומה אני הייתי רשומה בבית 50 אני ויתרתי לו על המיגרש ורשמו את מיגרש 51 על השם שלי אבל לא נתנו לי אותו ... לשאלתך אם אימא שלו קונה לנו אוכל או אנחנו אוכלים איתה, היא לא קונה לנו אוכל גם אם אני מבקשת כסף היא לא נותנת לי. בבית יש 4 חדרים, לי יש 2 ולה יש 2. אם אתה אומר לי שאבא שלי נפטר לפני 11 שנה ומדוע לא באתי גם אז, אני לא יודעת ללכת ולבוא. הבת שלי גדלה היא הבינה ואמרה לי שתבוא איתי." יצוין כי קודם למתן החלטת המוסד בתביעת המערערת נחקר גם פייסל, שטען אף הוא כי אין הוא מפרנס את המערערת; כי אימו משלמת את חשבונות הבית, וכי המערערת ואמו לוקחות מים וחשמל מביתו.
בניית הבית הושלמה בשנת 1992.
כמו כן אציע, כי  נפסוק לזכות המערערת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 4,000 ש"ח. טרם חתימה אשוב ואזכיר את פסק דינו של בית המשפט העליון בפרשת סינגור קהילתי, שם הופנה המוסד לביטוח לאומי עוד בשנת 2011 לקיים הידברות לצורך ליבון אפשרות לקביעת "קריטריונים נוספים או דרכים אחרות למציאת מענה לטענות שהעלו לפניו ביחס לפגיעה הנגרמת לנשים בדואיות חד-הוריות המסווגות לצורך הבטחת הכנסה כחלק ממשפחה" (ראו לעיל בפיסקה 23).
...
ברור שכלל זה מנחה שלא להסיק מסקנה אוטומטית שמוסקת מהנחה גורפת שהונחה מראש ללא בדיקת העובדות והנסיבות הייחודיות למקרה פרטני, וברור שכלל זה מורה לדחות את מסקנתו של המוסד לביטוח לאומי כי המערערת חיה במשק בית משותף עם בעלה לשעבר.
לסיכום: בהתאם לנימוקים שפרטתי לעיל ותוך אימוץ כל הנאמר בפסק דינה של כב' השופטת רוזנפלד, הריני מצרף את דעתי לדעתה.
סוף דבר על דעת רוב חברי ההרכב, שהסכימו לחוות דעתה של השופטת רונית רוזנפלד, ובניגוד לדעתו החולקת של הנשיא יגאל פליטמן, הערעור מתקבל.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

התובעת הנה אשה גרושה ויש לה בן. התובעת הכירה את המנוח בשנת 1999.
התובעת לא הייתה תלויה כלכלית במנוח, אלא היתקיימה מקיצבת הבטחת הכנסה מהמוסד לביטוח לאומי וכן קיבלה דיור בשכירות נמוכה מאוד מעמידר ואף קיבלה כספים במזומן ממקום עבודתה.
התובעת בחרה לפנות לבית הדין רק בשנת 2011 והשהוי בו נקטה מצביע על כך שהשלימה עם קביעת הנתבעת לעניין אי זכאותה לקבלת קצבת שאירים בגין המנוח.
בכל הקשור לעדותה של הגב' סבח בדבר היות המנוח והתובעת "פרודים", הרי שגם אם נקבע כי אכן כך היה, הרי "מגורים במשותף פרושו המהות, הכוונה לבלות בצוותא בחיי היום יום..... אישה שפלוני בא לביתה כאל ביתו בכל עת שהוא מתפנה מעבודתו על מנת לחלוק עם אותה אישה את ההפסקות בעבודה, את חוויותיו, הרי גם אם מסיבות שונות הלינה אינה משותפת, אין בכך כדי להצביע שלבני הזוג אין חיים משותפים – cohabitation. קנה המידה צריך שיהיה של כוונה לחיי שתוף" (עבל (ארצי) 1169/01 אורה אביטל - המוסד לביטוח לאומי (2004) להלן: "פרשת אביטל").
...
בנסיבות אלו ומאותם טעמים שציינו ביחס לעדותו של מר וקנין, לא מצאנו שיש ליתן משקל ממשי לעדותה של הגב' וקנין.
לאור הפסיקה, ובשים לב לאשפוזיו התכופים של המנוח בסמוך לפטירתו וכן בשים לב למסמכים הרפואיים אליהם התייחסנו קודם לכן והואיל והאמנו לתובעת שהעידה כי "24 שעות הייתי בבי"ח והוא נפטר לי בידיים, ביום שבת כשאני הייתי. אני 24 שעות לא זזתי ממנו...." (עמוד 13 שורות 19-20 לפרוטוקול), הרי שמצאנו את התובעת כמי שהוכיחה, שבנסיבות שנוצרו המשיכה לקיים את המנוח קשר הדוק כשל בני זוג.
לסיכום לנוכח כל האמור לעיל ובשים לב לטענות התובעת וחרף טענות הנתבעת, ומשהצליחה התובעת להוכיח כי היחסים שהתקיימו בינה לבין המנוח עלו לכדי מעמד של ידועים בציבור, הרינו מקבלים את תביעתה וקובעים כי היא זכאית לקצבת שאירים מהקרן המנוהלת על ידי הנתבעת.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעתו נדחתה בהתאם להחלטה מיום 10.3.2014 בזו הלשון: "מביאים לידיעתך, כי תביעתך להשלמת הכנסה נדחתה, לפי סעיפים 1 ו 6 לחוק הבטחת הכנסה התשמ"א- 1980.
. "יחיד" - מי שאין לו בן זוג; ואולם על המונח "ילד" תחול ההגדרה שבחוק זה"; נקודת המוצא בחוק הבטחת הכנסה לגבי איש ואשה הנשואים זה לזו, היא כי קיימת חזקה שהם חיים חיי מישפחה במשק בית משותף.
(1) אחד מבני הזוג נמצא במעצר או במאסר 30 ימים רצופים לפחות, או שהוא נמצא במאסר על פי פסק דין של בית משפט, שדן אותו למאסר של שלושה חדשים לפחות; (2) בני הזוג חיים בנפרד שלא תחת קורת גג אחת, בן הזוג האחד אינו מכלכל את בן זוגו תקופה של 30 ימים רצופים לפחות, ומתקיים אחד מאלה: (א) בן הזוג הגיש לבית משפט או לבית דין תביעה למזונות, ופעל בסבירות כדי לאפשר לבית המשפט או לבית הדין לפסוק בתובענה, וכל עוד לא נפסקו מזונות; (ב) אחד מבני הזוג מקבל קצבת נכות לפי סעיף 200 לחוק הביטוח, ואין לו הכנסה אחרת; (ג) הם חיים בנפרד שלא תחת קורת גג אחת 12 חודשים רצופים לפחות; (3) בני הזוג אינם מנהלים משק בית משותף, ואחד מבני הזוג חויב בפסק דין בתשלום מזונות לבן זוגו והוא אינו מכלכלו; פסקה זו לא תחול אם כל אחד מבני הזוג זכאי לגמלה, והם חיים תחת קורת גג אחת; (4) המוסד לביטוח לאומי שוכנע שאחד מבני הזוג נימנע מהגשת תביעה למזונות נגד בן זוגו, שאינו מכלכלו, בשל איום של ממש בחבלה גופנית; פסקה זו לא תחול אם כל אחד מבני הזוג זכאי לגמלה, והם חיים תחת קורת גג אחת; (5) בן הזוג, המתגורר עם הזכאי, אינו תושב ישראל".
אני לא גר בבית, אלא לפעמים, ולמה אני פרוד ולא גרוש, האשה על כסא גלגלים ופשוט המצפון כאילו, שהיא תחשב לאשה גרושה, זה לא על המצפון שלי, אבל כבר הרבה שנים, למעלה מעשר שנים, אין בינינו שום דבר.
...
דיון והכרעה לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ואת חומר הראיות, שוכנעתי כי יש לדחות את התביעה, ואפרט.
לאור כל האמור, לא עלה בידי התובע להוכיח שאינו מנהל משק בית משותף עם אשתו, כרמלה, ולסתור את החזקה לפיה זוג נשוי מנהל משק בית משותף.
התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בעיניין זה אחות התובעת נשאלת מדוע הם לא מתגרשים ומציינת "בגלל המשפחה ומה שאנשים מדברים. הבעייה שלנו, מה שמדברים על הנשים הגרושות" (עמ' 4 שורה 20)(דגש ש.ש.) וגם כי אין לה כסף לכך.
אין ספק כי הזרז להגשת בקשות למזונות ומשמורת הילדים לבית הדין השרעי הייתה דחיית תביעתה להבטחת הכנסה ע"י המוסד לביטוח לאומי.
...
סוף דבר נוכח כל הראיות שהוצגו בפנינו ובעיקר נוכח כל הראיות שלא הועלו בפנינו עולה כי בדין נדחתה תביעתה של התובעת להבטחת הכנסה שהוגשה ביום16/7/2020 מחמת אי המצאת מסמכים.
מכל הטעמים לעיל דין התביעה להידחות.
אין בכל האמור לעיל לגרוע מבדיקתה הבלתי תלויה של התביעה החדשה שהגישה התובעת על ידי המוסד לביטוח לאומי.

בהליך א"פ (א"פ) שהוגש בשנת 2019 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

פלונית ילידת 1952, כבת 67, גרושה + 1, מתגוררת עם בנה המבקש בדירת עמידר ב***.
פלונית הנה פנסיונרית, עבדה בעבר בעבודות מזדמנות, ללא מיקצוע, מתקיימת מקיצבת זקנה עם השלמת הכנסה מביטוח לאומי.
זו הגישה עמדתה לבקשה, בה דיווחה כי בכניסתה לביתה של פלונית מצאה אשה מוזנחת ברמה מעוררת דאגה, צחנה שיוצאת מהבית, קושי עד העדר אפשרות להכנס לבית בשל הריח העז שיוצא ממנו, ריבוי חתולים, ריבוי חפצים בבית.
...
עוד בעניין הפינוי, הנני מורה למח' התברואה של עיריית *** לעזור גם בהרחקת ופינוי החתולים בהתאם לשיקול דעתו של המבקש.
אני מחייב את המבקש לדאוג לאיזון תרופתי של פלונית שיכול ויקל על התנהלותה ביומיום, ולדאוג למיצוי מלוא זכויותיה של פלונית מהמוסדות השונים.
הנני מורה לעו"ס ולאפוטרופא לדין לעשות כל שלאל בידן על מנת לכוון את המבקש לפעול למיצוי זכויותיה ואכיפת האמור בפס"ד זה. אני מורה לאפוט' של פלונית לעדכן את בית המשפט בתוך 45 יום מהיום בדבר מצבה של הדירה ושל פלונית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו