מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

השלמת גדר בנויה בחזית ושינוי מיקום חניה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2011 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עוד בשלב סעד הביניים הסכימו הנתבעים (שטענו כי ממילא לא הפריעו לעבודות) כי מצידם לא תתקיים כל הפרעה לביצוע העבודות והשלמתן ואכן העבודות הושלמו למעט עבודות גינון ברצועת קרקע הנמצא בחזית חלקתם שכן העניין שנותר במחלוקת הוא עשיית שימוש בשער דרכו יוצאים ונכנסים רכבי הנתבעים משטח ואל שטח החלקה שבבעלותם וכל עוד נעשה שימוש זה לא ניתן לגנן ולהשלים את אותה רצועת קרקע.
הנתבעים טוענים כי למעשה החתימה נכפתה עליהם לאחר שהתובעת איימה שלא תחתום על היתר הבנייה ומפנים לכך שכתב ההיתחייבות הוא כללי,מדבר על גדר אבן (כשהגדר במקום היא מעץ ומתכת) ואיננו מדבר כלל על שינוי מיקום השער וכי לגביו לא נטלו הנתבעים על עצמם כל התחייבות שהיא (כבר בשלב הזה והגם שלא התבקש סעד בכיוון זה יש לומר שלא מדובר בסוג כזה של "כפייה" המצדיק התערבות בית משפט,במקום לחתום יכלו הנתבעים לנקוט בהליכים כנגד הרשות המנהלית כנגד הריסת הגדר ואם לא נקטו בהליכים אלו,יתכן והדבר אינו בכדי ברם שיקוליהם אינם הופכים את חתימתם על כתב ההיתחייבות לחתימה תחת כפייה המביאה לבטלותו).
אם המצב נראה לכאורה מסוכן כיום,מה יהיה כאשר יוקמו במיגרש בתים נוספים ונפח התנועה ממנו אל הכביש יגדל? שאלה נוספת שאיננה רלבנטית להכרעה כאן אך יש לה משמעות פראקטית היא כיצד יקבלו הנתבעים היתרים לבניית הבתים הנוספים כאשר התובעת סבורה שמיקום הכניסה למגרש מסוכן? הנתבעים טענו כי המשיבה מפלה אותם מול תושבים אחרים שגם אצלם היציאה מהחנייה היא לתוך מעבר חצייה או כיכר ובדיון הוגשו 4 תמונות המתעדות 4 יציאות ממגרשים ואשר סומנו נ/1 עד נ/4.
...
בכתב התביעה המתוקן נטען לקיומם של נזקים כלשהם,בכותרת נרשם "50,000 ₪", בסיפא לתביעה נרשם "30,000 ₪", במכתב הקבלן שמתריע על הפרעות לא נרשם סכום כלשהוא (המכתב הוצא מהתיק ואיננו מהוה ראיה),לא הובאה שום ראיה שבפועל נגרם נזק בכלל וכזה הניתן לכימות בפרט ולכן הנני דוחה את רכיב הסעד הכספי שבתביעה ושוב אין צורך לידון בו. גם אין צורך לדון באותו סעד ראשוני בדמות צו מניעה זמני שהתבקש שכן אין חולק שהוא אינו רלבאנטי היות וכל העבודות בצומת שלהן היו יכולים הנתבעים "להפריע" הושלמו למעט 2 הנקודות שצוינו לעיל כמחלוקות רלבאנטיות.
הנתבעים לא הוכיחו ואף לא הצביעו על שום זכות קיימת שיש לה בסיס בדין ואשר יכולה לבסס מסקנה משפטית לפיה אין לגעת בשער ואין לשנות את מיקומו.
סוף דבר: התביעה הכספית נדחית כפי שכבר פורט לעיל.
בשים לב לנסיבות הגעתי למסקנה כי אין לחייב בהוצאות וכל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

נטען כי דבר זה סביר לאור מיקום השביל, טיבו, ההגבהה הקיימת בינו ובין שטח גינה הצמוד לדירת בני מישפחת ויסמן, וההסכמה לפיה קיימת רשות לשנות את האמור בתשריטים רלוואנטים ,שנערכו קודם לבניית הבנין בנכס , ע"פ המצב הקיים בשטח או שיהיה עם סיום בנית הבנין.
בסעיף 5 להסכם המקורי הוסכם כי: "הצדדים מסכימים כי יתכן ויחולו שינויים קלים – הן ביחידות והן בשטחים לפי קביעת הוועדה המקומית לתיכנון ובניה ו/או לפי בקשת מי מהצדדים – במידה ואינה פוגעת בחזית הבניין ו/או באופיו והם מסכימים לשינויים אלו" עוד הוסכם בסעיף 6ב' להסכם המקורי, כי קביעה סופית בנוגע להצמדת חניות לדירות תיעשה בזמן ביצוע או מיד לאחר ביצוע הפיתוח לאחר גמר הבניה, והכל מתוך מגמה לתת נוחות מירבית לצדדים תוך שהחניות הצמודות יהיו קרובות ככל האפשר ליחידות או לכניסות ליחידות.
בין הצדדים קיימת מחלוקת האם במועד החתימה על הסכם הרכישה כבר ניבנתה גדר גרנוליט יצוקה אשר ניבנתה כחלק מעבודות הפיתוח שבוצעו בשטח המשותף והיא חצצה בין גינת מישפחת ויסמן והשטח המשותף ,בו נכלל שביל המריבה ,לגביו מיתנהל הליך זה. לטענת מישפחת ויסמן, במועד חתימת הסכם הרכישה לא היתה גדר שחצצה בין גינתם והשביל, לטענת שאר המשיבים גדר כזו הוקמה עוד לפני שהוצא טופס 4 לבניין ועוד בטרם נמכרו דירות בבניין לצדדים שלישיים שלא היו החותמים המקוריים על ההסכם המקורי.
אמנם התשריט מש/1 היה חלק מהסכם הרכישה וחלק מהסכמים שנחתמו עם דיירים אחרים בבניין אחרי השלמת בניית הבניין בנכס, ואולם משקיימת טענה כי מש/1 אינו משקף אומד דעתם של הצדדים בהסכם הרכישה וכי ממילא בהסכם המקורי נשמרה הזכות לשנות את האמור בתשריט מש/1 על-פי צרכי הבניה ודרישות חוקיות והמצב בפועל, יש לבחון ולקבוע אילו משני התשריטים מש/1 או מש/2 משקף אומד דעתם של הצדדים להסכם הרכישה בעת כריתתו.
...
אשר על כן, אני מורה כי יש לדחות תביעת הזכות של משפחת ויסמן ולקבל תביעת הזכות של שאר המשיבים ובהתאמה יש להורות על השבת הבית המשותף בהתאם לתשריט מש/2 וזהש צורף בבקשה לתיקון טען בינים.
אני מורה לצדדים, לרבות למשפחת ויסמן לחתום על כל מסמך נדרש לצורך כך שאם לא ייעשה כן, יבוא האמור בפסק דין זה במקום חתימה נדרשת.
אני מורה כי משפחת ויסמן תשלם הוצאות ההליך למשיבים האחרים ולמבקש בסך כולל של 15,000 ₪ - 7,500 ₪ מתוכם לעו"ד אביבי יוזם ההליך והשאר למשיבים הנותרים בחלוקה שווה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטובת הנתבע 1 רשומה הערת אזהרה בחלקה 23 ברחוב חנה סנש 3 קריית אונו הסמוכה לחלקות התובע, והוא מחזיק בחלקה יחד עם נתבע 2.
אני מוסיף שהמומחה יסמן גם את הקו שעובר בין החלקות לפי התשריט שצורף להסכם הפשרה ככל הניתן, וזאת כדי שתהיה תמונה מלאה בחוות הדעת ולא תידרשנה השלמות.
בהתאם להסכמת הצדדים מונה המודד זהר עירון לבצע מדידה ולערוך מפה מצבית המשקפת את קו הגבול המדויק בין החלקות ואת מיקום הגדר העוברת ביניהן, וכן את מיקום ההפרדה בין החלקות לפי התשריט שצורף לפסק הדין הקודם.
כאמור, עצם הממצא שהפלישה מצריכה הריסה של המרפסת כמו גם הטענה שהמרפסת בנויה ללא היתר היא כשלעצמה שינוי חזית.
מקום שיחול שינוי בהחזקת המקרקעין והנתבע יחדל מלהחזיק בהם, לרבות בדרך של העברת ההחזקה ליורשים או לכל צד ג' אחר, קו הגבול בין החלקות, שנקבע כאמור בסעיף-קטן (א), ישונה כך שיעבור בדיוק בקוו הסגול, לרבות הזכות של התובע להרוס את הגדר שתיבנה בהתאם לסעיף-קטן (א), ולהקים גדר חדשה באמצע הקו הסגול (כאמור, כפוף לכל דין).
...
אני סבור שהם עשו נכון, ולכן לא יזמתי זאת בעצמי.
על בסיס חוות הדעת שלא נסתרה המצביעה על פלישה בשטח של 23.5 מ"ר ועל כך שקו הגבול בין החלקות הקדסטריות אמור לעבור בקו הסגול שבתשריט כפי שהמומחה סימן אותו בשטח; וכן על סמך טענות הנתבע 1 וגילו המבוגר, אני מוצא ליתן תוקף להסכמת הצדדים בדיון באופן שקו הגבול בין החלקות יעבור בקו הסגול, אולם מסירת ההחזקה בשטח המרפסת וצו להריסתה בלבד נדחים בזאת על להגיעו של הנתבע 1 ל-120 או להפסקת החזקתו בקרקע, לפי המוקדם.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה כמפורט בפסקה 20 דלעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בשלהי 2013, לאחר שבניית הבית הושלמה, החלה בסביבת הנכס בניית יחידות דיור ע"י חברת צים מגורי יוקרה בע"מ (להלן: חברת צים).
בעקבות בקשה לשינויים שהגישה חברת צים הנתבעת אישרה את שינוי מיקום הגדר לקו 0 בהתאם לתוכנית שהוגשה.
לאחר אישור התוכנית התלוננו עשרות תושבים המתגוררים ברחוב החרוב על מצוקת חניה ובעיות תנועה בשל המבנה הצר של הרחוב.
ככל שנוגע לעלויות העתקת החומה וטפול בתשתיות, מומחה הנתבעת חולק על הנתונים שהוצגו בחוות דעתו של מומחה התובעים ולפי גישתו, התובעים היו בונים את המשך החומה ואת הגדר במיקומה כפי שהיא משמשת אותם כיום בין אם היתה החלטת הועדה משנת 2007 ובין אם לאו, ועל כן אין לפצות את התובעים על עלויות הקמה הכוללות ויש להיתחשב בעלויות העודפות בסך של כ- 50,000 ₪ עקב כך שהחומה בוצעה בשלבים.
מומחה הנתבעת מציין כי לפי הנתונים שהוצגו בפניו מקדמי שווי החצר נקבעו עפ"י השטח הצר והשוליות ולא עפ"י מיקום החצר בחזית או בעורף, ולכן לא ניתן לקבוע באופן חד משמעי כי חצר עורפית שווה יותר מחצר חזיתית.
...
אין בידי לקבל טענת הנתבעת.
קשר סיבתי לאחר שבחנתי כלל הנזקים שהוכחו אני סבור כי מתקיים קשר סיבתי-עובדתי וקשר סיבתי-משפטי בינם לבין התרשלות הנתבעת.
בסיכומו של דבר: התביעה מתקבלת באופן זה שלסילוק מלא וסופי של התביעה אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים סכום של 463,863 בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד לתשלום המלא בפועל.
בהתחשב בשווי הסעד שנתבע שנפסק ברובו, בדרך שבה ניהלו בעלי הדין את הדיון, בהשקעת המשאבים בהכנתו ובניהולו, ובסכום ההוצאות בגין ההחלטה מיום 10.8.20 ועינוי הדין שנגרם לתובעים, אני מחייב את הנתבעת בהוצאות המשפט ובשכ"ט עו"ד של התובעים בסכום כולל של 25,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2008 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

משמע – שיתכן ואכן הקבלן אינו יכול כיום להשלים את בנית הקיר, מסיבות שאינן תלויות בו. למרות זאת, אין בכך כדי לשנות ממסקנתי לגבי כך שהקבלן הבטיח לתובעים שמבני רפול יוזזו – וכי כאשר הוא (באמצעות נציגיו) עשו כן, הם לא טרחו לסייג את ההבטחה.
יחד עם זאת, יש להניח כי אם הקיר האקוסטי היה מושלם, כביש הגישה עם החניות היה מושלם, וכן היה ניבנה גן צבורי בחזית, עם גדר היקפית, הפיתוח הזה היה משפר את תדמית הפרוייקט ובכך מעלה את שווי הדירה הנדונה במידת מה. כמו כן פינוי הצריפים וסלילת כביש הגישה היה מאפשר גישה נוחה לנכס.
עוד אציין כי העובדה שמפלסי הרעש חורגים בחלקם מהמותר למרות שהקיר האקוסטי ניבנה בחלקו – הנה עובדה מטרידה ביותר, אך הדיון בה חורג מתחומי הליך משפטי זה ולא אוכל להושיט לתובעים כל סעד בהקשר זה. עוד יש לזכור, טרם קביעת גובה הפצוי בכל הנוגע לרעש, כי מיקום הפרויקט מלכתחילה היה ליד פסי הרכבת – וברי כי כל מי שרכש דירה בפרויקט היה חייב לצפות שתהא לכך השלכה על מפלס הרעש.
...
אני סבורה כי מצב בו הדירות נימסרו לפני עשר שנים וטרם הושלם הפיתוח, אינו מצב סביר וחורג מכל אמת מידה סבירה (אף אם ניקח בחשבון כי הפרויקט היתרחב במשך השנים וכי יתכן ובשל כך התעכבה השלמת חלק ממחויבויות הקבלן באשר לפיתוח הסביבתי).
לסיכום, שוכנעתי כי הקבלן הפר את חובותיו החוזיות, הן באשר לאי בנית הקיר האקוסטי בסמוך למועד מסירת החזקה בדירות, הן באשר לאי השלמת בניתו נכון להיום, הן באשר לאי פינוי מבני רפול ואי סלילת כביש הגישה והן באשר לאי השלמת הפיתוח הסביבתי.
אני סבורה כי יש להעמיד את הפיצוי לכל מישפחה בסכום של 5,000 ₪ בגין רכיב זה. הוצאות משפט – 86.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו