(4) מר הדר הפנה בסעיף 9 לתצהירו למתווה העסקתם של מדריכים במשרד החינוך, אשר נעשה בכתב מינוי לשנה אחת, וזאת בהתאם לסעיף 4.1 לחוזר מנכ"ל "עובדי הוראה" (נת/ב/1) הקובע את התנאים להעסקת מדריך, לפיו, "עבודתו של המדריך היא זמנית. המינוי ניתן בדרך כלל לשנה אחת בלבד, והוא ניתן על תנאי שאין בו קביעות. זאת בהתאם להחלטת הממשלה לפי חוק שירות המדינה (מינויים), התשי"ט -1959. המדריך יועסק עד שש שנים רצופות, ואולם מנהל המחוז או מנהל לישכת ההדרכה, כל אחד בתחום סמכויותיו, יהיה רשאי להתיר, בהסכמת חשב המשרד, את העסקתם של מורים וגננות בתפקידי הדרכה גם לתקופה שתעלה על שש שנים רצופות, וזאת לעניין הדרכתם של מורים וגננות במקצועות לימוד או בנושאים חנוכיים, בתנאי שהמדריך עבר הכשרה מתאימה במהלך חמש השנים האחרונות. הכשרה זו כוללת, כישורי הדרכה, ידע דיסציפלנרי וידע בתהליכי הוראה ולמידה- כל זאת במכסה מיצטברת של לפחות 224 שעות. תנתן עדיפות למדריכים בעלי תואר שני רלוואנטי".
יוער, כי בסעיף 12 לסיכומי תשובה הפניתה התובעת לראשונה לסעיף 4.7 לחוזר, שלפיו "לעובד הוראה המבוטח בפנסיה תקציבית שהועסק כמורה בתפקיד הדרכה וקיבל גמול בתפקיד זה במשך שנתיים לפני יציאתו לגימלאות ייחשב גמול זה מ-משרה ומעלה כמרכיב המשכורת הקובעת לעניין חישוב הגימלאות, וזאת בתנאי שהעסקתו בהוראה ובהדרכה תהיה בהקף של 1/3 משרה לפחות". איננו סבורים כי יש בסעיף הנזכר כדי להועיל לתובעת, שכן תנאי פרלימינארי לזכאות הוא היותו של עובד ההוראה מבוטח בפנסיה תקציבית- תנאי שאינו מיתקיים בעניינינו.
...
לטענת הנתבעת, דינה של התביעה להידחות.
עוד טוענת הנתבעת, כי התובעת לא שהתה בחל"ת בתקופות השניה והרביעית, וממילא דינה של הטענה להידחות מחמת התיישנות.
אשר לדרך תשלום הפיצוי בפועל
אנו מורים לנתבעת, בדומה למתווה שנקבע בעניין סלע, להוון את סכום הפיצוי החודשי בתקופות השלישית והחמישית בהתאם לכללי ההיוון המקובלים, ולהפקיד את הסכום המהוון בקרן פנסיה לפי בחירת התובעת, במסלול הכולל כיסוי ביטוחי לבן זוג.
בנסיבות העניין אנו סבורים כי יש לפסוק לתובעת פיצוי לא ממוני בסך של 35,000 ₪.
סוף דבר
אשר על כן, התביעה מתקבלת בחלקה, כמפורט להלן:
א. הצדדים יפעלו כאמור בסעיפים 80 ו- 90-91 לעיל ובהתאם למועדים שנקבעו שם.
הנתבעת תשלם לתובעת, תוך 30 יום מהיום, פיצוי בגין עוגמת נפש בסך של 35,000 ₪ וכן הוצאות משפט בסך של 10,000 ₪.