מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

השגה על מתן החלטה כי אינה תושבת ישראל

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הקבוצה שבשמה תנוהל התובענה היא כלל תושבי ישראל הנחשבים "אדם עם מוגבלות", כהגדרתו של מונח זה בחוק שויון זכויות, אשר מחדלי המשיבים מנעו או צימצמו את אפשרותם לבקר בחנויותיהם.
ניתן להשיג על החלטה זו בהתאם להוראות הדין.
...
ג(1) מסגרת שיקול הדעת בהחלטה אם לקבל הליך ייצוגי בהעדר עמדת המשיב-הנתבע כיצד יש לנהוג כאשר משיב לבקשה לאישור תובענה ייצוגית אינו מגיש תשובה לבקשה? סבורני כי ההליך שכאן אינו ההליך המתאים לעריכת דיון מפורט וממצה בשאלה זו, ולפיכך אסתפק כאמור בהתויית קווים כלליים.
ג(2) האם יש לקבל את הבקשה בעניינם של משיבים 3 ו-6 בהעדר תשובתם במקרה שכאן סבורני כי יש לאשר תובענה ייצוגית נגד משיבים 3 ו-6, וזאת מן הטעמים שפורטו בבקשה והעולה מצרופותיה.
התוצאה אני מורה אפוא על קבלת הבקשה בעניינם של משיבים 3 ו-6, באופן שנגד משיבים אלה תנוהל תובענה ייצוגית בהתאם לנוסח התובענה שצורף לבקשה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

על כן, מי שייצג את היורשים הייתה נתבעת 3 והיא הייתה יכולה לפנות ללקוחותיה בכל עת. אין ממש גם בטענת משרד התובע על השגת גבול המיקצוע, שכן הייצוג בועדת התביעות אינו חייב להעשות באמצעות עורכי דין והיורשים רשאים לבחור מי ייצג אותם.
ביום 31.8.2017 ניתן תוקף של החלטה להסדר דיוני בין הצדדים שבו הוסכם שבירור המחלוקת בתובענה יהיה רק בקשר ל-68 עזבונות שפורטו ברשימה המצורפת להסדר וכונו "התיקים שבמחלוקת". כמו כן הוסכם שהצדדים יחליפו מסמכים לגבי התיקים שבמחלוקת, ולאחר מכן ינהלו הליך של מו"מ או גישור בשאלת התמורה המגיעה למשרד תובע, אם מגיעה, בגין "התיקים המזכים" – אותם תיקים מתוך התיקים שבמחלוקת שהניבו תמורה לנתבעים.
המצהירים מטעם הנתבעים שאינם תושבי ישראל ואינם דוברי עברית נחקרו בעת שהיו מחוץ לישראל באמצעות היועדות חזותית ובעזרת מתורגמן.
גם לאחר הליך גילוי המסמכים לא היתייחס משרד התובע בתצהיריו או בסיכומיו לעניין החיוב במע"מ, ולא ביסס שנתבעות 3 ו-4 חייבו את הלקוחות במע"מ. לפיכך, בהעדר טענות מפורטות ומבוססות בעיניין זה, אני קובע כי אין להוסיף מע"מ לחלקו של משרד התובע מההכנסות.
...
לפיכך אני מחייב את נתבעת 3 (בכפוף למצב המשפטי של החברה בגרמניה ולדינים הרלוונטיים שם) ואת אמריך אישית לשלם למשרד התובע סך של 587,447.58 ₪ (160,645.26 אירו לפי שער המרה של 3.6568 ₪ לאירו במועד מתן פסק הדין, כפי שפורסם באתר בנק ישראל).
כמו כן אני מחייב את נתבעים 1, 3 ו-4 יחד וכל אחד לחוד לשלם למשרד התובע 20,000 ₪ בגין הוצאות משפט בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.
לאחר שנתתי דעתי בין היתר להתנהלות הנתבעים בתיק, ומנגד לסכום התביעה שצומצם באופן ניכר, אני מחייב את נתבעים 1, 3 ו-4 לשלם למשרד התובע 40,000 בגין שכר טרחת עו"ד בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

פעם נוספת בא לפנינו מקרה בו נשללת תושבות של מבוטחים, על כל המשתמע מכך, פניה ישירה לנתבע נתקלת למצער, ב'גרירת רגלים', ומיד עם הגשת הליך לבית הדין הוא מודיע "..כי החליט להשיב לתובעת, לבן זוגה ולילדיה את התושבות". רקע והשתלשלות ההליך כאמור בראשית הדברים עניינו של הליך זה בעתירת התובעת לבטל את החלטת הנתבע (להלן: המוסד) בדבר שלילת תושבותה ותושבות בני משפחתה "ולהבטיח את רצף כל הזכויות הסוציאליות המגולמות בתושבות". בד בבד הוגשה בקשה לסעד זמני אשר כוון להשבת ביטוח הבריאות.
מהנספחים לבקשה לסעד זמני עולה כי ביום 18.5.2021 נתנה החלטת פקיד התביעות, ולפיה על פי המידע והממצאים שבידי המוסד חדל בן הזוג של התובעת להתגורר בתחום מדינת ישראל החל מיום 1.1.2021.
במטרה לייתר פניה לבית הדין ביקשה לראות במכתבה משום השגה על ההחלטה מיום 18.5.2021, וצרפה אליו טופס דין וחשבון רב שנתי, מסמכים המעידים על מרכז חיים בירושלים ועוד.
...
על החלטתי מיום 28.2.2022 השיב המוסד ש"כאשר הנתבע מחליט לחזור בו מהחלטתו נשוא תיק זה, אין הוא מחויב להסביר את העדנים לאותה החלטה" (סעיף 4 להודעה מיום 15.3.2022).
אוסיף כי מקום בו לא ניתן הסבר כלשהו לשינוי ההחלטה אין מנוס מקבלת הטענה שמלכתחילה לא היה מקום לשלול מהתובעת או תושבותה.
במצב דברים חריג זה נראה שאין מנוס מלהזכיר שהחלטות בית הדין אינן בבחינת המלצה בלתי מחיבת.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת הנתבע: א. התובע עבד והתגורר בישראל עד לחודש 12/06 ולאחר מכן הצטרף לאישתו בארה"ב. בתאריך 26.11.14 נשלחה הודעה לתובע ולאישתו על שלילת התושבות בעקבות שהייה ממושכת בחו"ל. התובע ואישתו השיגו על ההחלטה.
ההחלטה מיום 16.2.15 לפיה יש לחדש את תושבות התובע נוכח השגתו ניתנה בשגגה שכן התובע לא היה תושב ישראל ולא שהה בישראל מחודש 12/06 ולראיה תושבות אישתו לא חודשה הגם שהזוג נשוי והם מנהלים משק בית משותף.
ואז התובע היה מקבל קצבת זקנה של חודש אחד לפחות ואז היה עולה הסכם הידידות? נושא התושבות לא היה עולה לעניין בדיקת הזכאות שלו לקיצבת זקנה.
...
דיון והכרעה: לאחר שעיינו במסמכים שהוגשו לתיק ושקלנו את טענות הצדדים מצאנו, בנסיבותיו המיוחדות של מקרה זה, לקבל את התביעה מכל אחד מהנימוקים שיפורטו להלן ובוודאי שמהצטברותם.
החלטה שלי ניתנה בהתייחס להחלטה קודמת משנת 2015 שניתנה בתיק שלטעמי היתה החלטה לא נכונה, אך בנסיבות שבהן בחנתי את התיק, החלטתי לאשר את התושבות עד 31/8/17.
יובהר, כי גם אם היה ספק בעניין תושבות התובע והזיקה שלו לארץ (דבר שאיננו סבורים כי קיים), הרי שספק כאמור פועל לטובת המבוטח, בוודאי כאשר הנתבע לא הבהיר מדוע חל שינוי מעמדתו בשנת 2015 לעמדתו נשוא הליך זה. סוף דבר: לנוכח האמור לעיל מצאנו לקבל את התביעה ולהורות על ביטול החלטת הנתבע השוללת את תושבות התובע והדורשת השבת כספים ששולמו לתובע בגין קצבת אזרח וותיק.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

טענות הצדדים בעתירה העותר טען כי נפלו בהחלטת בית הדין האיזורי ובפסק הדין של בית הדין הגדול פגמים המצדיקים את התערבותו של בית משפט זה. טענתו של העותר היא כי לא היתקיימו התנאים הקבועים בחוק בתי דין רבניים לצורך הקניית סמכות לבתי הדין הרבניים בישראל על מי שאין לו זיקה לישראל.
באשר להמצאה טענה המשיבה כי לבית הדין הרבני מסורה הסמכות להורות על תחליף המצאה במסגרת סמכותו; כי המצאה בדוא"ל עולה בקנה אחד עם המצאה "בכתב" בהתאם לתקנות הדיון בבתי הדין הרבניים בישראל, התשנ"ג; וכי ממילא העותר לא השיג על החלטה זו במועד והגיש בפועל את התייחסותו העניינית.
סעיף 1 לחוק בתי דין רבניים קובע כי לבתי הדין הרבניים תהיה סמכות ייחודית לידון בעינייני נישואין וגירושין של יהודים בישראל שהם אזרחי המדינה או תושביה.
פרשנות מרחיבה של לשון החוק אשר תקיים את תכליתו, מובילה למסקנה כי אין הכרח בהחלטה פורמלית כתובה דוקא, ודי בכך שהאשה תצביע על כך שבית הדין הרבני במדינת החוץ היה סבור שעל בני הזוג להתגרש, וניסה לכן להביא את האיש לידי מתן גט. באופן דומה, גם את התנאי הקבוע בסעיף 4ב1(ב) יש לפרש בצורה מרחיבה.
...
פרשנות מרחיבה של לשון החוק אשר תקיים את תכליתו, מובילה למסקנה כי אין הכרח בהחלטה פורמאלית כתובה דווקא, ודי בכך שהאישה תצביע על כך שבית הדין הרבני במדינת החוץ היה סבור שעל בני הזוג להתגרש, וניסה לכן להביא את האיש לידי מתן גט. באופן דומה, גם את התנאי הקבוע בסעיף 4ב1(ב) יש לפרש בצורה מרחיבה.
גם בהקשר זה מקובלת עליי קביעת בית הדין האזורי.
סוף דבר: העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו