בפסק הדין נדחו תביעותיהן של גב' שמחה בוסי וגב' יהודית קליין (להלן ביחד – המערערות) להשבה לעבודה, תשלום הפרישי שכר וזכויות נילוות, פיצוי בגין פגיעה בזכות ההתארגנות ופצוי שנתבע בשל הפרת צוים שפוטיים שניתנו בעיניינן ופצוי על עוגמת נפש.
]
מאי-אוגוסט 2007 - המהלך להקמת "ארגון הגננות החרדיות" וההכרזה על האירגון כארגון יציג:
על רקע ניסיון פיטורי הגננות הותיקות במאי 2003; ועל מנת למנוע פגיעה עתידית בתנאי עבודתן יזמו מקצת הגננות שהועסקו במשיבה הקמת ארגון עובדים שייצגן במקומה של הסתדרות פועלי אגודת ישראל; ארגון שלימים יקרא "ארגון הגננות החרדיות".
מאמצים אלה – להקמת ארגון עובדים יציג לגננות המועסקות במשיבה – קיבלו תאוצה לקראת אמצע שנת 2007, שאז לנוכח הקשיים הכלכליים שהמשיכו ללוות את המשיבה, גיבשה האחרונה יחד עם משרד החינוך תכנית הבראה שכללה פיטורי גננות ותיקות והורדת שכר לגננות חדשות.
מכאן שבשונה מדעתו של בית הדין קמא בפסק הדין שלפנינו, המערערות לא זכו בפסק הדין המשלים ובפסק הדין שבערעור ל"מלוא הסעד הנתבע בתיק זה" (כהפרשי שכר – הוספה שלי ט.מ) ואין זה נכון לומר כי בתביעתן להפרשי שכר מבקשות המערערות "הכרעה כפולה להפרשי השכר, וודאי לא לאותן השנים שהוכרעו...". שכן כפי שנימצא לעיל, גם בפסק הדין המשלים וגם בפסק הדין בעירעור היה בית הדין האיזורי ולאחריו בית דין זה מודעים לעובדה שבפסקי דין אלו נפסקו למערערות הפרישי שכר חלקיים בלבד ובהתאם התירו למערערות לתבוע את יתרת השכר לו הן זכאיות בהליך נפרד כפי שעשו המערערות בתביעתן.
בהתאם יינתנו הוראות על האופן שבו יש לנהוג בתביעת המערערות להפרשי שכר בפרק הסיכום של פסק דין זה.
התביעה לזכויות נילוות:
בכתב התביעה, על בסיסו ניתן פסק הדין מושא העירעור שלפנינו, ביקשו המערערות לחייב את המשיבה בדמי הבראה, מענק יובל ותוספת ביגוד לשנים תשס"ד-תשס"ט (החל משנת הלימודים המתחילה בספטמבר 2003 ועד לשנת הלימודים המסתיימת באוגוסט 2009).
...
כן יש לקבל את ערעור המערערות לעניין אי פסיקת הפרשי שכר ודחיית תביעותיהן לזכויות נלוות – דמי הבראה מענק יובל ותוספת ביגוד; ואת התביעה לפיצוי בגין אי ביצוע הפקדות לביטוח מנהלים ולקרן השתלמות.
ערעור המשיבה:
משעיקר ערעורן של המערערות התקבל, יש לבטל את החיוב בהוצאות שנפסקו לחובת המערערות בהליך בית הדין קמא, וממילא דין ערעור המשיבה המתייחס לשיעור ההוצאות שנפסקו לזכותה בבית הדין קמא – להידחות.
]
(2) כמצוין לעיל, מצאנו שהיה מקום למתן סעד של השבה שבמקרה שלפנינו ולאור צו העשה הזמני שחייב את העסקתן של המערערות עד פסק הדין מושא הערעור; מקים למשיבות את הזכות לשכר לתקופה המסתיימת במתן פסק הדין מושא הערעור, אפריל 2014.