מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

השבת רישיון נהיגה לאחר פסילה על ידי שוטר

בהליך בקשה לפסילה עד תום ההליכים (בפ"ת) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 1/8/18 נתפסה המשיבה בכף על ידי שוטרים כשהיא חשודה בנהיגה בשיכרות (סמים) לאחר שבבדיקת שתן שמסרה בהסכמתה נימצאו בגופה תוצרי חילוף חומרים של סם מסוג קנביס.
ראשית, טען הסניגור לשהוי בהגשת הבקשה, בכך שהבקשה לא הוגשה בתוך 30 ימים בהם היתה המשיבה פסולה על פי החלטת קצין מישטרה וכי המישטרה בעצמה השיבה למשיבה את רישיון הנהיגה בסיום הפסילה המנהלית (1/9/18) והלכה למעשה המשיבה נוהגת מאז ועד היום יותר מחודש ימים ברכב כשרישיון הנהיגה בידה.
...
בשקלול כל האמור לעיל, אני מוצא כי המשך נהיגתה של המשיבה היום, בשלב הזה, לא מסכן את ציבור המשתמשים בדרך הרמה המצדיקה את פסילתה היום עד תום ההליכים.
אני סבור כי נכון יהיה לקבוע בזהירות כי תקופת הפסילה המנהלית שריצתה המשיבה די בה על מנת לאיין את מסוכנותה.
הבקשה לפסילה עד תום ההליכים נדחית.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנאשם נישאל אם קיבל מהשוטרת בראשון לציון מסמכים, לרבות ת/5 והשיב, כי קיבל דו"ח ופתק קטן וזאת מידי שוטר ולא שוטרת וכי לא הוסבר לו במה מדובר, אלא נאמר לו "סע, סע". הנאשם נישאל לגבי פסילת רישיון הנהיגה והשיב, כי לאחר שהודע לו כי רישיונו נפסל למשך 30 יום, לא נהג ברכב והפקיד את רישיונו.
ביום 14.1.19, במקביל להגשת סיכומים בכתב, הגיש הסניגור בקשה להוספת ראיה – אישור משרד הרשוי, שכותרתו "פרטים על הרכב" ובגוף המסמך, לאחר ציון פרטי הרכב, כפי שמופיע ברישיון רכב רגיל, נרשם:" מבוטל הורדה-מישטרה עמוס יתר מ-13.3.17". לפרשנותו היצירתית, יש לומר, של הסניגור, הכוונה היא שההשבתה/איסור השמוש, מיום 13.3.17, בוטלה בשל עומס יתר, ככל הנראה, במגרשי האחסנה ומכאן, כי לא נעברה כל עבירה על ידי הנאשם.
...
מן האמור, אני קובעת כי השימוע נערך שלא כדין, תוך פגיעה בזכויותיו הייחודיות של הנאשם כקטין והוא בטל מעיקרו – VOID.
לסיום, אציין כי פרשנותו של הסנגור לעניין אותה ראיה נוספת שביקש להביא בפני בית המשפט, אינה מקובלת עלי לחלוטין ואני דוחה אותה מכל וכל ומאמצת, בהקשר זה, את תגובת המאשימה במלואה.
לאור כל האמור לעיל, אני מזכה את הנאשם מהמיוחס לו בכתב האישום שבנדון.

בהליך בקשה לביטול - פסילה מנהלית (בפ"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

המבקש עתרה בבקשותיו בכתב להחזרת רישיון הנהיגה ובטול הודעת איסור השמוש ברכב .
המבקש טען כי הקצין הפוסל היתעלם מטענותיו של המבקש במעמד השימוע, לפיהם הוא לא היה שיכור וכי הוא ביקש מהשוטרים לחפש בניידת שעונו מסוג "ראדו" אך הם סירבו לכך וערכו דוח הזמנה לדין בגין עבירה של נהיגה בשיכרות על ידי סרוב.
לאחר עיון בחומר החקירה, הגעתי למסקנה כי קיימות ראיות לכאורה בגין ביצוע עבירת נהיגה בשיכרות על ידי סרוב.
בתגובה להחלטת הקצין על פסילת רישיון הנהיגה מסר המבקש: "לא הייתי שיכור בגלל זה סירבתי לבדיקה". כמו כן, בתגובה להחלטה בדבר איסור מינהלי על שימוש ברכב מסר המבקש: "לא הייתי שיכור, השוטר לא מצא לי שעון ובגלל זה לא עשיתי בדיקה". גם בחקירתו תחת אזהרה, המבקש אישר כי סרב לבצע בדיקה והוסיף כי הוא לא נהג! חומר החקירה מלמד כי מולא דוח עיכוב אך המבקש סרב לחתום עליו.
...
בהתאם לאמור לעיל, אני קובעת כי קיימות ראיות לכאורה טובות המבססות את אשמתו של המשיב בעבירת נהיגה בשכרות .
נוכח חומרת העבירה בגינה חשוד המבקש, עברו הפלילי והתעבורתי של , העובדה כי המבקש לא נרתע מענישה אשר הוטלה עליו בעבר בגין עבירה דומה, אני קובעת כי נשקפת מסוכנות מהמבקש אשר מצדיקה הותרת החלטה הקצין בדבר פסילת רישיון הנהיגה על כנה.
לאור האמור לעיל, אני דוחה את בקשותיו של המבקש (בפ"מ 4273/5/18 ובא"ש 4256/8/18).

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ב"כ המערער הבהיר בבקשה, כי המערער קיבל כשנה קודם לכן את רישיון הנהיגה מרשות הרשוי, לאחר השלמת תקופות פסילה ועמידה באמצעי תיקון, ולהפתעתו עוכב על ידי שוטרים ביום 16.2.23 ונאמר לו שהוא נוהג בפסילה, ומכאן הצורך בהגשת הבקשה.
אוסיף בעיניין זה כי לא ברור מה עמד ביסוד החלטתה של רשות הרשוי להחזרת רישיון הנהיגה למערער, ואם עמדה בפניה גם ההחלטה מיום 8.6.20; אי הבהירות בעיניין נסיבות החזרת הרישיון עולה גם מעיכובו של המערער על ידי שוטרים בשל חשד לנהיגה בזמן פסילה שהוטלה עליו בתיק העקרי.
...
.לאחר שעיינתי בכל מסמך ומסמך, בתיק העיקרי ובתיק הבפ"ת גיליתי לתדהמתי, כי לא הומצא אישור הפקדה מתיק אחר על ידי הנאשם/המבקש או מי מטעמו, כנדרש על פי התקנות והנוהלים.
נוכח האמור לא ראיתי מקום להתערב בהחלטת בית משפט קמא והערעור נדחה לפיכך.

בהליך ערר אחר (ע"ח) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

לפי טענת ב"כ העורר, במצב דברים זה, בו רישיון הנהיגה הופקד בתחנת המישטרה ולא הוחזר אל העורר, ואף הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של נהיגה בזמן פסילה, הוראות הנוהל מטילות את האחריות על רכז היחידה בתחנת המישטרה לשלוח את רישיון הנהיגה את מזכירות בית המשפט שפסל.
תקנה 556 לתקנות התעבורה משלימה את הוראת החוק וגם היא מציינת כי בעל רישיון הנהיגה שנפסל צריך להמציא את רישיון הנהיגה שלו לאותו בית המשפט שהורה על פסילתו מיד לאחר שהודע לו על הפסילה.
תהליך זה תואם את פסיקתו של בית המשפט העליון בעיניין ג'אבר, שכן מבחינת האזרח, ככל שרישיון הנהיגה ניטל ממנו בגין פסילה מסוימת (כך למשל, אילו במקרה זה היה הרישיון ניטל על ידי שוטר בשל הפסילה שהוטלה בבית המשפט לתעבורה בבאר-שבע), ניתן לראות במסירת הרישיון לצורך אותה פסילה לידי השוטר כאילו זו נעשתה במזכירות בית המשפט.
...
מקובלת עלי החלטתו של בית המשפט קמא, על נימוקיה, ואינני סבור כי נפלה שגגה כלשהי בהחלטה.
כזכור, בעניין ג'אבר הופקד רישיון הנהיגה במסגרת החקירה שהתנהלה בעבירות נשוא ההליך המשפטי, כך שבתום ההליך עת נפסל הרישיון לא מצא בית המשפט העליון שיש מקום לחייב הנהג בהפקדת תצהיר לפיו רישיונו אינו בידיו.
לפיכך, הערר נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו