לטענת הנתבעת, על פי הגדרת סעיף 14ג(ו) לחוק הגנת הצרכן, עסקת מכר מרחוק מוגדרת כך:
"היתקשרות בעיסקה של מכר נכס או של מתן שירות, כאשר ההיתקשרות נעשית בעקבות שיווק מרחוק, ללא נוכחות משותפת של הצדדים לעסקה".
שיווק מרחוק מוגדר בסעיף הנ"ל כך:
"פניה של עוסק הצרכן באמצעות דואר, טלפון, רדיו, טלויזיה, תיקשורת אלקטרונית מכל סוג שהוא, פקסימיליה, פירסום, קטלוגים או מודעות, או באמצעי כיוצא באלה, במטרה להיתקשר בעיסקה שלא בנוכחות הצדדים, אלא באחד מהאמצעים האמורים".
מאחר שאין חולק, כי התובעות פנו לנתבעת באמצעות נציגת הנתבעת – הגב' נופר מקמל, והן ניהלו עימה שיג ושיח ביחס לעסקה שנרקמה ביניהן וגם זאת בעקבות המלצות קיבלו התובעות אודות השרות שהן רכשו מאת הנתבעת, קשה לקבוע שהתכלית המפורטת בסעיפים האמורים מתקיימת בעיסקה מושא תובענה זו.
התובעות אשר יזמו ויצרו קשר עם נציגת הנתבעת, הבינו את פרטי העסקה ואת תנאיה והן נקשרו בה מרצונן המלא ולאחר שביררו את הפרטים הדרושים.
בת"ק (ת"א) 67385-02-20 טננבאום נ' קרוז תור בע"מ (10.8.2020), קבע במקרה דומה לענייננו כב' השופט גיא הימן, שקיומו של החוזה, יכול היה להביא את התובעות לסיטואציה בלתי אפשרית, אולם השבת התמורה גוררת קושי ממשי לנתבעת, אשר העבירה את התגמולים עבור הטיסות למוביל האוירי ולכאורה זה אינו מוכן להשיב את הסכום לידי הנתבעת.
...
אני סבור, כי על אף שטרם ניתנה הנחיה ברורה מטעם ביהמ"ש המחוזי הנכבד ביחס לסיווג עסקאות מעין אלו, המגמה הפסיקתית המסתמנת היא שלא ניתן לקבוע שיש להחיל על עסקאות מן הסוג המפורט בכתב התביעה, את זכות הביטול המוארכת.
לאחר חשיבה ושקילה, אני מחייב את הנתבעת להשיב לכל אחת מן התובעות סך 538 דולר ארה"ב. סכום זה הוא כמחצית מערך עלות הטיסה הנזכרת בכתב ההגנה.