בעת מתן גזר הדין היה בית הדין מודע כי העותר אינו חבר עוד בלישכה וכי אף הושעה לתקופות קצובות בתיקים אחרים, ומשכך היתייחס לאופן ביצוע העונש וקבע כי העונש יתוסף לכל עונש אחר שנגזר על העותר, וכדבריו:
"נוכח חומרת העבירה נשוא תיק זה מצד אחד, ובעיקר נוכח היתנהגותו של הנאשם לאחר שעבר את העבירות נשוא תיק זה, החלטנו להשית על הנאשם עונש של השעיה בפועל לתקופה של שנתיים, שלא יחפוף עונש אחר שהוטל עליו בגין הרשעות אחרות".
אך בכך לא די, בעקבות הרשעה בתיק פלילי 3365/04 מדינת ישראל נ' ברוך צברי (11.4.2007), בעבירה של גניבה על ידי מורשה (סעיף 393א לחוק העונשין), גזר בית הדין למשמעת של מחוז תל אביב ביום 18.6.2009 על העותר עונש נוסף של הוצאה מהלישכה, שלישי במספר – הפעם בתיק בד"מ (ת"א) 18/09 ועד מחוזי של לישכת עוה"ד נ' צברי:
"לאור האמור, לאור נסיבותיה של העבירה במקרה הספציפי שבפנינו, לאור העובדה כי אין המדובר במעידה חד פעמית אלא בעבירות חוזרות ונישנות מצד הנאשם בעבירות של שליחת יד בכספי לקוחות, לאור חומרת העבירה, לאור צרכי ההרתעה, הרתעת הרבים, אנו מקבלים את בקשת המבקש ומורים על הוצאתו של הנאשם לצמיתות מלשכת עורכי-הדין".
החזרה לחברות בלישכה
משחלפו 10 שנים מאז הוטל על העותר בפעם השלישית עונש ההוצאה מחברות בלישכה לצמיתות, בבד"מ 18/09, הגיש העותר ביום 18.6.2019 בקשה ללישכת עורכי הדין להפעיל סמכותה לפי סעיף 52 לחוק לישכת עורכי הדין, התשכ"א-1961, ולהורות על החזרתו לחברות בלישכה.
...
ובלשון בית הדין:
"בנסיבות אלה נראה לנו כי העונש ההולם הוא השעייתו למשך שבע שנים וכך אנו גוזרים השעיה זו תיווסף לכל עונש אחר שמרצה המשיב".
בבד"א (ארצי) 96/98 הוועד המחוזי ת"א נ' פלוני, ניתן ביום 7.3.2000 גזר דין נוסף על ידי בית הדין הארצי של הלשכה, ולפיו הוטל על העותר עונש של הוצאה מהלשכה לצמיתות (להלן: "עונש ההוצאה מהלשכה השני").
במסגרת ההליך קבע בית הדין כי "העבירה של מעילה בפיקדון היא עבירה אחת החמורות ביותר הקיימת בלשכת עורכי-הדין. בנסיבות אלה נראה לנו שאין מנוס מאשר להוציא את המשיב לצמיתות, וכך אנו פוסקים".
בהליך נוסף בבית הדין המשמעתי של מחוז תל אביב, בד"מ (ת"א) 29/95 הועד המחוזי של לשכת עורכי הדין בתל-אביב-יפו נ' פלוני, הוטל על העותר ביום 17.4.2001 עונש של השעיה למשך שנתיים (להלן: "עונש ההשעיה השני").
בעת מתן גזר הדין היה בית הדין מודע כי העותר אינו חבר עוד בלשכה וכי אף הושעה לתקופות קצובות בתיקים אחרים, ומשכך התייחס לאופן ביצוע העונש וקבע כי העונש יתווסף לכל עונש אחר שנגזר על העותר, וכדבריו:
"נוכח חומרת העבירה נשוא תיק זה מצד אחד, ובעיקר נוכח התנהגותו של הנאשם לאחר שעבר את העבירות נשוא תיק זה, החלטנו להשית על הנאשם עונש של השעיה בפועל לתקופה של שנתיים, שלא יחפוף עונש אחר שהוטל עליו בגין הרשעות אחרות".
אך בכך לא די, בעקבות הרשעה בתיק פלילי 3365/04 מדינת ישראל נ' ברוך צברי (11.4.2007), בעבירה של גניבה על ידי מורשה (סעיף 393א לחוק העונשין), גזר בית הדין למשמעת של מחוז תל אביב ביום 18.6.2009 על העותר עונש נוסף של הוצאה מהלשכה, שלישי במספר – הפעם בתיק בד"מ (ת"א) 18/09 ועד מחוזי של לשכת עוה"ד נ' צברי:
"לאור האמור, לאור נסיבותיה של העבירה במקרה הספציפי שבפנינו, לאור העובדה כי אין המדובר במעידה חד פעמית אלא בעבירות חוזרות ונשנות מצד הנאשם בעבירות של שליחת יד בכספי לקוחות, לאור חומרת העבירה, לאור צרכי ההרתעה, הרתעת הרבים, אנו מקבלים את בקשת המבקש ומורים על הוצאתו של הנאשם לצמיתות מלשכת עורכי-הדין".
החזרה לחברות בלשכה
משחלפו 10 שנים מאז הוטל על העותר בפעם השלישית עונש ההוצאה מחברות בלשכה לצמיתות, בבד"מ 18/09, הגיש העותר ביום 18.6.2019 בקשה ללשכת עורכי הדין להפעיל סמכותה לפי סעיף 52 לחוק לשכת עורכי הדין, התשכ"א-1961, ולהורות על החזרתו לחברות בלשכה.
מכל האמור לעיל אני דוחה גם את טענות העותר כי החלטת ההשעיה נבלעת בתוך ההחלטה להוציאו מהלשכה לצמיתות, וכי בעת חידוש חברותו בלשכה אין ליישמה.
סיכום
לאור כל האמור ראיתי לדחות את העתירה.