עוד הצדדים הסכימו, כי שטראוס תשיב למבקשת את חלקה הראשון של האגרה אשר שולמה עם הגשת ההליך, בסך של 3,093 ₪
כמו כן, התבקש ביהמ"ש לפטור את המבקשת מתשלום חלקה השני של האגרה שכן מתקיימים בעיניינה טעמים מיוחדים המצדיקים להורות כך. עם זאת, במידה וביהמ"ש לא יפטור אותה, הצדדים הסכימו כי המשיבה תישא בתשלום.
התשלום יעשה באמצעות צ'ק המשוך לטובת בא כוח המבקשת, בהתאמה לסכומים המשולמים כנ"ל. סבורים הצדדים, כי הסכומים הנ"ל סבירים ביותר והם מפנים לפסיקה בעיניין והוסכם כי סכומי הגמול ושכר הטירחה ישולמו בתוך 30 ימים ממועד מתן פסק הדין המאשר בקשת הסתלקות זו.
עוד נטען, כי סעיף 16(א) לחוק תובענות ייצוגיות ובסעיף 31 לפסק הדין ע"א 8114/14 מרקיט נ' סונול (05.08.18) קובע את התנאים לאישור הסתלקות המבקש מתובענה ייצוגית או מבקשה לאישורה והמבקשת עמדה בתנאים אלה.
לעמדת הגורמים המקצועיים, יש להקפיד הקפדה יתרה כי במסגרת הטעמים המיוחדים שיירשמו, יכללו טעמים כבדי משקל, המהוים חריג של ממש לכלל הקובע כי על המבקש לשאת בתשלום חלקה השני חלקה השני של האגרה בנסיבות השגתו של הסדר ההסתלקות שאם לא כן נמצא את החריג הופך לכלל, ותכלית התקנת התקנות לא תקוים, וגם הקופה הציבורית תמצא חסרה ללא הצדקה ובנגוד לכוונת המחוקק.
...
לכן, טענת המבקשת כי היה על שופרסל להודיע מראש על מצב הדברים בעת שהיא כלל לא הייתה מודעת לו, היא טענה בלתי הגיונית ובלתי ישימה ולכן עתידה הייתה להידחות.
כמו כן כפי שציינתי, אני מתקשה לקבוע כי לאי פנייה מקדימה למשיבות , קודם לבקשות אישור אלו, אין חשיבות רבתי במקרה זה בשאלת סכום הגמול והשכ"ט המבוקשים, תוך שלהבנתי יכול ובהחלט שפנייה שכזו הייתה מובילה לתוצאה זהה לכלל הציבור ( שהגדרתו בידי הצדדים- המבקשים והמשיבות, מקובלת עליי בנסיבות העניין).
בעניין זה מקובלת עליי עמדת הגורמים המקצועיים ולפיה לא הוכחו אותם טעמים מיוחדים נדרשים בעת שאין בעובדה שבקשות אלו להסתלקות, מובילות על פניו לחסכון זמן יקר לצדדים ולביהמ"ש, בכדי לרפא זאת.
בנסיבות אלו, יפעלו הצדדים בהתאם להסכמותיהם לעניין זהות משלם אגרה זו.
כמו כן, על רקע האמור ועמדת הצדדים שמקובלת עליי, אני נעתר לבקשה להימנע מאיתור תובע או ב"כ חלופיים ואף פרסום לציבור ככל שנדרש בעניינה של שטראוס.