מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הרשעה על פי הודאה בעבירות נהיגה בפסילה ללא רישיון נהיגה וללא ביטוח תקפים

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2022 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירות של נהיגה בזמן פסילה, ללא רישיון נהיגה תקף בנגוד לסעיפים 67 ו- 10(א) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], תשכ"א – 1961, ונהיגה ללא ביטוח תקף בנגוד לסעיף 2(א) לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], תש"ל – 1970 על פי עובדות כתב האישום ביום 15.05.2022 נהג הנאשם ברכב פרטי בכביש 6 וזאת ביודעו כי בשני גזרי דין שונים נפסל מלהחזיק ברשיון נהיגה לתקופות של 10 חודשים (גזר דין מיום 24.5.21) וכן 6 חודשים (גזר דין מיום 27.04.2022).
ראו דברי בית המשפט העליון על החומרה שבעבירות של נהיגה בזמן פסילה וללא רשיון נהיגה: רע"פ 1483/19 ליפשיץ נ' מדינת ישראל (6.3.2019): "נהיגה בכבישי הארץ בזמן פסילת רישיון טומנת בחובה סכנה לבטחונם ולשלומם של הנהגים והולכי הרגל שבסביבה, והיא אף משקפת יחס מזלזל בחיי אדם, בצוי בית המשפט ובחוק". רע"פ 1211/12 אברהם ישראלי נ' מדינת ישראל (15.2.12): "עבירות נהיגה בפסילה ללא ביטוח וללא רישיון, יש בהן לא רק דופי פלילי אלא אף מוסרי כפול: הסיכון המובהק לעוברי דרך (וגם לנוהג עצמו) וזו עיקר וכן קשיים במימוש פיצויים בעקבות תאונות דרכים אם אלו יקרו חלילה בעת נהיגה כזו...". אשר לעבירה של נהיגה ללא רשיון נהיגה תקף - עבירה זו היא בעלת דרגות חומרה משתנות ובהתאם משתנה רמת הענישה.
...
לאחר שבחנתי את כל האמור לעיל אני קובעת כי מתחם העונש ההולם, נע בין מאסר על תנאי ומגיע עד 13 חודשי מאסר בפועל, פסילה בפועל בת 10 חודשים ועד פסילה בת שנים וענישה נלווית.
לאור כל האמור, מצאתי למקם את עונשו של הנאשם בכל הנוגע לרכיב המאסר בפועל, במחצית התחתונה של מתחם העונש ההולם ולאור הכלל בדבר הדרגתיות הענישה – לא מצאתי מקום להשית מאסר בפועל לריצוי מאחורי סורג ובריח, כעתירת המאשימה.
סיכומו של דבר, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל – לריצוי בדרך של עבודות שירות מאסר בפועל לתקופה של 5 חודשים, שירוצה בדרך של עבודות שירות,  במקום העבודה – מועצה אזורית זמר.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2022 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

ראו רע"פ 1483/19 ליפשיץ נ' מדינת ישראל (6.3.2019): "נהיגה בכבישי הארץ בזמן פסילת רישיון טומנת בחובה סכנה לבטחונם ולשלומם של הנהגים והולכי הרגל שבסביבה, והיא אף משקפת יחס מזלזל בחיי אדם, בצוי בית המשפט ובחוק". ראו רע"פ 1211/12 אברהם ישראלי נ' מדינת ישראל (15.2.12): "עבירות נהיגה בפסילה ללא ביטוח וללא רישיון, יש בהן לא רק דופי פלילי אלא אף מוסרי כפול: הסיכון המובהק לעוברי דרך (וגם לנוהג עצמו) וזה העיקר וכן קשיים במימוש פיצויים בעקבות תאונות דרכים אם אלו יקרו חלילה בעת נהיגה כזו...". מידת הפגיעה בערכים המוגנים היא משמעותית – הן בשל הפגיעה בשלטון החוק והן בשל פוטנציאל הפגיעה בשלום הציבור וביטחונו.
שם, דובר במבקש שלחובתו 90 הרשעות קודמות בתעבורה ובעניינו נקבע כי הנו "עבריין תעבורה סדרתי ומכאן כי העונש שנגזר עליו עושה עימו חסד רב". · רע"פ 6934/19 ג'יהאד סאלם נ' מדינת ישראל (3.11.19) המבקש הורשע, על פי הודאתו, בעבירות של נהיגה בזמן פסילה, ללא רישיון נהיגה תקף (פקע שנתיים קודם לכן) וללא ביטוח.
...
לאור כל האמור לעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי מתחם העונש ההולם בתיק זה מתחיל ממאסר בפועל בן 2 חודשים אשר יכול וירוצה בעבודות שירות ומגיע עד 16 חודשי מאסר בפועל, ופסילה בפועל לתקופה המתחילה מ 3 שנים ומגיעה עד 6 שנים, ולצידם רכיבי ענישה משמעותיים נוספים.
לאור כל האמור, מצאתי למקם את עונשו של הנאשם בכל הנוגע לרכיב המאסר בפועל, בשליש האמצעי של מתחם הענישה.
לפיכך ועל יסוד דברים אלה, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל אני דנה את הנאשם לעונש מאסר בפועל לתקופה של 9 חודשים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

עפ"ת (ב"ש) 21538-08-19 מדינת ישראל נ' ג'ניים (20.1.20)- המשיב הורשע על פי הודאתו בעבירות של נהיגה בזמן פסילה (5 פסילות שונות לתקופה מיצטברת של 88 חודשים), ללא רישיון נהיגה תקף (פקיעה של 14  שנה) וללא ביטוח.
סעיף 40א(א)(1) לפקודת התעבורה קובע כדלקמן: "הורשע אדם על עבירה כאמור בסעיפים 62(3), 64, 64א', 65(א)(2) או (3) או 67 או על עבירה לפי סעיף 298 לחוק העונשין התשל"ז 197, תוך שימוש ברכב ובעשר השנים שקדמו למועד ביצוע אותה העבירה כבר הורשע לפחות פעמיים על אחת מהעברות האמורות, דינו, נוסף על כל עונש אחר- פסילה מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה שלא תפחת מעשר שנים". הנאשם כאמור הורשע ביום 15.7.2009 במסגרת 4508-07 בגין נהיגה בפסילה , ללא רישיון נהיגה וללא ביטוח ונידון ל-6 חודשי מאסר בפועל (כוללים הפעלת מאסר מותנה קודם), מאסר מותנה ופסילה מותנית (טעת/3) וכן ביום 14.7.2016 במסגרת פ"ל 7919-03-15 בגין נהיגה בזמן פסילה, ללא ביטוח וכאשר רישיון הנהיגה פקע ונידון לעונש מאסר בן 6 חודשים לריצוי בדרך של עבודות שירות, מאסר מותנה ופסילה מותנה וכן קנס (טעת/2).
...
תוצאה לאור כל האמור אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: עונש מאסר בפועל בן 14 חודשים.
אני מורה על הפעלת מאסר מותנה בן 12 חודשים מפ"ל 7919-03-15 מגזר דין מיום 14.7.2016 המאסר המותנה ירוצה במצטבר ובחופף לעונש המאסר שהוטל בסעיף א לעיל.
אני מורה על הפעלת פסילה מותנית בת 6 חודשים מפ"ל 7919-03-15 מגזר דין מיום 14.7.2016.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2023 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

ראו רע"פ 1483/19 ליפשיץ נ' מדינת ישראל (6.3.2019): "נהיגה בכבישי הארץ בזמן פסילת רישיון טומנת בחובה סכנה לבטחונם ולשלומם של הנהגים והולכי הרגל שבסביבה, והיא אף משקפת יחס מזלזל בחיי אדם, בצוי בית המשפט ובחוק". ראו רע"פ 1211/12 אברהם ישראלי נ' מדינת ישראל (15.2.12): "עבירות נהיגה בפסילה ללא ביטוח וללא רישיון, יש בהן לא רק דופי פלילי אלא אף מוסרי כפול: הסיכון המובהק לעוברי דרך (וגם לנוהג עצמו) וזה העיקר וכן קשיים במימוש פיצויים בעקבות תאונות דרכים אם אלו יקרו חלילה בעת נהיגה כזו...". מידת הפגיעה בערכים המוגנים היא משמעותית – הן בשל הפגיעה בשלטון החוק והן בשל פוטנציאל הפגיעה הגבוה בשלום הציבור וביטחונו.
למבקש 46 הרשעות קודמות לגביהן נקבע בערכאת העירעור כי הן מלמדות "על תפיסה לקויה של ההיתנהגות וההתנהלות הראויה בכבישי ישראל, בעוד שמעשיו היו עלולים לגרום בנקל לפגיעה ברכוש או בנפש. גם לאחר שנתפס, פעם אחר פעם, לא נימנע מלהמשיך ולעבור עבירות תעבורה." · רע"פ 1690/22 ת'איר מסרי נ' מדינת ישראל (נבו 17.03.2022)‏‏ המבקש הורשע, על פי הודאתו, בששה כתבי אישום שצורפו ב-4 עבירות של נהיגה בזמן פסילה (שתיים מן העבירות בוצעו בעודו נוהג במשאית), ללא רישיון נהיגה תקף וללא ביטוח וכן עבירות נילוות (רכב שנאסר לשימוש ועוד).
...
סבורני, כי במכלול השיקולים – מאסר בפועל בדרך של עבודות שירות לתקופה ממשית לצד רכיב פסילה מלקבל רישיון נהיגה ועונשים נלווים, יהוו ענישה ההולמת הן את נסיבות האירועים שבפני והן את העושה (הנאשם).
סיכומו של דבר, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל - לריצוי בעבודות שירות בתיק המצורף (הראשון בסדר הזמנים) – לא יוטל מאסר.
העתק החלטתי יועבר לממונה על עבודות שירות וכן לשירות המבחן.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2023 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

הנאשם הורשע על פי הודאתו, במסגרת הסדר טיעון דיוני, בשני כתבי אישום כדלקמן: בתיק פ"ל 7650-01-23 (התיק המוביל) הורשע בעבירות של נהיגה בזמן פסילה, ללא רישיון נהיגה תקף בנגוד לסעיפים 67 ו - 10(א) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], תשכ"א – 1961, ונהיגה ללא ביטוח בנגוד לסעיף 2(א) לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], תש"ל - 1970.
...
סבורני כי הנאשם מורתע מן ההליך המשפטי, שכן עמד בתנאי שחרורו בערובה – הן מעצר הבית והן פסילתו עד לתום ההליכים המשפטיים והתרשמתי מכנות דבריו האחרונים.
אין חולק כי הליך שיקום זה לא חלחל לתחום התעבורה ואולם, סבורני, כי במכלול השיקולים – מאסר בפועל בדרך של עבודות שירות לתקופה ממשית לצד רכיב פסילה ארוך ועונשים נלווים, יהוו ענישה ההולמת הן את נסיבות ביצוע העבירות שבפני והן את העושה (הנאשם).
סיכומו של דבר, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל - לריצוי בדרך של עבודות שירות בתיק המוביל פ"ל 7650-01-23 מאסר בפועל למשך 5 חודשים.
העתק החלטתי יועבר לממונה על עבודות השירות וכן לשירות המבחן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו