הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירות של נהיגה בזמן פסילה, ללא רישיון נהיגה תקף בנגוד לסעיפים 67 ו- 10(א) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], תשכ"א – 1961, ונהיגה ללא ביטוח תקף בנגוד לסעיף 2(א) לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], תש"ל – 1970
על פי עובדות כתב האישום ביום 15.05.2022 נהג הנאשם ברכב פרטי בכביש 6 וזאת ביודעו כי בשני גזרי דין שונים נפסל מלהחזיק ברשיון נהיגה לתקופות של 10 חודשים (גזר דין מיום 24.5.21) וכן 6 חודשים (גזר דין מיום 27.04.2022).
ראו דברי בית המשפט העליון על החומרה שבעבירות של נהיגה בזמן פסילה וללא רשיון נהיגה:
רע"פ 1483/19 ליפשיץ נ' מדינת ישראל (6.3.2019):
"נהיגה בכבישי הארץ בזמן פסילת רישיון טומנת בחובה סכנה לבטחונם ולשלומם של הנהגים והולכי הרגל שבסביבה, והיא אף משקפת יחס מזלזל בחיי אדם, בצוי בית המשפט ובחוק".
רע"פ 1211/12 אברהם ישראלי נ' מדינת ישראל (15.2.12):
"עבירות נהיגה בפסילה ללא ביטוח וללא רישיון, יש בהן לא רק דופי פלילי אלא אף מוסרי כפול: הסיכון המובהק לעוברי דרך (וגם לנוהג עצמו) וזו עיקר וכן קשיים במימוש פיצויים בעקבות תאונות דרכים אם אלו יקרו חלילה בעת נהיגה כזו...".
אשר לעבירה של נהיגה ללא רשיון נהיגה תקף - עבירה זו היא בעלת דרגות חומרה משתנות ובהתאם משתנה רמת הענישה.
...
לאחר שבחנתי את כל האמור לעיל אני קובעת כי מתחם העונש ההולם, נע בין מאסר על תנאי ומגיע עד 13 חודשי מאסר בפועל, פסילה בפועל בת 10 חודשים ועד פסילה בת שנים וענישה נלווית.
לאור כל האמור, מצאתי למקם את עונשו של הנאשם בכל הנוגע לרכיב המאסר בפועל, במחצית התחתונה של מתחם העונש ההולם ולאור הכלל בדבר הדרגתיות הענישה – לא מצאתי מקום להשית מאסר בפועל לריצוי מאחורי סורג ובריח, כעתירת המאשימה.
סיכומו של דבר, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
מאסר בפועל – לריצוי בדרך של עבודות שירות
מאסר בפועל לתקופה של 5 חודשים, שירוצה בדרך של עבודות שירות, במקום העבודה – מועצה אזורית זמר.