בעדותו מעל דוכן העדים, לאחר שהנאשם שינה כאמור את גירסתו באשר להתרחשויות שארעו באוהל, רמז הנאשם כי מערכת היחסים בין א' ומ' היא שעומדת בבסיס התלונה נגדו: "אני לא רוצה להכפיש אותה או משהו כזה אבל אם אני אראה לך הודעות שהיא שולחת למ' כל מי שנימצא פה באולם היא תהרוג את כולם בשביל להיות את מ', אובססיבית אליו ברמה גבוהה, אני יכול לתת 10 סיבות 20 סיבות למה היא מתנהגת ככה אני לא יודע" (עמ' 331, ש' 1- 5 לפרוטוקול).
כידוע, על פי ההלכה הפסוקה, מוסמך בית המשפט להרשיע נאשם על סמך עדות יחידה של מתלונן (מכוח סעיף 54א(ב) לפקודת הראיות [נוסח חדש], תשל"א-1971), גם בהיעדר תוספת ראייתית לעדות, ובילבד שינמק מה הביא אותו להסתפק בעדות זו. בעשותו כן "בית המשפט נידרש להנמקה שתתמודד באופן ראוי, הוגן וממצה, עם כל קושי שעלול לעורר מתן האמון בעדותו היחידה של הנפגע" (ע"פ 1965/14 אילני נ' מדינת ישראל (17.8.2016)).
...
בענייננו, הגעתי כאמור לכלל מסקנה, כי הנאשם החל בבעילתה של א' בשעה שהייתה שקועה בשינה, באופן שמנע ממנה לתת הסכמה חופשית למעשיו.
סוף דבר
לאחר ששקלתי את מכלול הראיות שהובאו לפנינו, את משקלן הממשי והמלא של גרסאותיהן של א' ואב', הראויות לאמון מלא, את עדותו הכבושה והבלתי מהימנה של הנאשם, כמו גם את מכלול הראיות התומכות בגרסת התביעה, אני סבורה כי המאשימה עמדה בנטל הראיה המוטל עליה להוכיח מעל לכל ספק סביר את אשמתו של הנאשם במעשים המיוחסים לו כפי המפורט בכתב האישום, שבוצעו ללא הסכמתן, ותוך ניצול מצב של חוסר הכרה בו היו שרויות, או מצב אחר המונע מהן לתת הסכמה חופשית.
סאאב דבור, שופט
סוף דבר, הוחלט, אפוא, פה אחד להרשיע את הנאשם בכל העבירות המיוחסות לו בכתב האישום.