בא כוח המאשימה הפנה לסעיף 255 לפקודה, הקובע כדלהלן:
"בכפוף לנאמר להלן בפקודה זו, העובר עבירה לפי פקודה זו שלא נקבע לה עונש במפורש, דינו – מאסר ששה חדשים או קנס 10,000 שקלים, ומאסר נוסף ארבעה עשר ימים או קנס נוסף 600 שקלים לכל יום שבו נמשכת העבירה, ובעבירה שהיתה עשויה לגרום מוות או חבלת גוף, דינו – מאסר שנה או קנס 20,000 שקלים, ומאסר נוסף ארבעה עשר ימים או קנס נוסף 600 שקלים לכל יום שבו נמשכת העבירה; אין בהוראות סעיף זה כדי לגרוע מאחריות לפי דין אחר".
וכן לסעיף 61(א)(1) לחוק העונשין , תשל"ז-1977 (להלן – חוק העונשין), הקובע: "אם קבוע לעבירה עונש מאסר עד ששה חודשים או קנס בלבד, או קנס שלא נקבע לו סכום- קנס עד 14,400 שקלים חדשים."
עוד הפנה בא כוח המאשימה לעונש הקבוע בצד הפרת צו הבטיחות מכוח חוק ארגון הפיקוח על העבודה.
להלן הקנסות המקסימאליים הקבועים לצד סעיפי החוק הרלוואנטיים לעבירות מושא גזר הדין:
סעיפים 219 ו- 225 לפקודת הבטיחות בעבודה וסעיף 61(א) לחוק העונשין קובעים כי גובה הקנס על עבירה לפי פקודת הבטיחות בעבודה או התקנות שהותקנו מכוחה עומד על סך של 14,400 ₪, ובמידה והעבירה הייתה עשויה לגרום מוות או חבלת גוף, עומד גובה הקנס המירבי על סך של 29,200 ש"ח.
בהתאם לאמור בתקנה 15 לתקנות הדרכת עובדים וסעיף 61(א) לחוק העונשין, עבירה על ההוראות הנקובות בתקנות הדרכת עובדים- דינה קנס בגובה 14,400 ש"ח.
בהתאם להוראות סעיף 8(ב) לחוק ארגון הפיקוח וסעיף 61(א)(2) לחוק העונשין, במידה ולא קוים צו בטיחות, ניתן להשית קנס בסך של על 29,200 ש"ח.
בסך הכל, העונש המאקסימאלי בגין כל העבירות יחד עומד על סך של 158,800 ₪ ביחס לכל אחד מהנאשמים.
בהיתחשב בשיקולים שמניתי לעיל, אגש עתה לקביעת מיתחם הענישה, כאשר יובאו בחשבון מכלול העבירות והשילוב ביניהן:
על הנאשמת מוטלת האחריות העיקרית לבצוע העבירות בהן הורשעו הנאשמים.
...
לאור הודאת הנאשמים במסגרת הודעתם לתיק בית הדין מיום 4.5.2021 , הנני מרשיעה את הנאשמים בעבירות המיוחסות להם בכתב האישום.
בעניין סעד בית המשפט העליון עמד על המנגנון התלת-שלבי שיצר המחוקק לגזירת העונש:
"בתיקון 113 קבע המחוקק מנגנון תלת-שלבי לגזירת העונש. בשלב הראשון - המקדמי, נדרש בית המשפט לבדוק האם הנאשם שלפניו הורשע בכמה עבירות, להבדיל מהרשעה בעבירה יחידה. במידה ומדובר בכמה עבירות, על בית המשפט לקבוע האם הן מהוות אירוע אחד או כמה אירועים נפרדים. אם מדובר באירוע אחד, ימשיך בית המשפט 'כרגיל', אל שני השלבים הבאים (קרי, יקבע מתחם ענישה לאירוע כולו ויגזור עונש כולל לכל העבירות הקשורות לאותו אירוע (סעיף 40 יג(א) לחוק העונשין)). לעומת זאת, במידה ובית המשפט מצא כי בעבירות שבהן הורשע הנאשם מדובר בכמה אירועים, יקבע עונש הולם לכל אירוע בנפרד, ולאחר מכן יוכל לגזור עונש נפרד לכל אירוע (בד בבד עם קביעה האם ירוצו העונשים בחופף או במצטבר), או עונש כולל לאירועים כולם (סעיף 40 יג(ב) לחוק העונשין); בעקבות המסקנה שהתקבלה בשלב הראשון ימשיך בית המשפט לשני השלבים הבאים: בשלב השני קובע בית המשפט מתחם ענישה ראוי בהתחשב בעבירה ובנסיבות הקשורות בביצועה; ובשלב השלישי נבחנות הנסיבות שאינן קשורות לעבירה, ובהתחשב בהן גוזר בית המשפט על הנאשם עונש המצוי במתחם הענישה שנקבע בשלב השני (אלא אם מתקיים אחד משני חריגים שיפורטו להלן)."
עוד צוין באשר לנסיבות הנבחנות כדלהלן:
"כאן המקום לציין כי הנסיבות הקשורות לביצוע העבירה הנבחנות בעת קביעת מתחם הענישה (כמפורט בסעיף 40ט לחוק העונשין), והנסיבות שאינן קשורות לביצוע העבירה הנבחנות בגזירת העונש (כמפורט בסעיף 40יא לחוק העונשין) אינן רשימה סגורה, ואין בנסיבות שציין המחוקק ופֵרטן במפורש, כדי לגרוע מסמכות בית המשפט לשקול נסיבות נוספות (סעיף 40יב לחוק העונשין)."
במסגרת השלב הראשון עלינו לקבוע את מספר האירועים והמעשים היוצרים את המסכת העובדתית.
לאור הדברים האמורים, ובהתחשב בעובדה כי מדובר באירוע אחד, המכיל עשר עבירות, אני סבורה כי מתחם הענישה הנהוג, בשיעור 25% עד 50% מגובה הקנס המרבי הקבוע בדין, הולם את נסיבות המקרה שלפניי, ביחס הנאשמת.