העירעור כנגד הכרעת הדין:
כנגד המערער ורעייתו הוגש ביום 16.10.2018 כתב אישום אשר ייחס להם העסקת שתי עובדות זרות במשק הבית ללא היתר וללא ביטוח רפואי, בנגוד לסעיפים 2(א)(1), 2(א)(2) ו-2(א)(3) לחוק עובדים זרים, תשנ"א-1991 (להלן: חוק עובדים זרים).
לאחר שהתנהל הליך הוכחות במהלכו העידו מפקחי המשיבה כמו גם שני בני הזוג, הורשע המערער בשני האישומים שיוחסו לו.
בתמצית, למערער שלושה ראשי טיעון: האחד – מחדלי החקירה הרבים פגעו באופן מהותי בהגינות ההליך באופן המצדיק לזכות את המערער; השני – לא היתקיים היסוד העובדתי, שכן לא הוכח שהמערער היה המעסיק של שתי העובדות, על פי מבחני הפסיקה לקיומם של יחסי עבודה; השלישי – לא היתקיים היסוד הנפשי, לנוכח העובדה שרעייתו של המערער טיפלה באופן בלעדי בעינייני משק הבית לרבות העסקת שתי העובדות, והמערער לא בדק את פעולותיה לאור יחסי האמון ביניהם.
כך למשל נפסק בעיניין נמרודי –
"....נוכח הקושי בהוכחת רכיב ה"העסקה" קבע המחוקק את החזקה העובדתית המעוגנת בסעיף 4א' לחוק עובדים זרים (ועוגנה טרם לכן בהלכה הפסוקה), ולפיה "יראו מחזיק במקרקעין כמי שמעסיק עובד זר שנימצא עובד במקרקעין, אלא אם כן הוכיח המחזיק אחרת". חזקה זו יושמה גם בהתייחס להעסקה במשק בית, והובהר כי היא חלה על שני בני הזוג המתגוררים בנכס:
'נקודת המוצא במקרה של עובד משק בית היא שיחסי העבודה נקשרו בינו ובין המחזיקים בבית שהם אלה אשר נהנים מעבודתו.
...
להלן נתייחס לטענות הערעור העיקריות וטרם לכן נבהיר כי הכרעת הדין מפורטת ומנומקת בהרחבה תוך התייחסות לכל טענות המערער, והיא מקובלת עלינו במלואה.
בהתבסס על תצפית זו, הגישה המדינה לבית משפט השלום בראשון לציון בקשה "להוצאת צו כניסה למקום מגורים ושהייה", בגדרה הצהיר מר מחוי כי –
"בהתאם למידע המצוי בידי מינהל אכיפה וזרים, יש יסוד סביר לחשד כי נמצא במקום המגורים אדם השוהה שלא כדין בישראל לפי סעיף 13ה(ג)(1) לחוק הכניסה לישראל".
בית המשפט נעתר לבקשה.
לא מצאנו ממש בטענות המערער לעניין מחדלי החקירה, וקביעותיו המנומקות של בית הדין האזורי מקובלות עלינו.
כללו של דבר: לנוכח האמור, לא מצאנו הצדקה להתערב בקביעתו של בית הדין האזורי לפיה הוכח היסוד העובדתי של העבירה.
לא מצאנו כי בנסיבות העניין יש מקום להתערב בשיעור הקנסות שקבע בית הדין האזורי, ההולם את מכלול נסיבות המקרה.
סוף דבר
הערעור על הכרעת הדין וגזר הדין נדחה.