נסיבות סיום יחסי העבודה וזכאות התובע להפרשי שכר ופיצויי פיטורים
אין מחלוקת כי התובע התפטר מעבודתו בנתבעת, אלא שהתובע טוען כי מדובר בהתפטרות מחמת הרעה מוחשית בתנאי עבודה המזכה בפיצויי פיטורים מכוח סעיף 11(א) לחוק פצויי פיטורים, התשכ"ג- 1963 (להלן: חוק פצויי פיטורים), ואילו הנתבעת טוענת כי התובע נטש את עבודתו בנתבעת, ולא זו בלבד שאינו זכאי לפצויי פיטורים, אלא שאף יש לחייבו בדמי הודעה מוקדמת בגין אי מסירת הודעה מוקדמת טרם נטישתו.
כשנשאל מנהל הנתבעת מדוע לא העלה את הסיכום החדש עם התובע על הכתב השיב: "לא כתבתי, רוב הפעילות היתה בדיבור לכן הזמנתי אותו לפגישה בנוכחות עוד אנשים" (עמ' 12 ש' 24), אך בהמשך סתר את דבריו והעיד כי אינו זוכר קיומה של פגישה משולשת בין הצדדים, וכי השיחה היתקיימה בין אבירם לתובע, ואינו יודע אם הוסכמה בין הצדדים הפחתת שכר אך "מניח שכן" (עמ' 14 ש' 2-9).
28.7.2015
התובע:
דרור העניין הזה בכל זאת לא מקובל עלי ושוב אתה לא יכול לעשות מה שאתה רוצה עם המשכורת בלי ליידע אותי
אני מבקש שאת המשכורת הבאה אקבל בסכום המלא כמו שסוכם בהתחלה כולל החודש הזה"
בתכתובת המצוטטת לעיל, אשר נוהלה בין הצדדים בזמן אמת, מנהל הנתבעת אינו כופר בטענת התובע כי הוא עדיין פעיל בפייסבוק, ומוסיף כי ההפחתה בשכר נבעה גם מתחושתו הכללית של מנהל הנתבעת כי התובע פחות זמין לעבודתו בנתבעת וביצועיו פחתו.
לאור כל האמור השתכנעתי, כי ההפחתה בתעריף סשן מסכום של 500 ₪ לסכום של 350 ₪ בלבד נעשתה על ידי הנתבעת באופן חד צדדי, ומהוה הרעה מוחשית בתנאי עבודה כהגדרת סעיף 11א לחוק פצויי פיטורים.
...
יוער, כי תחשיב הנתבעת על פי 11 ימי הבראה בלבד אינו מביא בחשבון את וותקו של התובע בנתבעת, ומשכך דינו להידחות.
סיכום
לאור האמור לעיל, התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובע, בתוך 30 ימים ממועד מסירת פסק דין זה לידיה, את הסכומים הבאים:
דמי מחלה בסך 900 ₪;
פיצויי פיטורים בסך 4,969 ₪;
הפרשי שכר בסך 750 ₪ (300 ₪ בגין חודש 6/2015 ו- 450 ₪ בגין חודש 7/2015);
פיצוי בגין היעדר הפרשות לפנסיה (תגמולי מעסיק) בסך 1,128 ₪;
דמי הבראה בסך 1,225 ₪;
פדיון חופשה בסך 2,880 ₪.