מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הרמת מסך לטובת בעלי מניות

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

נטען כי יש לראות את הסכם רכישת הפעילות אגב הפרוק מרצון של החברה כ"המחאת זכות מכוח הדין" מכוח סעיף 330(4) לפקודת החברות, התשמ"ג-1983 (להלן: פקודת החברות) ובנוסף, בהתאם לסעיף 6(ב) לחוק החברות, התשנ"ט-1999 (להלן: חוק החברות) ניתן לבצע הרמת מסך לטובת בעלי המניות של החברה, שהם למעשה בעלי המניות של נייר חדרה.
...
משדחיתי את טענות המערערות במישור העובדתי, אוסיף ואומר כי לא מצאתי כי נפלה שגגה במסקנה המשפטית אליה הגיע בית משפט קמא ולפיה העברת זכות התביעה בהסכם רכישה אגב הליך פירוק מרצון נעשתה "מכוח הדין". טענתן המרכזית של המערערות בהקשר זה היא כי מתווה העיסקה שבו בחרו הצדדים – רכישת פעילות להבדיל ממיזוג החברות או הליך של החייאת חברה – חוסם את עבירותה של זכות התביעה הנזיקית לנוכח סעיף 22 לפקודת הנזיקין שזה לשונו: אין המחאה בנזיקין הזכות לתרופה בשל עוולה, וכן החבות עליה, אינה ניתנת להמחאה אלא מכוח הדין.
מהטעמים הנ"ל, איני מקבל גישה דווקנית מעין זו המוצגת על ידי המערערות, ומקובלת עליי מסקנתו של בית משפט קמא כי יש לראות את העברת זכות התביעה באמצעות הסכם רכישה אגב הליך של פירוק מרצון, כהעברת זכויות מ"כוח הדין" לעניין סעיף 22 לפקודת הנזיקין.
סוף דבר, שהערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

טענת נייר חדרה להרמת מסך סעיף 6(ב) לחוק החברות קובע כי בית המשפט רשאי לייחס זכות של חברה לבעל מניה בה, "אם מצא כי בנסיבות העניין צודק ונכון לעשות כן בהיתחשב בכוונת הדין או ההסכם החלים על הענין הנידון לפניו". לטענת נייר חדרה, במקרה דנן, ניתן לבצע הרמת מסך לטובת בעלי המניות של נייר חדרה, זאת בהיתחשב בהסכם הרכישה החד משמעי.
...
סוף דבר – על יסוד הטעמים אותם ציינתי לעיל אני רואה לנכון לדחות את הבקשה לסילוקה על הסף של התביעה.
אני קובע כי בידי נייר חדרה זכות תביעה כנגד הנתבעות בגין אירוע ההצפה.
לנוכח התוצאה אליה הגעתי ובהתחשב בהיקף ההליך שכלל טיעון בכתב, חקירת עדים והגשת סיכומים בכתב, אני מחייב את הנתבעות בשכ"ט ב"כ נייר חדרה בסך 30,000 ₪ (5,000 ₪ לכל אחת מנהתבעות) לתשלום בתוך 45 ימים.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

פסקי הדין אשר אליהם הפנה ב"כ קבוצת הרכישה בהם נדחתה בקשה להרים את מסך ההיתאגדות עסקו בהרמת מסך לטובת בעלי המניות ולא לטובת הנושים של בעל המניות.
...
בסופו של דבר הודה זפט כי הוא לא יכול להגיד שמאותם 5.6 מיליון ₪ שהועברו מנחלת אהרן בחודש אוקטובר 2010 שולם לדונה הסכום של חמישה מיליון ₪ (עמוד 142 לפרוטוקול) ורו"ח פסי הסכים כי אי אפשר לזהות את אותם חמישה מיליון ₪ שעברו לדונה עם כספי נווה יעקב באופן חד חד ערכי (רו"ח פסי, עמוד 60 לפרוטוקול).
לאור המסקנה שאליה הגעתי, לא ניתן לזהות את הכספים שהפקידו חברי הקבוצה ולא ניתן לקבוע כי הם בעלי זכות עקיבה ביחס לכספים ששולמו לדונה.
מכל מקום, גם אם אניח שהחייב החזיק בכספים של חברי הקבוצה בנאמנות, דין הטענה לזכות בכספים מכוח דיני העקיבה להידחות, כפי שפורט לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בפסק הדין הנ"ל סקרה כב' השופטת רביד את המצב המשפטי ביחס להרמת מסך הפוכה וציינה שם, כי "איני משוכנעת שבחקיקת סעיף 6(ב) לחוק החברות, התכוון המחוקק לאפשר ביצוע 'הרמת מסך הפוכה' כנגד בעלי המניות". כב' השופטת רביד ציינה שם, שייתכן ובבסיס הסעיף עומדת המטרה לאפשר הרמת מסך לטובת בעל המניות, תוך חיוב החברה באותו החוב.
...
התביעה העיקרית נגד הנתבעות 4 ו-5 נדחית ללא צו להוצאות.
התביעה שכנגד, שהגישו הנתבעים 3-5, נדחית ללא צו להוצאות.
התביעה שכנגד, שהגישה הנתבעת 7, נדחית ללא צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לפיכך, אני רואה לנכון לאפשר לנייר חדרה להגיש ראיות באשר לטענותיה במסגרת התשובה לבקשה, שנוגעות לזכותה של התובעת להגיש את התביעה דנן, בעיקר בנושאים הבאים: הרמת מסך לטובת בעלי המניות של החברה; קיומה של המחאת זכות מכוח הדין לנייר חדרה; קיומו של מיזוג דה-פקטו.
...
במענה לכל אלה, השיבה נייר חדרה, בין היתר, כי החברה מוזגה דה-פאקטו אל תוך נייר חדרה, כי הסכם רכישת הפעילות שבין נייר חדרה לבין החברה מהווה המחאת זכות מכוח הדין, אגב פירוקה מרצון של החברה, וכי אין לאפשר למזיקים לכאורה לחמוק מתשלום פיצויים, דבר שיביא להתעשרותם שלא כדין.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, הן במסגרת הטיעונים שבכתב והן במסגרת השלמת הטיעון שבעל-פה בישיבת קדם המשפט, אני סבור כי הנתבעות העלו טענה משמעותית, שאם אכן תתקבל יהא בכך כדי להביא לסיומה של התביעה כבר בשלביה הראשוניים.
לצורך כך ובהתחשב בשיקולי יעילות ההליך ועל מנת שלא להכביד בעלויות מיותרות על הצדדים בטרם תוכרע שאלת קיומה של הזכות לפיצוי, אני מורה על פיצול הדיון בתביעה, כך שבראש ובראשונה תתברר שאלת העברת זכות התביעה מהחברה אל נייר חדרה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו