בית המשפט המחוזי בחיפה
עת"א 17590-01-17 רבאיעה(אסיר) נ' ועדת השחרורים
29 ינואר 2017
בפני הרכב כב' השופטים:
י. גריל, שופט בכיר [אב"ד]
ב. בר-זיו, שופטת
א. אלון, שופטת
העותר:
אחמד רבאיעה (אסיר) ת"ז 855084786
ע"י ב"כ עוה"ד יחייה פואאד
המשיבה:
ועדת השחרורים
באמצעות פרקליטות מחוז חיפה (פלילי)
ע"י ב"כ עוה"ד גב' שרון אייל
החלטה
בבית משפט השלום בנצרת (ת"פ 57240-08-16) הודיעו ב"כ המדינה והסנגור כי הגיעו לידי הסדר טיעון, לפיו יודה העותר בעובדות כתב האישום, ויורשע בעבירות שיוחסו לו וכי יוטל עליו, בהסכמה, עונש של שמונה חודשי מאסר בפועל, ובנוסף, מאסר מותנה לפי שיקול דעת בית המשפט, וכן חתימה על התחייבות כספית.
סעיף 9 של החוק, מיפרט את השיקולים שהועדה תשקול, ובכלל זה: הסיכון הצפוי משחרורו של האסיר לשלום הציבור, לרבות למשפחתו, לנפגע העבירה ולביטחון המדינה, את סיכוי השקום של האסיר ואת היתנהגותו בכלא, וכן תביא בחשבון, בין השאר נתונים שונים ובהם גם: העבירה בגינה נושא האסיר עונש מאסר, לרבות נסיבות ביצועה, סוגה וחומרתה, תקופת המאסר שגזר עליו בית המשפט, הרשעות קודמות של האסיר, היתנהגות חיובית או שלילית של האסיר בבית הסוהר, ועוד.
...
מכל מקום, לגופו של עניין, ואף שיש שוני בין העבירות שיוחסו לעותר (במובן זה שהוא הורשע גם בתקיפה לפי סעיף 379 של חוק העונשין) לבין שותפו לפריצה (שנדון בגין שתי כניסות שלא כדין ובגין שימוש במסמך מזויף) אין מקום לכך שהאחד יזכה בניכוי שליש ורעהו לא.
כאמור, אנו סבורים, כי יש ליתן משקל ראוי לגילו הצעיר של העותר, לחרטה שהביע ולעובדה שהוא אמור ללמוד במסגרת האוניברסיטה הפתוחה, כך שיש סיכוי שהוא ישתלב בלימודים.
בשים לב לכל האמור לעיל, אנו מחליטים לקבל את העתירה, ולאפשר את שחרורו המוקדם של העותר מן המאסר, וזאת לאחר שהוועדה תקבע את התנאים לשחרורו.
לפיכך, אנו מורים בזאת, כי עניינו של העותר יוחזר בפני הוועדה אשר מתבקשת בזאת לעשות את שבאפשרותה על מנת להתכנס בהקדם ולקבוע את התנאים לשחרורו של העותר.