מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הרכב ועדת שומה לדיון בערר על שומת מס

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

" כאמור, בתקופה הרלוואנטית לעריכת שומות הנכויים הסדיר סעיף 359 את זכותו של חייב בלבד לערור בפני ועדת שומה (בהרכב של 3 חברים) על קביעת דמי ביטוח שנקבעו ע"י פקיד הגביה, בתוך 30 יום מיום שנמסרה לו הודעה על הקביעה.
אשר לתחולתם של סעיפים 359 ו- 372 והוראות המעבר של תיקון 187 לחוק, נקבע בסעיף 105(ד)(2) לחוק ההתייעלות הכלכלית (תקוני חקיקה ליישום המדיניות הכלכלית לשנות התקציב 2017 ו-2018) כי הוא ימשיך לחול על הליכים שהועדה כבר שמעה בהם את טענות הצדדים: "החלה ועדת השומה בשמיעת טענות הצדדים, תמשיך ועדת השומה לידון בערר לפי הוראות סעיפים 359 ו-372 לחוק הביטוח הלאומי, כנוסחן ערב יום התחילה". מאחר שבמקרה דנא עסקינן בדרישת חוב טרם תוקן החוק, ומשהמשיבה עמדה על זכותה שועדת שומה תיבחן עניינה, לאחר שהוקמה ועדת השומה, בעקבות בג"צ 2300/14 חברת נס א. טכנולוגיה בע"מ נ' שר הרווחה (ניתן ביום 02.02.15), נדון עניינה של המשיבה בפני ועדת שומה מיום 3.5.18.
...
לאחר שעיינו בטיעוני הצדדים הגענו למסקנה שאין לבית דין זה סמכות לדון בערעור המוסד על ועדת ההשגה.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

נציין כי הדיונים בתיק זה נשמעו בפני ועדת הערר שבה היו חברים נציגי הציבור, עו"ד ד' מרגליות ועו"ד ד' שמואלביץ.
לאחר שמינוים של אלו פקע ולא ניתן היה להשלים את פסק הדין בהרכב המקורי, הסכימו הצדדים כי פסק הדין יינתן על ידי הרכב הועדה הנוכחי, ללא צורך שמיעה חוזרת של העדויות.
העוררת הגישה השגה על שומת המס.
...
התוצאה היא כי בעת מכירת הדירה ייאלץ הרוכש לשלם מס שבח על סכום השווה למס הערך המוסף ששילם; כלומר, ישלם מס על רכיב שאינו חלק מעליית ערך הזכות בתקופת ההחזקה בה. על כן, המשיב מסכים כי אם הקונה לא ניכה את מס התשומות הכלול בעסקה בה רכש את הזכות, יחושב מס השבח במכירה עתידית לפי השווי הכולל את מס הערך המוסף.
קביעת שווי רכישה לפי השווי המופחת, תביא לכך שהעוררת תשלם מס שבח על מס הערך המוסף ששולם על ידה לאשל הירדן ולא על הרווח שנוצר לה. על כן יש לקבוע כי שווי הרכישה הוא 533,800 ₪.
סוף דבר בשים לב לכל האמור אציע לחבריי לדחות את טענת העוררת לפיה יתקבל שווי המכירה לפי התמורה המוסכמת.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ערר על החלטת המשיב, מנהל מסוי מקרקעין באר שבע (להלן- "המשיב"), שבגדרה נדחו השגות שהגישה העוררת על שומות מס רכישה בגין רכישת מקרקעין בעיר אילת.
מינויים של שניים מחברי הועדה, אשר שמעו את דיון ההוכחות (עו"ד מיכאל בן לולו, ומר גבריאל דנה) לא הוארך, ועל כן ניתן פסק הדין על ידי הועדה בהרכבה הנוכחי, בהתאם לתקנה 177 בתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (אשר חלה בהליכים לפני ועדת ערר מכוח תקנה 12 בתקנות מס שבח מקרקעין (סדרי הדין בפני ועדת ערר), התשכ"ה-1965 (וראו לעניין זה את פסק דינו של כב' השופט י' עמית בע"א 8340/10 מ.ו. השקעות בע"מ נ' רשות המסים בישראל – משרד האוצר (מיום 30.1.13)).
...
סבורני כי הדמיון בין עלויות אלה לעלויות בהן דן בית המשפט בעניין אורלי ובעניין פרידמן חכשורי הינו בולט לעין ומחייב להגיע למסקנה דומה גם כאן.
לפיכך יש לדחות את הערר גם בעניין זה. סיכום אשר על כן אני דוחה את הערר וקובעת שהשומות יעמדו בעינן.
העוררת תשלם למשיב, בתוך 30 ימים, את הוצאותיו בסכום כולל של 35,000 ₪.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ועדת הערר אף קבעה רשימת תנאים (שאינה רשימה סגורה ובכפוף למאפייני העבודה בה עסקינן), אשר בהתקיימם ניתן לקבוע כי אין המדובר ב"עבודה ממושכת": העבודה ניתנת להפרדה הן מבחינה חוזית הן מבחינה מעשית לתתי-יחידות עבודה נפרדות; הקבלן העוסק מדווח לפקיד השומה על בסיס הכנסות והוצאות בפועל ולא על פי אומדן; היקפה של כל תת-יחידת עבודה הוא מוגדר ואינו נתון לפרשנות; הקבלן העוסק מקבל תמורה בפועל בעבור כל תת-יחידת עבודה בנפרד; פרק הזמן שבו בוצעה כל תת-יחידת עבודה אינו עולה על שנה (ראו פסקה 42 להחלטת ועדת הערר).
בפני ועדת הערר הסבירה המשיבה כי מאחר ומס העיסקאות לחודשים מאי-יוני 2019 נכלל בשומת מס העיסקאות, ועל מנת להמנע מתשלום כפול של המס, במסגרת תיקון הדוח התקופתי של מאי-יוני 2019 סווגו ההכנסות כפטורות ממע"מ. טענה זו התקבלה על ידי ועדת הערר בהחלטתה.
ועדת הערר נתנה החלטתה בהתבסס על כתבי הערר, כתב התשובה והמסמכים שהומצאו לה והחליטה כי ניתן לידון בערר על פי הטענות והראיות שהוגשו בכתב בלבד, על פי סמכותה מכוח תקנה 9(1) לתקנות התכנית לסיוע כלכלי (נגיף הקורונה החדש) (הוראת שעה) (סדרי הדין והמנהל בועדת הערר) התשפ"א – 2020, לאחר שמצאה כי אין בבירור העררים בדרך זו כדי לפגוע בעשיית הצדק בעיניינם של הצדדים.
יתר על כן, המערערת צרפה לתיק המוצגים כנספח 4 "פרוטוקול וועדה", אלא שמדובר בפרוטוקול דיון בפני ועדת ערר בהרכב אחר בעיניין עררים של חברה אחרת, חברת כ.מ. סלאמה יזמות עסקית בע"מ ולא בעיניינה של המשיבה.
...
אין בידי לקבל גם טענתה זו של המערערת.
" [ההדגשה אינה במקור – א.ו.] לא למותר לציין, כי טענה זו של המערערת, כפי שהועלתה בעיקרי הטיעון – לא הועלתה עוד בסיכומי המערערת, והמסקנה המתבקשת היא כי המערערת חזרה בה מטענתה זו. הנה כי כן, ספק גדול אם המערערת העלתה טענה זו בעניין ההוצאות הקבועות של המשיבה בשנת 2019, בפני ועדת הערר.
סוף דבר: הערעור נדחה, על כל חלקיו.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ערר על החלטות המשיב, מנהל מסוי מקרקעין באר שבע (להלן- "המנהל"), שבגדרה נדחו 5 השגות שהגישה העוררת על שומות מס השבח שנקבעו לה בגין השבת מקרקעין לרשות מקרקעי ישראל (להלן- "רמ"י"), בעקבות שינוי ייעודם של המקרקעין מ'שימוש חקלאי' ל'מגורים'.
מינויו של אחד מחברי הועדה, אשר שמע את דיון ההוכחות (מר אלון לילי) לא הוארך, ועל כן ניתן פסק הדין על ידי הועדה בהרכבה הנוכחי, בהתאם לתקנה 77 בתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט- 2018, (אשר החליפה את תקנה 177 בתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984), החלה בהליכים לפני ועדת ערר מכוח תקנה 12 בתקנות מס שבח מקרקעין (סדרי הדין בפני ועדת ערר), התשכ"ה-1965, (וראו לעניין זה את פסק דינו של כב' השופט י' עמית בע"א 8340/10 מ.ו. השקעות בע"מ נ' רשות המסים בישראל – משרד האוצר (מיום 30.1.13)).
...
בנסיבות האמורות אני סבורה שיש לדחות את הערר גם בשאלת הריבית והקנסות.
סוף דבר: בהתאם להחלטת יו"ר הוועדה ובהסכמת חבריה, נדחה בזאת הערר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו