ביום 15.05.2019 הונפק למשיב מס' 3 היתר בנייה להריסת מבנים קיימים והקמת בית מגורים חד-משפחתי וחד קומתי, מבנה פל"ח הכולל מחסן לציוד ימי ללא חומרים מסוכנים ומשרד במיגרש 42 (להלן: "ההיתר").
לאחר שהתגלו חריגות בניה משמעותיות ביחס להיתר ולאחר שהוועדה המקומית גילתה כי הבקשה להיתר לוקה בפגמים מהותיים, הודיעה הועדה המקומית למשיב 3 כי היא שוקלת לבטל את היתר הבנייה, מאחר וההיתר הסתמך על מידע שגוי או חסר שהוגש על-ידי מקבלי ההיתר, וזאת בין היתר, מאחר ובהיתר הבניה לא נילקחה בחשבון התכנית המקומית החלה על המקום במלואה.
בהתאם לכך קבעה הוועדה כי הבעיה היחידה שיש להסדיר כעת, היא "העובדה שהגישה ברכב וברגל למגרש המפוצל (הכלוא) נעשית באופן שאינו תואם תב"ע, שלא פורסמה לגביו הקלה מהוראות התכנית (וממילא לא אושרה הקלה כזו), ושבעלי המיגרש המפוצל (הכלוא) מתנגדים למצב הקיים".
הוועדה המקומית סברה, כי ביטול ההיתר יהווה תוצאה חמורה ויש מקום לצמצם את ביטול ההיתר, כך שיחול רק על איזור זיקת ההנאה.
...
העתירה שלפניי מכוונת נגד החלטת המשיבה מס' 1 – ועדת הערר המחוזית לתכנון ובנייה חיפה (להלן: "ועדת הערר"), מיום 07.04.2022, בגדרה נדחה הערר שהגישו העותרים על החלטת המשיבה מס' 2 – הועדה המקומית לתכנון ובנייה חוף הכרמל (להלן: "הועדה המקומית"), אשר ביטלה באופן חלקי היתר בנייה שניתן לבנייה במקרקעין הידועים כגוש 1190, חלקה 39, מגרש 42 ביישוב גבע כרמל, למשיב מס' 3 (להלן: "הנחלה", ו/או "המקרקעין").
כך לדוגמא בעע"מ 7926/06 אדרי-אל ישראל בע"מ נ' הוועדה המקומית לתכנון ובניה גליל עליון (24.06.2009), התייחס בית המשפט העליון לשאלה אם המסקנה שהיתר הבנייה אינו תואם את התכנית, מחייבת בהכרח את התוצאה לפיה יש להצהיר על בטלותו של היתר הבנייה, או שמא יש מקום להורות על הפעלת דוקטרינת הבטלות היחסית.
סבורני כי מדובר בתוצאה מידתית המאזנת באופן ראוי בין האינטרסים של כל הצדדים.
לסיכום:
לאור כל האמור לעיל, ומשלא נפל פגם בהחלטת ועדת הערר דין העתירה להידחות, בכפוף לאמור בסעיף 34 לעיל.