רקע כללי
בפניי בקשה לביטול צו הריסה מינהלי מס' 2019-1209 שהוצא כנגד המבקשת, חברת "להב לוי החזקות בנדלן בע"מ, המנוהלת ע"י מר להב לוי (להלן: "הצוו" ו"המנהל" בהתאמה), אשר הוצא על ידי מהנדס העיר ביום 21/05/19, וזאת בנוגע לבניה ללא היתר, על גג ביניין ברח' גאולה מספר 9, בתל אביב, צו בהתאם לסעיף 221(ב) לחוק התיכנון והבניה, התשכ"ה-1965 (להלן: "החוק").
המשיבה, בתגובתה לבקשה, היתנגדה לטענות המבקשת וטענה כי בהעדר הוראה חוקית אחרת כל בניה חבה בהיתר בהתאם לסעיף 145(א)(2) לחוק, הקובע כי "לא יעשה אדם אחד מאלה ולא יתחיל לעשותו אלא לאחר שנתנה לו רשות הרשוי המקומית היתר לכך ולא יעשה אותו אלא בהתאם לתנאי ההיתר".
עוד הוסיפה המשיבה וטענה כי השמוש האסור הנו בנגוד להוראות בית המשפט, אשר זה מכבר אישר צוי הריסה מינהליים דומים, ובנגוד להוראות החוק ולמעשה המבקשת עושה דין לעצמה.
כפי שמסר בעדותו, הם נדרשים לטפל בבניין כי "כל הזמן מתרחשת בנייה לא חוקית". העיד כי באחד מהביקורים במקום הבחינו בכך שקומת הגג מחוברת לקומה האחרונה על ידי מדרגות בנויות, "משום מה זה לא היה לפי ההיתר, זו חריגה ישנה, והם פירקו את המדריגות ברגע שהגענו והשאירו פתח".
מתאר כי בינואר 2018 הוצא צו להפסקת עבודה במסגרתו הסביר לבעלים לא לגעת בבנין.
...
הלכה למעשה, סבורני כי ביטול הצו במקרה דנן עשויה לסתור את מהותו ותכליתו של צו ההריסה המנהלי, וזאת במיוחד לאור תיקון 116 לחוק, כפי שהזכרתי לעיל.
לאור המפורט, אני דוחה את הבקשה לביטול הצו ההריסה המנהלי.
ככל שהמבקשת לא תגיש ערעור על החלטתי זו תוך 45 יום, אני קובעת כי ניתן לבצע צו ההריסה המנהלי מושא הדיון, החל מיום 05/10/21.