כתב האישום המתוקן
הנאשם הורשע על סמך הודאתו בכתב אישום מתוקן (מיום 28.3.2023) בעבירות שעניינן איומים, לפי סעיף 192 לחוק העונשין, התשל"ז-1977; החזקת סכין שלא כדין, לפי סעיף 186(א) לחוק העונשין, התשל"ז-1977; ודרישה באיומים של רכוש, לפי סעיף 404 רישה לחוק העונשין, התשל"ז-1977.
הנאשם שאל את המנעולן מי הזמין אותו, בעוד להב הסכין נוגע בעור גרונו, והכריח אותו להיתקשר במצב "רמקול". המנעולן היתקשר אל א' והיא הודיעה שהיא מגיעה למחסן, והנאשם אמר באיום "אה א[], אני הורג אותה".
כאשר א' וידיד שלה הגיעו לכיוון המחסן, תקף הנאשם את המנעולן באופן שהצמידו לקיר בחדר המדריגות, תפס אותו מגרונו והצמיד לגרונו את הסכין, כשהוא מאיים על א' בשפה הרוסית ואומר לה: "אל תתקשרי למישטרה או שאני אוריד לו את העין שלו". בתגובה אמרה א' בעברית וברוסית שלא תתקשר למישטרה, ואז הלך הנאשם אחורנית והסכין נפלה ממנו, אך כשניגש להרימה, נימלט המנעולן מהמקום.
בהמשך, נימסרה הודעה על גיבוש הסדר טיעון, והנאשם הודה בכתב האישום המתוקן, לאחר שהותר לו לחזור בו מהכפירה בכתב האישום המקורי, והתיק נדחה לשמיעת הטיעונים לעונש.
...
לאור המקובץ לעיל, אני קובע כי מתחם העונש ההולם במקרה דנן, ברכיב הענישה האופרטיבי העיקרי נע בין 7 חודשי מאסר לריצוי בפועל לבין 14 חודשי מאסר לריצוי בפועל.
כאמור, ולאחר ששוכנעתי כי הנאשם עומד בהוראת החוק שמאפשרת חריגה ממתחם העונש ההולם לקולה, ולאחר שמצאתי לאמץ את האמור בתסקירים מטעם שירות המבחן בהקשר זה, נותרה השאלה עד כמה יש להקל בדינו של הנאשם לעומת ספו התחתון של מתחם העונש שנקבע, לאור הצלחת הליכי השיקום.
לאור כל האמור, ולאור הצלחת הליך השיקום עד כה והסיכויים הגבוהים להמשך הצלחתו, מצאתי לאמץ את המלצת שירות המבחן, ובאשר לקביעת הפיצויים סברתי כי נכון שהם ייקבעו עבור המתלונן, משהוא זה שהיה נפגע העבירה, אולם בסכום שאינו מכביד יתר על המידה, בנסיבות הכוללות.