הצדדים מסכימים כי במקרה דנן חל סעיף 34ט(ב) לחוק העונשין, שזה לשונו:
"עשה אדם מעשה במצב של שיכרות והוא גרם למצב זה בהתנהגותו הנשלטת ומדעת, רואים אותו כמי שעשה את המעשה במחשבה פלילית, אם העבירה היא של היתנהגות, או באדישות אם העבירה מותנית גם בתוצאה".
לא היתה מחלוקת כי המערער הכניס עצמו מדעת ובהתנהגות נשלטת למצב של שיכרות, ולפיכך, כך קבע בית משפט קמא, הוא "נתפס כמי שחזה או צפה מראש את השתלשלות הדברים שהובילו למותה של המנוחה, וליתר דיוק, כמי שהיה מודע לפרטי העבירה ואדיש כלפי היתרחשות התוצאה הטרגית".
בהתייחס לעובדות שהוכחו במקרה דנן, ציין בית משפט קמא כי המכות שהנחית המערער על ראשה וצווארה של המנוחה, הכריעו אותה וגרמו להתמוטטה ונפילתה על המדרכה, ואין תימה בכך "שכן מדובר בנאשם צעיר במלוא אונו שחבט בחוזקה באישה מבוגרת, ילידת 1942".
עוד הזכיר בית משפט קמא את העובדה כי המכות שהנחית המערער על המנוחה באו בהמשך לתקיפת שתי נשים "במכות עזות".
המערער הביא עצמו, ברצון ובהכרה מלאה, לכדי מצב של שיכרות, ובכך הוא "פרץ כל מחסום ופעל באלימות בוטה, ולא מעט אכזרית, כלפי נשים שנקלעו לסביבתו".
לאור זאת, ובהתאם לסעיף 34ט(ב) לחוק העונשין, קבע בית משפט קמא כי היתקיים במערער היסוד הנפשי הנידרש בעבירת ההריגה, ולפיכך הורשע המערער בעבירה זו.
גזר דינו של בית משפט קמא
בבואו לגזור את דינו של המערער, ציין בית משפט קמא, כי הלה שתה לשכרה, איבד כל רסן, והכה בשעות הלילה אזרחים תמימים שנקלעו לסביבתו.
בשונה מהעבירה של גרם מוות ברשלנות, לפי סעיף 304 לחוק העונשין, שם מדובר בהלך נפש של רשלנות, הרי שבעבירת ההריגה נידרשת מחשבה פלילית, המוגדרת בסעיף 20(א) לחוק העונשין כ"מודעות לטיב המעשה, לקיום הנסיבות ולאפשרות הגרימה לתוצאות המעשה, הנמנים עם פרטי העבירה".
אחרי עיון בחומר הראיות שעיקרו בעיניין זה בסרטי האבטחה, מסקנתי היא כי גם אדם פיכח במקומו של המערער היה צופה את אפשרות קרות תוצאת המוות.
...
המשנָה לנשיא מ' נאור:
גם לדעתי דין הערעור להדחות.
אחרי עיון בחומר הראיות שעיקרו בעניין זה בסרטי האבטחה, מסקנתי היא כי גם אדם פיכח במקומו של המערער היה צופה את אפשרות קרות תוצאת המוות.
המשנָה לנשיא
השופט ע' פוגלמן:
מקובלת עלי מסקנת חברי, השופט א' שהם, כי גם אם נלך לפי הטענה העקרונית החדשה שהעלתה ההגנה, נמצא כי הוכחו בנסיבות העניין כל יסודות עבירת ההריגה.