מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הרחבת כיסוי ביטוחי לרדיו במקרים של גניבת רכב

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

אין חולק כי במסגרת הרשימה לביטוח (מיפרט) של הפוליסה, נקבע, בין היתר תנאי הרלוואנטי לענייננו כדלקמן: "תנאי לכסוי בגין ניזקי גניבה ו/או פריצה ו/או נזק בזדון תוך כדי גניבה ופריצה הוא כי מפתחות הרכב אינם נמצאים ברכב בזמן שהנהג נמצא מחוץ לרכב וכי ברכב המבוטח מותקנים אמצעי המיגון הרשומים, מטה המופעלים כל זמן שהנהג נמצא מחוץ לרכב..." כבר בשלב זה הנני מוצאת לציין כי הנתבעות לא העלו כל טענה לעצם שאלת הנזק (ואעמוד על כך בהמשך) ועל כן הנני למדה כי אין מחלוקת בין הצדדים לעצם שאלת שווי הרכב.
יתרה מכך, טענת התובע ולפיה ביקש הגנב לגנוב פריטים אחרים ברכב ומשכך, ערך חפוש ברכב, אינה מתיישבת עם כניסתו של הגנב לתוך הרכב וישיבה במושב הנהג שכן, לו היתה לגנב כוונה לגנוב פריטים מהרכב הרי שהיה רוכן לכיוון ותו לא. לאור האמור, גרסת התובעים אינה מתיישבת לדידי עם הראיות כפי שהוצגו, עם מבחן השכל הישר ועם שורת ההיגיון.
זאת ועוד, ההנחיה מפרשת את המינוח "מאויש" באופן מרחיב ולטובת המובטח, כדלהלן: "באותם מקרים בהם המבוטח לא נמצא בתוך הרכב גופו, אלא הוא מצוי לצדו ומתקיים "קשר עין" ושליטה, אזי הוא אינו נידרש להפעיל את אמצעי המיגון.
בכל אותם מקרים נידרש בית המשפט לבחון האם ירידה מהרכב והותרתו במצב המתואר, נחשבה לעניין הוראת הפוליסה למצב שבו הרכב "מאויש", או שמא הן בגדר מצב שבו "אינו מאויש". להלן, אסקור הפסיקה הרלוואנטיות וזאת, על מנת לבחון את הכללים, כפי שנקבעו על ידי בתי המשפט עת נדרשו לבחינת שאלה זו. בהקשר זה, בע"א (מחוזי- ת"א) 156/96 אשר חנן נ' ג'אן השכרת רכב בע"מ (25/9/1997), נדון מקרה בו מבוטח נסע לפגישת עסקים עם סוחר מקומי בתוככי העיר עזה, ובעודו משוחח עם הסוחר במרחק של כשני מטרים מרכבו, כשזה נותר מותנע ומפתחותיו בתוך מתג ההתנעה, נגנב הרכב על ידי אלמוני.
לעניין זה העיר בית המשפט, כי "ניסיון החיים מוכיח כי פעמים רבות אנשים מותירים את רכבם כשהוא ממונע ופתוח מסיבות שונות ולגיטימיות, ביניהם לצורך המשך פעילות המזגן ... שימושים שונים במצבר דוגמאת אורות, רדיו, מכשירים חשמליים המחוברים למצת וכד', ולעיתים מתוך רצון לחסוך בכיבוי והדלקה מיותרים של המנוע". על כן נראה, כי גם סיבת השארת הרכב מונע, עשויה לסייע בעת בחינת מבחן השליטה הנזכר.
...
כפועל יוצא מהאמור הנני דוחה את התביעה כנגד הנתבע 2 ובהתאם נדחית בזאת אף ההודעה לצד שלישי אשר הוגשה כנגד הנתבעת בעילה זו. סוף דבר ; לאור כל האמור, אני מקבלת את התביעה באופן חלקי ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובע את הסך 71,073 ₪ (שווי הרכב בניכוי השתתפות עצמית ואשם תורם בשיעור 40%) בתוספת ריבית והצמדה כחוק ממועד האירוע ועד למועד התשלום בפועל.
משנדחתה התביעה כנגד הנתבע 2, הנני מחייבת את התובע בהוצאות הנתבע 2 בסך 7,500 ₪ אשר ישולמו בתוך 30 יום מהיום.
לאחר ששקלתי החלטתי שלא לעשות צו להוצאות במסגרת הודעת צד ג'.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בהיעדר הסתייגות מפורשת בפוליסה מכך שסעיף ההרחבות במלואו יחול במקרה של גניבה או נזק מלא – תחול הפרשנות הרגילה של הפוליסה, ולפיה הורחב הכסוי לכלול פיצוי מיוחד בגין הרדיו, ב"כל הסיכונים", ולאו דוקא בסיכונים שפגעו ברדיו בלבד.
על מבוטחי שירביט בעלי פוליסת ביטוח מקיף בתוספת הרחבה בגין אבדן או נזק למכשיר רדיו לא אינטגרלי שהתקינו ברכבים רדיו לא אינטגרלי, ושארעו לרכבם לאחר יום 24.4.2012 גניבה ו/או אובדן מוחלט (להבדיל מאבדן להלכה) – יחול ההסדר הבא: במקרה שהנזק שאירע לרכב הוא מסוג אבדן מוחלט – שירביט תודיע למבוטח על זכותו לפרק את מכשיר הרדיו מן הרכב ולקבלו לידיו.
...
משההסדר קובע מנגנון להסדרה עתידית, איני רואה סיבה שלא להיעתר להגדרת הקבוצה שבהסכם הפשרה.
הגדרת הקבוצה כוללת את "כל מי שהיו או שהינם לקוחות שירביט שרכשו ממנה פוליסה לביטוח מקיף בתוספת הרחבה בגין אבדן או נזק למכשיר רדיו לא אינטגראלי...". לאור האמור אני סבורה כי ההסדר ראוי, הוגן וסביר – ויש לאשרו.
אם כן, אני מאשרת את הסדר הפשרה על התיקונים שנערכו בו בהחלטה זו, ונותנת לו תוקף של פסק דין.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2012 בעליון נפסק כדקלמן:

המשיבים הסתמכו על סעיף בפוליסת הביטוח לפיו הורחב הביטוח לכסות אובדן או נזק למכשיר הרדיו ברכב עד סכום של 1,500 ש"ח כתוצאה מהסיכונים המכוסים בפוליסה.
הסעד שנתבקש הוא תשלום הסכומים עבור מכשיר הרדיו בכל מקרה של גניבה או אובדן מוחלט של רכב (Total Loss), שלגביו נעשתה ההרחבה בפוליסת הביטוח.
...
בית המשפט המחוזי מרכז (כבוד השופטת א' שטמר) נעתר ביום 24.4.2012 לבקשת האישור.
דין בקשת רשות הערעור להידחות.
ככל שעסקינן בערכאת הערעור, סבורני כי בנסיבות העניין ניתן לדחות את ההכרעה בטענות המבקשת לשלב בו יוגש ערעור על פסק הדין בתובענה הייצוגית, ככל שיוגש.
טענות המבקשת בנושא זה שמורות לה. בקשת רשות הערעור נדחית, איפוא, בלא שנתבקשה תשובה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2009 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הסעיף, היחידי למעשה, הקובע את הקף החבות של הנתבעת במקרה שבפני, בשל אובדן או נזק למכשיר הרדיו הנו סעיף 3 ל"תנאים והרחבות" שבפוליסה, אשר זו לשונו: "רדיו חילופי לרכב הביטוח מורחב לכסות אובדן או נזק למכשיר הרדיו ברכב עד סכום של 1500 ₪ כתוצאה מהסיכונים המכוסים בפוליסה. מכשיר הרדיו יתוקן או יוחלף בהתאם להחלטת החברה. במקרה של החלפה, ינתן מכשיר רדיו הדומה בסוגו ובאיכותו למכשיר שהיה בידי המבוטח קודם קרות הנזק ובתנאי שערכו אינו עולה על 1500 ₪.
לסיכום משהופרד הרכב מן הרדיו על פי סעיף 1 לפוליסה התקנית ומשהורחבה הפוליסה והוסכם בין הצדדים כי "אובדן או נזק למכשיר הרדיו ברכב עד סכום של 1500 ₪ כתוצאה מהסיכונים המכוסים בפוליסה", מבלי שהוחרג מקרה של גניבת הרדיו יחד עם הרכב עצמו הרי שנוצרה הסתמכות וצפיות בקרב המבוטח.
...
לאחר ששמעתי את הצדדים ועיינתי בחומר הראיות ראיתי לקבל את התביעה.
לסיכום משהופרד הרכב מן הרדיו על פי סעיף 1 לפוליסה התקנית ומשהורחבה הפוליסה והוסכם בין הצדדים כי "אובדן או נזק למכשיר הרדיו ברכב עד סכום של 1500 ₪ כתוצאה מהסיכונים המכוסים בפוליסה", מבלי שהוחרג מקרה של גניבת הרדיו יחד עם הרכב עצמו הרי שנוצרה הסתמכות וצפיות בקרב המבוטח.
הנתבעת תשלם לתובע תוך 30 יום מיום מתן פסק הדין סך בן 922 ₪ שהנו סכום עלות הרדיו בניכוי הישתתפות עצמית בשיעור 15% כפי הקבוע בפוליסה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2012 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

להסרת ספק – משמיענו סע' 2 לאותו פרק כי "על אף האמור בסעיף 1 לעיל, המבטח לא ישפה את המבוטח בשל: אובדן או נזק למקלט רדיו, לרשמקול, לאנטנה, לטלוויזיה ולטלפון המותקנים ברכב" (בלא סייג זה מדובר היה באביזרים צמודים שהזכאות לפצוי בגינם קמה מכוח סע' 1 – י.פ) "ולכל רכוש אחר הנמצא ברכב ואינו חלק מאביזריו אלא אם הוסכם אחרת בכתב ותמורת פרמיה נוספת". התובעים לא הפנו להרחבה או תשלום נוסף של פרמיה בו נשאו לשם רכישת כסוי נוסף בגין תכולת הרכב.
התובעים אף לא התיימרו לטעון שמי בסוכנות הביטוח נתן להם הסכמה מעין זו, ואם כן מי. שנית, גם לגוף הענין סביר הרבה יותר שהכיתוב "כולל הכל" שרשם התובע נועד להסיר ספק מלב, למעלה מן הצורך, שהאופציה שנבחרה על ידו (ואמנם כבר סומנה) הינה ביטוח מקיף לרכב; ולא אחת משתי האופציות האחרות שבסמוך, שאינן כוללות כסוי במקרה של גניבה או במקרה של תאונה.
...
יש לומר כי גם לאחר שניתנה החלטתי בבקשה, לא ביקש זאת מי מן הצדדים לאור ההתפתחות.
" לסיכום ענין זה: יש כיסוי ביטוחי בגין תוספת איבזור הצמוד לרכב ולא הוחרג במפורש, ואינו חלק מן האבזור בגינו כבר נקוב מחיר הרכב שבמחירון, אלא נוסף עליו.
סוף דבר, אני מחייב את הנתבעת 1 לשלם לתובעים בתוך 30 יום: סך של 73413 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו